Ma 2017. szeptember 22. péntek,    
Móric napja van.    
Látogatók száma : 33441756    


Honlapkeszites

Hidegzuhany - Él a hagyomány városunkban

Szó szerint hideg zuhanyként érte a fiúk látogatása a Kanizsa Táncegyüttes lánytagjait. Sokéves hagyomány folytatódott ugyanis: a néptáncosok a húsvéthétfői locsolkodás miatt vették nyakukba a várost.


Elszántan, vödörrel a kezükben jártak lányos házról lányos házra a Kanizsa Táncegyüttes tagjai. Az első áldozat Pirbus Virág volt.

Virág hősiesen állta a sarat, sőt, a fiatalon, szépen tartó locsolást meg is hálálta. „Nagyon fel kell készülni lelkileg a hideg vízre és a hideg levegőre. Sütivel és pálinkával készültünk, azt szeretik a fiúk" - mondta el Pirbus Virág.

A néptáncosok több mint két évtizede őrzik a locsolkodás hagyományát. „Régi hagyományt elevenítünk fel, amikor vödörből hideg vízzel öntjük meg a lányokat, ezáltal egész évre megtisztulnak" - fogalmazott Vizeli Dezső a Kanizsa Táncegyüttes művészeti vezetője.

A fiúk látszólag kifogyhatatlan vízkészletet halmoztak fel, így a Légár nővérek sem úszták meg szárazon a húsvéthétfőt, hiába tiltakoztak. „Nagyon szeretjük meglocsolni a lányokat, és szerintem igazából ők is élvezik – lehet, hogy ez nem tűnik mindig úgy, de szerintem ők is élvezik" - mondta Zsohár András.

Volt, aki megpróbált elmenekülni, de hasztalan: a néptáncos fürgeséget tegnap nem tudták kamatoztatni a lányok. A táncegyüttes tagjai mintegy tíz helyre mentek locsolkodni, s a Kiskanizsán, Miklósfán és Palinban élő lányokat sem hagyták hervadozni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-19 04:51:00


További hírek:
Jól felkészítette a birkozókat
A kereszténység a legüldözöttebb vallás
A hét száma: 120
Megnyílt Zalakaros első, nemzetközi lánchoz tartozó szállodája
A hét képe: Hozd ide!


KULTÚRA ROVAT >>>

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble