Győztek és lépést tettek a bronzért a férfi kosarasok

facebook megosztás

Tizenhárom ponttal legyőzte a sereghajtó MOGAAC-ot a Kanizsa KK az NB II-es férfi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. A siker azt jelenti, hogy Lovkó Csaba tanítványai lényegében ki-ki mérkőzést vívhatnak a Dombóvárral a bronzéremért.

Egyértelműek voltak az esélyek a Kanizsa Arénában rendezett mérkőzésen, hiszen a hazaiak hárommeccses győzelmi sorozatot produkáltak az utóbbi időszakban, míg a mosonmagyaróváriak egyszer tudtak meccset nyerni a szezonban. A kanizsaiak jól kezdték a mérkőzést és 26-19-el álltak jobban az első negyedet követően, majd a szünetben 44-35-re vezettek. Ehhez a differenciához a második és harmadik negyedben is sikerült két-két pontot hozzátenni, így alakult ki a 76-63-as végeredmény. A hazaiak legjobb pontszerzője Koma Dániel volt, a pontkirályi címre pályázó játékos 33 egységgel zárta a mérkőzést.

Kanizsa KK-MOGAAC 76-63 (26-19,18-16,19-17,13-11)

NB II-es férfi kosárlabda-bajnokság, Nyugati csoport

Kanizsa Aréna, Vezette: Németh S. és Szecsődi

Kanizsa KK: Koma D. (33 pont), Sömenek (18), Kiss K. (10), Horváth G. ( 9), Koma K. (2), Pápai. (2), Filák (2), Kisjós, Lovas, Baranyai

A kanizsai kosarasok tizennégy lejátszott mérkőzést követően 8-6-os mérleggel a negyedik helyen állnak. Hasonló mutatóval rendelkezik a Dombóvári Kosársuli is, és a két csapat május 10-én egymás ellen mérkőzik Tolna megyében, így a szezon legfontosabb meccse jön dél-zalai szempontból. A zsinórban négy meccset nyerő gárda május 25-én a Törökbálint ellen, hazai pályán zárja a szezont.

KÁLOVICS Tibor

Fotó: A Kanizsa KK hivatalos Facebook-oldala

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.