Ma 2017. február 27. hétfő,    
Ákos, Bátor napja van.    
Látogatók száma : 27878550    


Honlapkeszites

80 éves lesz a magyar olajipar bölcsője

A magyar kőolajbányászat 80. születésnapját ünnepeli idén a szakma és a település Bázakerettyén, a magyar kőolajbányászat bölcsőjénél. A Bányásznap Országos Központi Ünnepségének idén Tatabánya lesz a házigazdája augusztus 31-én.


A MOL Nyrt. bányász-családi napját szeptember 2-án (szombaton) Bázakerettyén tartja a társaság. Előtte való napon, szeptember 1-én (pénteken), szakmai nap keretében emlékezik meg a jeles évfordulóról az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE).

A résztvevők az olajipari kismúzeumnál gyülekeznek, s onnan indulnak el a rendezvény további helyszíneire. Koszorút helyeznek el a múzeum szomszédságában lévő Budafa-2 kútnál felállított emlékkőnél, a Templomkertben lévő kopjafánál, majd Papp Simon geológus 2012-ben felállított szobrának talapzatánál. A Szakmai Nap és a Szakestély előadásai egy 1500 személyt befogadó sátorban zajlanak majd.

A hagyományoknak megfelelően, a 67. Bányásznap alkalmából a szakma helyi képviselői e nap délelőttjén helyeznek el koszorút Nagykanizsán, a Huszti téren lévő Olajbányász-emlékműnél.

A „bölcső” egész évben várja az olajos hagyományok iránt érdeklődőket – tudtuk meg Szalai Gézától, a szervezésben részt vevő nyugdíjas olajbányásztól.

B.E.2017-02-16 14:48:00


További hírek:
Oscar-lázban
Matuska: Most van az ideje annak, hogy erősítsük Magyarországot
Szeles lesz a jövő hét, de csaknem 20 fokos meleg is lehet
35 százalékkal több iskolában használják az e-naplót
Hétfőn indul újra a balatoni kompközlekedés


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
18:53 - Oscar-lázban

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble