Ma 2017. szeptember 20. szerda,    
Friderika napja van.    
Látogatók száma : 33374101    


Honlapkeszites

Zármuzsika

A zene a fotósok egyik kedvenc, sokak szerint lassan már elkoptatott témája. A Pécsi Fotókör tagjai mégis megpróbáltak valami újat kihozni belőle. Ennek eredménye lett a Zármuzsika című kiállítás, amelyet tegnap nyitottak meg a Hevesi Sándor Művelődési Központban.


A kiállított fotók többsége kifejezetten a kanizsai tárlatra készült. Van, aki egy koncert felszabadult hangulatát, más a zenehallgatás okozta belső örömöt igyekezett láthatóvá tenni. „Jobbára koncertfelvételeket hoztam. Az én fotóim nem feltétlenül kiállításra szánt képek. Riporterként dolgozom, és az archívumban találtam olyanokat, amik jól passzolnak a kiállítási anyaghoz. Emellett azért van két kép, ami direkt ide készült, kísérletező jelleggel” - mondta el Zsirai Tibor a Pécsi Fotókör tagja.

A Pécsi Fotókör tagjai nem mind pécsiek: Marcaliban, Budapesten Kaposváron és Nagykanizsán élő fotósok is csatlakoztak a baranyai városból indult, és elsősorban az interneten szerveződő baráti társasághoz. „Virtuálisan tartjuk egymással a kapcsolatot, és szervezzük meg, hogy mikor fogunk személyesen is találkozni, fotósétákon részt venni, kiállításokat szervezni vagy meglátogatni. Az aktív tagok száma 15-20 főre tehető” - fogalmazott Lengvári István fotós.

A Zármuzsika című kiállításon tíz fotós képei láthatók az Ősze András Galériában, szeptember 30-ig.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-11 05:26:00


További hírek:
Vigyázat, telefonos csalók a kanizsai állatmenhely nevében gyűjtenének adományokat
Indul a Safety Transport 2017 szállítási gyakorlat
Árhullám a Rábán és a Murán
Jogerős ítélet várható az idős embereket kifosztó banda ügyében
Női labdarúgó NB II: történelmi pontszerzés


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble