Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493508    


Honlapkeszites

Először versenyeztek, utána verekedtek

Egy közúti kakaskodás fajult verekedéssé tavaly ősszel a Zalacséb – Zalaegerszeg közötti úton, a bagodi kereszteződésnél. Két autós előzgette egymást, majd az egyik – vesztére – megállította a másik autóst, aki erre egy széklábbal támadt rá. A vádemeléssel végződött büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a kanizsaujsag.hu olvasóit.


G. Lajos Győző terhelt 2016. október 28. napjának kora délelőttjén kanyarodott ki teherautójával a sértett által vezetett személygépkocsi elé, ami Zalacséb felől közlekedett Zalaegerszeg irányába. A két gépjármű több ízben megelőzte egymást, majd a bagodi kereszteződésnél a sértett a gépkocsiját félreállította és bevárta a terhelt járművét. G. Lajos – látva, hogy a sértett az autójából kiszállva gyalogosan felé tart – megállt a tehergépkocsijával. A sértett ekkor szitkozódva és indulatosan kérte számon a terheltet, mivel az egyik előzés alkalmával úgy érzékelte, hogy G. Lajos leszorítja őt az úttestről. Szóváltás alakult ki köztük, majd a vita hevében a terhelt az anyósülésről magához vett egy körülbelül fél méter hosszúságú, fából készült széklábat, és fenyegető mozdulatot tett vele a sértett felé. A sértett erre benyúlt a gépkocsi lehúzott ablakán és megragadta G. Lajos terhelt széklábat tartó kezét, illetve a mellkasánál a terhelt mellényét. Miután a sértett elengedte, a terhelt is kiszállt a járműből, a széklábbal továbbra is hadonászott a sértett felé, miközben kölcsönösen szidalmazták egymást. A sértett folyamatosan igyekezett távol tartani magától a terheltet a kezével, eközben ismét megragadta G. Lajos mellényét, ami a dulakodás közben elszakadt. A sértett ekkor elengedte a megnyugodni látszó terheltet és – belátva, hogy nem tud szót érteni vele – elindult az autója felé. A terhelt ekkor a még mindig a kezében tartott széklábbal egy közepes erejű ütést mért a sértett koponyájának jobb oldalára, majd beszállt a gépjárművébe és elhajtott a helyszínről. Az ütés következtében a sértett könnyebben megsérült: a koponyájának jobb oldalán, a halántéka tájékán zúzott seb keletkezett.

A terhelt a fenti cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Ezért a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság bűntettével és testi sértés vétségével vádolta meg G. Lajos Győzőt.

Papp Attila2017-08-22 08:55:00


További hírek:
Az utolsó szeptemberi héten is több helyen lehet még 20 fok körüli meleg
Megyei foci: győzelemmel hangoltak az ősz meccsére
Elhozta Eldorádót!
A Szív Világnapja
Bejött az ügyelet!


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble