Ma 2017. szeptember 22. péntek,    
Móric napja van.    
Látogatók száma : 33441749    


Honlapkeszites

Szódásszifon, népzene és néptánc

Húsvéti táncházba várták a kiskanizsaiakat és minden érdeklődőt a Móricz Zsigmond Művelődési Házba. A rendezvényen a Bojtár Népzenei Együttes zenélt, de csak azután, hogy a lányok, asszonyok megszáradtak, hiszen a locsolkodás itt sem hiányozhatott a programból.


Szódásszifonnal, vödörrel és persze verssel készültek a Szikrák táncosai. Vezényszóra indult a locsolkodás, amiért a fiúknak meg kellett dolgozniuk, a lányok ugyanis nem adták könnyen magukat, mindenki próbált fedezékbe bújni.

A vizes áldásból a Zalagyöngye Táncegyüttes női tagjainak, sőt, még a Kanizsa TV operatőrének is bőségesen jutott. „Egyre többen veszik elő a vödröket és a szódásüvegeket, s járják újra a lányos házakat. A délelőtt folyamán a város is tele volt locsolkodó fiatalokkal, úgyhogy szerintem tér vissza a népszerűsége" - mondta el Tóth István a Móricz Zsigmond Művelődési Ház intézményegység-vezetője.

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban családi táncházzal folytatódott a nap. A programon a Tuboly család is rendszeresen részt vesz. „Amikor tehetjük és időnk engedi, eljövünk, mert a gyerekek egyrészt jól érzik magukat, másrészt fontosnak tartjuk, hogy jó közösségben legyenek, amit itt, helyben megtalálunk Kiskanizsán" - fogalmazott Tuboly Zoltán.

A családi táncházat minden hónapban megrendezik, a talpalávalót ezúttal a Bojtár Népzenei Együttes szolgáltatta estébe nyúlóan.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-19 04:39:00


További hírek:
Jól felkészítette a birkozókat
A kereszténység a legüldözöttebb vallás
A hét száma: 120
Megnyílt Zalakaros első, nemzetközi lánchoz tartozó szállodája
A hét képe: Hozd ide!


KULTÚRA ROVAT >>>

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble