Ismét nagy siker volt a Város Napja

facebook megosztás

Több ezren vettek részt az idei Város Napján. A Kanizsa Turizmusáért Egyesület és a Kanizsai Kulturális Központ által szervezett fesztiválon olyan sztárfellépők várták a közönséget, mint a Honeybeast vagy a Hooligans, de a helyi egyesületek is színpadra álltak a kétnapos kavalkádban.

A péntek délutáni programot az Ed Phillips and the Memphis Patrol zenekar nyitotta. A formáció megalakulása óta Elvis Presley legnagyobb slágereit dolgozza át és már megjelenésében is igyekszik tisztelegni a rock and roll királya előtt.

- Hála Istennek azt tapasztaljuk, hogy népszerű. Mi igaz, hogy Elvis-dalokat játszunk, de nem teljesen úgy, ahogy az eredeti dalok vannak, hanem egy kicsit próbáljuk átformálni, áthangszerelni ezeket a dalokat. Kicsit frissebb a fülnek ez és emiatt is szeretik az emberek azt, amikor játszunk - tudtuk meg Ed Phillipstől, a Ed Philips and the Memphis Patrol zenekarvezetőjétől. 

Az első nap két sztárfellépője a Blahalouisiana és a Margaret Island zenekarok voltak. Az idei Város Napja hivatalos megnyitóját utóbbi zenekar koncertje előtt tartották meg. A fellépések mellett tucatnyi stand várta a fesztiválozókat. Az árusok többsége már visszajárónak számít a nagyobb kanizsai eseményeken.

koncert

- Az előző évben nem tudtak venni nálunk, mert nem voltunk itt a város napján, elutaztunk és nagyon kerestek bennünket, hallottuk a konkurenciától. Nagyon szeretik a termékeinket – árulta el Marton László egyéni vállalkozó.

A szombati nap egyik kísérőprogramjának számított az erősember-bemutató és verseny, amit a Kiskastély udvarában rendeztek meg. A három résztvevőnek öt különböző próbatételben kellett versengenie a győzelemért.

- Az első egy kerékforgatás lesz, 250 kilogramm a kerék, ezt kell hatszor megfordítani minél gyorsabban. Aztán lesz egy 105 kilogrammos rönk, ezt kell kinyomni fej fölé minél többször. A harmadik versenyszám az izlandi kereszt lesz, a 2000-es évekből ismerhető Magnús Ver Magnusson találmánya, ő az izlandiak többszörös világ legerősebb embere, ő találta fel ezt a feladatot. Lesz egy autóemelés, ez mindig klasszikus, erősember-versenyeken járművekkel feladatokat végrehajtani, a végén pedig egy koffercipelés lesz, aminek darabja 110 kilogramm – mondta el Darázs Ádám, a HSMA Hungarian Strong Man elnöke. 

A szombat délelőtt a helyi táncegyesületeké volt a főtéren, majd a délutáni koncertek sorát a MoBillBox zenekar nyitotta meg. Klaszán Sándor és társai Deák Bill Gyula, P. Mobil és P. Box dalokkal szórakoztatták az egyre népesebb közönséget.

- Kanizsán játszani mindig nagy öröm, a kanizsai közönség nagyon hálás. Sokan ismernek bennünket és a közönség soraiban sok régi zenésztársat, rokont, ismerőst, barátot láttam. Nagyon nagy öröm számunkra – fogalmazott Klaszán Sándor, a MoBillBox énekese. 

Idén külön színpadot kaptak a helyi és környékbeli, népi kultúrát ápoló egyesületek a Plakát Ház mögötti területen. A kezdeményezéshez 13 különböző népdalos vagy néptáncos formáció csatlakozott. Major Lajos, a szegmenst záró Tüttő János Nótaklub vezetője kiemelte, a csoportok között rendkívül szoros együttműködés van a mai napig.

tüttő

- Az összes csoport a barátunk, oda-vissza, akár a nótásokat. Természetes, hogy izgulunk a másikért. Ezért jöttünk korábban, hogy meghallgassuk a többieket. Természetes dolog az, hogy köztünk nincs vita – mondta el Major Lajos, a Tüttő János Nótaklub vezetője. 

A második napon két országos hírű zenekar lépett fel, a Honeybeast és a Hooligans. A bandák szinte teljesen megtöltötték az Erzsébet-teret. A fesztivál végén a szervezők elégedetten értékelték stábunknak a mögöttük hagyott két napot.

koncert

- Szerintem most már egyre jobban működünk együtt, harmadik-negyedik éve. Egyre jobban összecsiszolódunk és kompromisszumokkal ugyan, de tudunk egy olyan jó programokat szervezni, ami mindenkinek megfelel, kicsinek, nagynak, idősnek, fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt – fogalmazott Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. 

A tervek szerint jövőre is a megszokott, áprilisvégi időpontban rendezik a kanizsai Város Napját. A kétnapos fesztiválról szóló 30 perces összeállításunkat először kedd este láthatják a televíziónézők.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

A kétnapos eseményről további képeket galériánkban láthatnak. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.