Ma 2017. szeptember 22. péntek,    
Móric napja van.    
Látogatók száma : 33441867    


Honlapkeszites

Csorba Tamás: Nem csak Tamásoknak…

Amikor az ünnep megerősít. Megerősíti szeretetünket.

„Tamás is ott volt velük.” (Jn. 20,26) Egyházi közösséghez, családhoz tartozni legelemibb vágy bennünk. Amikor széttöredezik körülöttünk minden, „szétmennek” dolgaink, együtt kell maradnunk. Együtt a híveknek, együtt a családtagoknak, együtt a barátoknak, együtt az embereknek. Ott kell lenni velük. Közösséget vállalni az oltártól az ünnepi asztalig.


„Tedd ide az ujjadat, érintsd meg a sebeket!” (Jn. 20,27) Merészség kell hozzá, de Ő mondta: „Ne féljetek!” (Mt. 28,10)

Mindenkinek érintenie kell Jézus sebeit, különben csak a saját sebeinkkel tudunk foglalkozni, és azt gondoljuk, csak azok vannak. Sebtől gyógyultnak lenni azt jelenti, érintem Tamással együtt Jézus sebeit, hogy a sajátjaink begyógyuljanak. Nincs más útja a gyógyulásnak.

Megerősíti reményünket.

„Én Uram, én Istenem!” (Jn. 20,28)

Az élethez, a küzdelmekhez, a jóra, az újult erőre csak az képes,aki tud hinni abban, ennek a világnak gazdája van. Sem önt, sem engem, sem mást nem hagy veszni. A húsvét azt üzeni, Isten élebben a világban, és győz minden bűn és rossz felett. Aki ígytudja látni életét, az új életre kel.

„...mert láttál engem” (Jn. 20,29.)

Lássuk meg Jézusunkat a másik ember jóságában, szeretetében, a világ sok szép csodájában és termő ágában! Mindennapi csodákat mindazok által, akik boldogok, akkor is, amikor szenvednek, akkor is, amikor betegek, akkor is, amikor keresztek alatt görnyednek. Áldott a Feltámadott kegyelmi adománya, mely képes arra, hogy a sötétségből a világosságra, a bűnből az életszentségre vezessen bennünket.

Áldott, szép húsvéti ünnepeket kívánok!

A szerző az Alsótemplom plébánosa2017-04-15 05:00:00


További hírek:
Jól felkészítette a birkozókat
A kereszténység a legüldözöttebb vallás
A hét száma: 120
Megnyílt Zalakaros első, nemzetközi lánchoz tartozó szállodája
A hét képe: Hozd ide!


JEGYZET ROVAT >>>

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble