Ma 2017. április 27. csütörtök,    
Zita napja van.    
Látogatók száma : 29475632    


Honlapkeszites

Angliában jártak a batthyánysok

A gimnazisták az egy hét alatt a nagyvárosi pezsgésből és a vidéki Anglia épített-kulturális értékeiből kaptak ízelítőt, hazafelé pedig útba ejtették Amszterdamot is.


A külföldön készült fotókat nézegetik a világjáró batthyánysok. Március végén több mint hetvenen keltek útra, a programban elsősorban London történelmi és modern nevezetességei szerepeltek, de vidékre, így Windsorba, Oxfordba és Canterburybe is ellátogatott a csapat. „Azok az icike-picike utcák a házakkal és a középkori hangulatával nagyon megfogott, valamint a katedrális is. Belül hatalmas és fantasztikus, de volt ott egy apró fűszerkert is, a virágok színe lélegzetelállító volt" - mondta el Kálovics Emma a Batthyány Lajos Gimnázium diákja.

A múzeumlátogatások és belvárosi séták közben a diákoknak lehetőségük volt gyakorolni az angol nyelvet is. „A gyerekek az iskolában tanulják az idegen nyelvet. Én azt gondolom, igazi kihívás, amikor az ember kimegy egy autentikus környezetbe, ahol megszólalhat, és sikerélményként élheti meg, hogy megértik, el tudja olvasni a feliratokat, kommunikálhat. Ez megerősítheti őket abban, hogy igenis érdemes nyelvet tanulni" - fogalmazott Fodorné Koller Zsuzsánna a gimnázium pedagógusa.

A batthyánysok hazafelé Amszterdamot is felkeresték, ahol egyebek mellett a híres csatornaövezet egy részén sétahajókázhatott a kanizsai delegáció.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-19 04:44:00


További hírek:
Gyurcsány Nagykanizsán: a DK 10-15 százalékot fog elérni jövőre
Elkezdődött a KanizsaFest - P-nap az Alma Együttessel
Ötéves a Magyarország legszebb konyhakertjei program
Reformáció 500 - Bogárdi Szabó István: a reformáció eredményei nélkül a kereszténység nem jutott volna oda, ahova jutott
Mégsem lehetne haszonbérbe adni az önkormányzati halgazdálkodási jogot


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble