Ma 2017. augusztus 20. vasárnap,    
István napja van.    
Látogatók száma : 32649798    






















































Honlapkeszites

GasztroKanizsa: Szarvas wellington

Egy igazi téli étel, a személyes kedvenc szarvas Wellington sem hiányozhat a bázakerettyei Bonne Chance étterem újdonsült séfjének étlapjáról. A zalai erdő szélén szinte kötelező a húsok királyának jelenléte, amely népszerűségét tekintve felülmúlta a várakozást. - Akik szeretik az igazán mély és telt ízeket, a vadhúst, azoknak kihagyhatatlan a Wellington - mondja Nagy Attila séf, aki a fővárosi nyüzsgést cserélte le a vidék nyugalmára.


Az első Michelin-csillagos étterem egykori konyhafőnök-helyettese - aki nem mellesleg nemrég a 2016-os Év Bortermelője díjátadón készítette el a húsfogást - szerint bár a Wellingtont egyszerű elkészíteni, mégis csak nagyon kevesen tudják kivitelezni. A titok a tökéletes hozzávalókban és az érzékben rejlik, mondja a séf, aki végül elárult pár érdekességet.

A hagyományos Wellington alaprecepten túl ő például két tésztába tekeri a húst. Elsőként egy kis kérget pirítva rá elősüti a húst és félreteszi pihenni. A cukor nélkül készült palacsintatésztát megkeni a pirított gombás szósszal, amelybe pirított hagyma, fokhagyma, só, bors, petrezselyem és szarvasgomba olaj kerül.

Aztán a palacsintatésztába feltekeri a húst, majd egy 2-3 milliméterre nyújtott vajastészta borítást kap az egész. A húskölteményt szorosan frissen tartó fóliába tekeri, és hagyja egy órát állni a hűtőben, hogy szép formája legyen. Sütés előtt megkeni tojássárgájával. A Wellingtont egyébként készíthetjük angolosan, vagyis véresen, közepesen és jól átsütve is.

Az elkészült ételt kis pihenés után szeleteljük, és burgonyapürével tálaljuk.

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg szarvas bélszín, 15 dkg erdei gomba, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, petrezselyemzöld, 20 dkg fagyasztott vajastészta (leveles tészta), 1 tojássárgája, szarvasgomba olaj, só, bors, palacsintatészta.

Nagy Attila séf szerint a titok az érzékben rejlik (Fotó: Vuk Anita)



2017-02-17 09:15:00


További hírek:
A jövő héten ismét melegszik az idő
Augusztus 20. - Megerősített biztonsági intézkedések
A Magyarok kenyere jótékonysági program központi ünnepsége
Dénes Sándor: mi magyarok egy évezrede meghatározó részei vagyunk az európai és az emberi kultúra egészének
Vádemelési javaslat a kanizsai szobordöntögetők ellen


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
10:58 - Veled, Uram!

A nap vicce



állás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble