Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31158306    


Honlapkeszites

Sportolni jó!

A mozgástudatos-és az egészséges életmód jegyében telik az elkövetkezendő két nap a Péterfy tagintézményben. A mai, keddi nap során nemcsak az iskola apraja-nagyja korteskedett – különböző előadások révén – a sportolás öröm-gyönyörei mellett, hanem ismert, elismert és hírneves sportolók is, köztük Dr. Lubics Szilvia ultramaratonista.


Az iskola tornatermét szinte zsúfolásig megtöltötte az érdeklődő diáksereg, pedagógusaik és a meghívott vendégek, akiket a Kőrösi-Péterfy Általános iskola igazgatója, Kókainé Hámorszki Éva és Dénes Sándor köszöntött. A polgármester gondolataival a sport, illetve a mozgás testet-lelket tápláló hatásairól beszélt. Egyúttal hangsúlyozta, az élet más területén is kamatoztatható, előnyére váltható a sport.
A Péterfy iskola diákserege igazi sportpéldaképekkel való személyes találkozó jóvoltából is meggyőződhetett minderről. Dr. Lubics Szilvia, a háromgyermekes futófenomén édesanya, fogorvos képes beszámolóját – a Spartathlon 246 km-es ultramaratoni versenyéről – ámulva hallgatták gyerekek, felnőttek egyaránt. A hallhatóság – és mindenki más - nemcsak a doktornő kimagasló teljesítménye előtt hajtottak fejet. Hanem a Dr. Lubics Szilviára (amúgy is) jellemző szerénységre, alázatra is, mellyel saját képességeiről „nyilatkozott”. S amik – csakúgy, mint elért eredményei, megtett útja – egyaránt példaértékűek mindenki számára.
A rendezvényen Siti Beáta nemzetközi hírű kézilabdázó és Vlaszák Géza, a ZTE kapusedzője szintén beszélt a jövő generáció előtt életének, sportpályafutásának egy-egy jelentősebb mérföldkövéről.
De maguk a tanulók is készültek érdekes előadásokkal: olimpiáról, táplálkozásról, különböző sportokról.
A „tehetségnapok” szerdán, különböző élményszerű beszámolókkal folytatódnak.

Sz.Zs.

 2015-02-17 11:24:00


További hírek:
Hőség - Gyermekorvosok egyesülete: hőségben sem szabad a kisbabákat a klíma elé tenni
Az isteni pedagógia - Aki hisz benne, ha meghal is, élni fog…
Hőség - A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet
Cseresnyés: A kormány intézkedései nemcsak az elvándorlás ellen hatnak...
Boros Imre: 600 ezer forint körüli bruttó átlagbér közelítene az uniós átlaghoz


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble