Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493806    


Honlapkeszites

Egyedülálló mozgásformát is kipróbálhatnak az anya-baba párosok Kanizsán

A Szendergő elnevezésű, művészi ihletésű mozgást a Swans Balett- és Tánciskolában lehet megismerni.


Baj-Pulai Viktória klasszikus balettet tanító táncpedagógus és Tormáné Gutta Anikó hordozási tanácsadó közös ötletéből valósult meg a Szendergő. „A Szendergő egy baba-mama művészi mozgásforma, amelynek a lényege a művészi mozdulatok összekapcsolása a klasszikus zenével és magával a ténnyel, hogy az édesanyán van a gyermeke, akivel így együtt mozognak" - mondta el Baj-Pulai Viktória táncpedagógus.

Tímea két kisfiával, a 21 hónapos Mátyással és a három hónapos Lackóval érkezett a Szendergőre. A mozgás és a zene hatására, a 30 perces foglalkozás alatt a gyerekek egy része -ahogyan Lackó is- valóban elszenderedik. „Több ilyen gyermekprogramra járok a fiúkkal, szerettük volna ezt is kipróbálni, mert fontosnak tartom a mozgást, a zenét, hogy minél előbb megismerkedjenek vele a gyerekek, és hát nagyon élvezik" - fogalmazott Sós-Valentin Ferencné.

A mozgáson kívül az anyukák a helyes hordozás alapjairól is tájékozódhatnak a Szendergőn. „Magának a hordozásnak számos előnye van, jó hatással van a gyermek idegrendszerére, de fontos kiemelni, hogy nem a kenguruban való hordozásról beszélünk, hanem az ortopédiailag helyes hordozásról. Ha egy anyuka bizonytalan, mert elveszett a hordozóeszközök tárházában, akkor kérje egy hordozási tanácsadó segítségét" - vélekedett Tormáné Gutta Anikó hordozási tanácsadó.

A megfelelő eszköz kiválasztásához figyelembe kell venni az életkort és a mozgásfejlődési szakaszt is.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-18 13:35:00


További hírek:
Az utolsó szeptemberi héten is több helyen lehet még 20 fok körüli meleg
Megyei foci: győzelemmel hangoltak az ősz meccsére
Elhozta Eldorádót!
A Szív Világnapja
Bejött az ügyelet!


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble