Ma 2017. szeptember 19. kedd,    
Vilhelmina napja van.    
Látogatók száma : 33372533    


HonlapkeszitesCseresnyés: a mutatók azt bizonyítják, hogy a béremelések ellenére is növekszik a munkahelyek száma

Az interpellációk során a képviselők számos kérdést tettek fel a kormánynak, így a béremelések hatásairól is kérdeztek a parlamentben.


Az LMP szerint a béremelés tönkreteheti a kisvállalkozásokat. Schmuck Erzsébet azt mondta, hogy a kormány a tavalyi évig versenyelőnynek gondolta az alacsony béreket. Tavaly ősz óta viszont - legalábbis szavakban - fordulat állt be, de a béremelések során nem vették figyelembe a kisvállalkozók teherbíró- és alkalmazkodóképességét - közölte.

A minimálbér 23, a garantált bérminimum 37 százalékos növelését a 7,5 százalékos járulékcsökkentés nem tudja kompenzálni, ezért kisvállalkozók kerülnek a tönk szélére - fogalmazott. A kormány tehát úgy kezdett bele a szükséges béremelésekbe, hogy azzal tönkreteszi a hazai kis- és közepes vállalkozásokat - összegzett a politikus.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt felelte, hogy a képviselő hozzászólásában több ellentmondás is volt. Az LMP egyébként nem szavazta meg azokat az adócsökkentéseket, amelyeket a kormány a parlament elé hozott, ahogy a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről szóló jogszabályokat sem - hangsúlyozta. A foglalkoztatási és a munkanélküliségi mutatók is azt bizonyítják, hogy a béremelések ellenére is növekszik a munkahelyek száma - hangsúlyozta.

MTI - Kanizsa2017-09-19 09:56:00


  Jövőre akár két tonna is teremhet

Ahogy azt Harcz Endre, a muraföldei füge szakavatott termesztője lapunk érdeklődésére elmondta: az idei, betakarított termés olyan 600 – 700 kiló volt, az egy tonnát az utóbbi napok esőzései miatt nem sikerült elérni. A termés 90 százalékát rendben betakarították – a „szedd magad” akció keretében még Szegedről is érkeztek vendég-vásárlók –, nem volt fagykár, és sem a madarak, sem a hangyák nem okoztak gondot.


  Közbeszerzési Hatóság: idén több mint 6900 eredményes eljárást folytattak le

Az idén több mint 6900 eredményes közbeszerzési eljárás alapján a megrendelők 3902 milliárd forintnyi szerződést kötöttek - mondta Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke.


  KSH: a 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája 67,6 százalékra javult az első fél évben

Javult a 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája az idén az első fél évben, az előző év azonos időszakához képest 1,9 százalékponttal  emelkedve elérte 67,6 százalékot - ismerteti a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatok alapján frissen megjelent Statisztikai Tükör című kiadványában.


  Kétmilliárd forintot takarítottak meg a családok és a vállalkozások a közműcsatlakozások díjmentessé tételével

Két hónap alatt összesen mintegy 2 milliárd forintot takarítottak meg a családok, illetve a kis- és középvállalkozások azzal, hogy július 1-jétől díjmentessé váltak a gáz, a villany, az ivóvíz és a csatornabekötések - közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.


  Jelentősen bővült a lakossági és vállalati hitelállomány is a második negyedévben

Jelentősen bővült a lakossági és a vállalati hitelállomány is a második negyedévben - mondta Oláh Zsolt vezető elemző a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Hitelezési folyamatok című kiadvány augusztusi számának bemutatóján.


  Az épülő járműipari tesztpálya Zalaegerszegen

Az épülő járműipari tesztpálya aszfaltozásán dolgoznak munkagépek Zalaegerszegen 2017. szeptember 13-án. A 40 milliárd forintból épülő, 250 hektáros beruházás elsődleges célja az önjáró és elektromos autók fejlesztése, tesztelése lesz. MTI Fotó: Varga György

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble