Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493862    


Honlapkeszites

Kulturális kavalkáddal ünnepelt a 90 éves Medgyaszay Ház

A 90 éves fennállását ünneplő épületben gálaestet tartottak, amelyen helyi művészeti csoportok léptek fel. A jubileum alkalmából egy, a kultúrház múltját és jelenét bemutató fotó- és plakátkiállítás is nyílt.


1927. március 15-én nyitotta meg kapuit a Medgyaszay István tervezte Városi Színház és Mozi. A jubileumi gálaesten Tóth Nándor alpolgármester azt mondta: „minden épület más és más módon állít emléket a múltnak”.

„A Medgyaszay Ház akkor épült, mikor országunk és városunk a legnagyobb veszteség, a trianoni tragédia után, a Bethlen-korszakban képes volt felállni és új célokat kitűzni: amikor képes volt csodát tenni" - fogalmazott Tóth Nándor alpolgármester.

A Medgyaszay Ház kilenc évtizedes történetét a mai napig színvonalas előadások fémjelzik. Ebből kapott ízelítőt a gálaesten a közönség. Előbb a Vabababa Művészeti Iskola és Gyermekszínház legújabb előadásából láthattak részleteket az érdeklődők, majd a néptáncé lett a főszerep a Zalagyöngye Táncegyüttes jóvoltából.

A jelenlévők megemlékeztek a névadó építészről is, az előtérben pedig múltidéző kiállítás nyílt. „Két részből áll: az egyik a kultúrház eseményeit mutatja be az elmúlt évekből, a másik pedig az egykori Városi Színház és Mozi képeit és korszakait mutatja be" - mondta el Kaszás Erika a Medgyaszay Ház intézményegység-vezetője.

Az intézmény munkatársai a következő napokban minden nosztalgiázni vágyó kanizsait várnak, a csaknem száz évet összegző kiállítást ugyanis még két hétig lehet megnézni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-18 06:32:00


További hírek:
Az utolsó szeptemberi héten is több helyen lehet még 20 fok körüli meleg
Megyei foci: győzelemmel hangoltak az ősz meccsére
Elhozta Eldorádót!
A Szív Világnapja
Bejött az ügyelet!


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble