Ma 2017. július 21. péntek,    
Dániel napja van.    
Látogatók száma : 31831635    


HonlapkeszitesA földről és a levegőből is - Szúnyoggyérítés volt Kanizsán

A vérszívókat a földről és a levegőből is irtották a szakemberek. Idén először volt ilyen beavatkozás a városban. A gyérítés azért húzódott el idáig, mert eddig nem volt sok szúnyog, ugyanis a korábbi kánikulai időjárás nem kedvezett a rovarok kifejlődésének.


Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője Híradónknak elmondta: „A szakemberek egyszerre szokták alkalmazni a földi és a légi kémiai gyérítést. Azt egészen pontosan ők határozzák meg a csípésszám alapján, hogy milyen nagyságú ez a szúnyogpopuláció, és annak megfelelően ítélnek erről, hogy melyik eljárási módot fogják végrehajtani. Abban az esetben, hogyha esős időjárás lesz, ami kedvez a szúnyogpopulációnak, és a településről több visszajelzés érkezik, akkor természetesen fognak még végrehajtani gyérítést. És amit többször is elmondtunk, hogy maga egy-egy település saját maga is kérvényezheti, hogyha magasabb csípésszámot állapít meg, hogy gyakrabban hajtsák végre a szúnyogok gyérítését."

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-20 04:46:00


  Tanácsok kánikulában

A nagy hőség hatására a szervezetünkben különböző rendellenességek léphetnek fel. Vészjelzések: fejfájás, rosszullét, szédülés, szapora szívverés, eszméletvesztés.


  Pollenjelentés

A Nagykanizsai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának tájékoztatása szerint a 28. héten az időjárásnak köszönhetően nem volt magas a pollenterhelés.


  Ha átlépünk a határon...

Egy külföldi utazás esetén tájékozódjon a vámszabályokról, még Unión belüli tartózkodás esetén is - ezt tanácsolja a Nemzeti Adó és Vámhivatal, ugyanis nagyon sokan hajlamosak megfeledkezni arról: az uniós határokra is vonatkoznak szabályok. Például az Európai Unióba belépő vagy az Unión kívülre utazóknak a tízezer eurót meghaladó készpénzt be kell jelenteniük, míg a közösségen belüli forgalom nincs korlátozva.


  Gyermekorvos: a gyerekeket óvni kell kánikulában

A gyerekeket óvni kell a kánikulában - figyelmeztetett a Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.


  Földi szúnyoggyérítés lesz ma napnyugta után Kanizsán

Szúnyogirtás lesz Nagykanizsán a következő napokban. A tervek szerint ma napnyugta után kezdik meg a földi védekezést. Rossz idő esetén pedig szerdára, vagy csütörtökre csúszik a gyérítés. A szúnyogirtó készítmény káros a rovarokra, így a szakemberek arra kérik a méhészeket, hogy zárják el méheiket. A szer egyébként melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja - hangzott el a Kanizsa Televízióban.


  Tej terméktanács: tejtermék csak tisztán állati eredetű lehet

Kizárólag állati eredetű termékek nevezhetők tejterméknek és hozhatóak így kereskedelmi forgalomba az Európai Bíróság döntése szerint - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble