Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493622    


Honlapkeszites

Horváth Jácint (DK) Nagykanizsa 2017-es költségvetéséről

A múlt héten fogadta el Nagykanizsa Megyei Jogú Város közgyűlése a város 2017. évi költségvetését. A költségvetést egyes képviselőtársaim úgy minősítették, hogy „minden idők legjobb költségvetése”. Azonban a költségvetésben, és annak bevételi oldalán komoly aggályok adódnak, amelyek miatt ez a költségvetés sokkal inkább a működési tartalékok felélésének költségvetése, szerintem az elmúlt évek egyik legsötétebb prognózisa - jelentette ki Horváth Jácint a Demokratikus Koalíció helyi képviselője mai sajtótájékoztatóján .


- Aggasztó jelek mutatkoznak a város saját bevételei, legfőképp az iparűzési adó bevételek terén. Míg 2015-ben 3,9 Mrd Ft volt, addig ez a tavalyi évben alig haladta meg a 3 milliárd Ft-ot, és idén is ennyit várunk. Kijelenthető, hogy a városban működő vállalkozások nyeresége 25%-kal esett vissza, így az ebből befolyó adóbevétel is ezarányban csökken. A jövőbeli kilátások sem túl jók, hiszen 2018-ra a tervezet további össz-adóbevétel csökkenéssel számol. Ez azt mutatja, hogy a nagykanizsai vállalkozásoknak rosszabbul megy, mint két éve.

- A másik aggasztó jel, hogy az idei évben az előterjesztő Dénes Sándor polgármester szerint „a működési költségvetés hiánya 2 687 725 Ft”. Magyarul a város működésre 2,6 Mrd Ft-tal többet költ az idén, mint amennyi bevétele lesz. (Az előző két évben ez a szám 0 Ft volt.) Erre most még van forrás, egyrészt a tavalyi maradvány, másrészt pedig a város által lekötött 2 Mrd Ft. De a tervek szerint ezt az idén feléli a város, és jövőre alig marad működési tartalék.

- A betervezett fejlesztési tartalékok csak bizonyos projektekre használhatók fel, így azok nagyrész 2018-ban megvalósuló fejlesztéseket finanszíroznak majd. Azok hatása pedig csak legkorábban 3-5 év múlva lesz legkorábban érzékelhető - szögezte le a képviselő.

Kanizsa2017-02-16 13:58:00


További hírek:
Az utolsó szeptemberi héten is több helyen lehet még 20 fok körüli meleg
Megyei foci: győzelemmel hangoltak az ősz meccsére
Elhozta Eldorádót!
A Szív Világnapja
Bejött az ügyelet!


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble