Ma 2017. szeptember 20. szerda,    
Friderika napja van.    
Látogatók száma : 33374157    


Honlapkeszites

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

A katasztrófavédelem rendszeresen ellenőrzi, hogy mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén háromnapos akció keretében minden társasházi lakástulajdonos és bérlő, valamint közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.


Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hová szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a hulladékgyűjtőt, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18-ától szeptember 20-áig 10 óra és 16 óra között az ország valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly mintegy nyolcszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz, a hazai társasházakban összesen 3400 négyzetméternyi területen pusztítottak a lángok. Idén eddig 579 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

A konzultációk helyszínei:

Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség (8900 Zalaegerszeg, Arany János utca 1.)

Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség (8800 Nagykanizsa, Kossuth Lajos tér 25.)

Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség (8360 Keszthely, Deák Ferenc utca 15.)

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság2017-09-14 10:19:00


További hírek:
Vigyázat, telefonos csalók a kanizsai állatmenhely nevében gyűjtenének adományokat
Indul a Safety Transport 2017 szállítási gyakorlat
Árhullám a Rábán és a Murán
Jogerős ítélet várható az idős embereket kifosztó banda ügyében
Női labdarúgó NB II: történelmi pontszerzés


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble