Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493831    


Honlapkeszites

Március 15. - Rákóczi Szövetség: közel 4000 középiskolás utazhat határon túlra

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében közel négyezer magyarországi középiskolás diák utazhat március 15-én valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival - közölte a szövetség az MTI-vel.


Mint írták, a program keretében 101 középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért. Felvidékre 32, Erdélybe, illetve Partiumba 36, Vajdaságba 14, Kárpátaljára hat, Szlovéniába három Horvátországba pedig két középiskolai csoport utazik március folyamán. Ezzel párhuzamosan nyolc külhoni iskola anyaországba tervezett utazása is támogatásban részesül a szövetség vezetőinek döntése értelmében.     

A pályázat feltétele volt, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.     

A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját magyarországi középiskolások számára. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett.     

A szövetség múlt évi diákutaztatási programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 361 Kárpát-medencei középiskola közel 13 ezer diákja utazhatott.

MTI - Kanizsa2017-03-14 09:00:00


További hírek:
Az utolsó szeptemberi héten is több helyen lehet még 20 fok körüli meleg
Megyei foci: győzelemmel hangoltak az ősz meccsére
Elhozta Eldorádót!
A Szív Világnapja
Bejött az ügyelet!


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble