Ma 2017. április 28. péntek,    
Valéria napja van.    
Látogatók száma : 29482151    


Honlapkeszites

Mellszobrot ajándékoztak a BLG-nek

Kugler Sándorné gyermekei nemrég úgy döntöttek: odaajándékozzák a BLG iskolamúzeumának azt a mellszobrot, amely édesanyjukról készült fiatal korában.


A tavaly, 108 éves korában elhunyt fizikatanár négy gyermeke úgy gondolta, itt, az iskolamúzeumban lenne a legméltóbb helye az alkotásnak. „A kezdetektől fogva itt volt ő, amikor még csak formálódott a gimnáziumi oktatás Nagykanizsán. Az egyik első tanár volt. 1961-ig tanított itt, utána meghívták Pestre, a Radnóti Gimnáziumba vezetőtanárnak. Ő elfogadta ezt a meghívást, ezért hagyta el Nagykanizsát, és felköltözött a családdal” - mondta Kugler Sándor.

Kugler Sándorné Györgyi néni három évtizeden át oktatta-nevelte a kanizsai ifjúságot, de a kapcsolat a pesti években és a nyugdíjazása után sem szakadt meg. „Én azt remélem, ha terv is, de hadd mondjam ki – Györgyi néniről mondjuk a másik fizikatermünket el fogjuk nevezni tisztelettel. Van kettő ugyanis. Ez a nevesítése a tantermeinknek már korábban elkezdődött, és ezt a folyamatot szeretnénk tovább léptetni, ha a család is beleegyezik természetesen” - fogalmazott Balogh László a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója.

Régi növendékei a mai napig szeretettel emlékeznek egykori fizikatanárukra, aki 102 éves korában a Skype segítségével beszélgetett a 2013-as öregdiák-találkozó résztvevőivel.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-02-17 05:30:00


További hírek:
Országos versenyeken remekeltek a thúrys diákok
Kishuszárok és markotányos lányok zsivajától volt hangos tegnap a múzeum udvara
Nem kell plusz orvosi vizsgálat a siketek és nagyothallók jogosítványhosszabbításához
Piarista-iskola: Mondd, szereted-e az állatokat?
Német versenyt rendezett a Nagykanizsai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Batthyány-gimnázium


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble