Ma 2017. június 23. péntek,    
Zoltán napja van.    
Látogatók száma : 31112726    


Honlapkeszites

Hidegzuhany - Él a hagyomány városunkban

Szó szerint hideg zuhanyként érte a fiúk látogatása a Kanizsa Táncegyüttes lánytagjait. Sokéves hagyomány folytatódott ugyanis: a néptáncosok a húsvéthétfői locsolkodás miatt vették nyakukba a várost.


Elszántan, vödörrel a kezükben jártak lányos házról lányos házra a Kanizsa Táncegyüttes tagjai. Az első áldozat Pirbus Virág volt.

Virág hősiesen állta a sarat, sőt, a fiatalon, szépen tartó locsolást meg is hálálta. „Nagyon fel kell készülni lelkileg a hideg vízre és a hideg levegőre. Sütivel és pálinkával készültünk, azt szeretik a fiúk" - mondta el Pirbus Virág.

A néptáncosok több mint két évtizede őrzik a locsolkodás hagyományát. „Régi hagyományt elevenítünk fel, amikor vödörből hideg vízzel öntjük meg a lányokat, ezáltal egész évre megtisztulnak" - fogalmazott Vizeli Dezső a Kanizsa Táncegyüttes művészeti vezetője.

A fiúk látszólag kifogyhatatlan vízkészletet halmoztak fel, így a Légár nővérek sem úszták meg szárazon a húsvéthétfőt, hiába tiltakoztak. „Nagyon szeretjük meglocsolni a lányokat, és szerintem igazából ők is élvezik – lehet, hogy ez nem tűnik mindig úgy, de szerintem ők is élvezik" - mondta Zsohár András.

Volt, aki megpróbált elmenekülni, de hasztalan: a néptáncos fürgeséget tegnap nem tudták kamatoztatni a lányok. A táncegyüttes tagjai mintegy tíz helyre mentek locsolkodni, s a Kiskanizsán, Miklósfán és Palinban élő lányokat sem hagyták hervadozni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-19 04:51:00


További hírek:
A hőség mellett zivatarok is várhatók a hétvégén
Közel 800 millió forintot fordítanak kerékpárút-fejlesztésre Zalában
Lakópark és társasház épül a Magyar utcán
Sikertörténet az idén bevezetett e-szja
Agrárkamara: fontos választékbővítők lehetnek a korai kajszifajták


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble