Ma 2017. február 27. hétfő,    
Ákos, Bátor napja van.    
Látogatók száma : 27878490    


HonlapkeszitesParkolók építésével, bővítésével folytatódik a közlekedésfejlesztési program

Döntött a közgyűlés a 2017. évi közlekedésfejlesztési program megvalósításáról. Az önkormányzat a korábbiakhoz hasonlóan ebben az évben is kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a közlekedési létesítmények fejlesztésére.

Többek között ezt a célt szolgálják a pályázati forrásból megvalósuló különböző projektek is, mint a Modern Városok Program, a Zöld Városok Programja, valamint a Területi Infrastrukturális Fejlesztések Program. Ezek keretében az elkövetkező időszakban milliárdos nagyságrendű fejlesztések valósulnak meg városunkban.


Nagyságrendjük ellenére azonban a fenti projektek sem tudják lefedni az összes felmerült igényt, ezért a közgyűlés külön soron 100 millió forint előirányzatot szerepeltetett további közlekedésfejlesztési célok megvalósítására a 2017. évi költségvetésben.

A műszaki tartalomra tett javaslat meghatározásakor figyelembe vették a szakmailag is alátámasztott, kiemelt igényeket, de egyúttal előnyben részesítették azokat a beruházásokat, amelyek megfelelő előkészítettséggel rendelkeznek, és az idei évben kivitelezhetőek lehetnek.

A tervdokumentáció a javasolt fejlesztések mindegyikére rendelkezésre áll. Parkolót bővítenek a Városkapu krt. 11. számú társasház mögötti zöldterületen közvilágítással, valamint a Városkapu krt. 16. sz. alatt a társasház előtti zöldterületen. Új várakozó helyeket alakítanak ki a Bartók Béla utcában, a Kőrösi iskolától északra eső zöldterületen közvilágítással. A fenti tételek esetében az engedélyezési eljárás folyamatban van, és várhatóan április hónapban lezárul.

Az alábbi négy létesítmény érvényes jogerős építési engedéllyel rendelkezik: Rózsa u. 11. és Liszt F. utca 3. társasházak közötti parkoló bővítése közvilágítással. Mészkőzúzalékos felületen rendezett, szilárd burkolatú parkolóhelyek kiépítése a Dózsa György utca 119. sz. épület előtt, és hiányzó járdaszakasz kiépítése a 117. és 119. sz. társasházak között. Új gyalogátkelőhely létesítése a Rózsa utcában, a Balatoni úti lejáró környezetében.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárást követően várhatóan őszi befejezik.

B.E.2017-02-24 08:55:00


  Megvannak a sasszinkron eredményei

Több mint tíz sas repkedett a környéken – megvannak a sasszinkron eredményei.


  Vadkárok miatt védelmi szolgálat létrehozását kezdeményezték a balatoni önkormányzatok

A belterületeken egyre nagyobb számban felbukkanó vadak miatt a földművelésügyi miniszterhez fordult levélben a Balatoni Szövetség (BSz), hiánypótló jogalkotást, valamint vadvédelmi szolgálat létrehozását kérték, amelynek a legfontosabb teendője a belterületeken felbukkanó vadak befogása, valamint a lakosság tájékoztatása lenne - számolt be Balassa Balázs, a szervezet elnöke, Szigliget független polgármestere az MTI-nek.


  Segítség a friss házasoknak

A rájuk vonatkozó adókedvezmény két évig jár, akkor is, ha közben gyermekük fogan. 15 ezer forintot is megtakaríthatnak havonta a friss házasok. A rájuk vonatkozó adókedvezmény ugyanis két évig jár, akkor is, ha közben gyermekük fogan. Ugyanakkor a fogantatás utáni 91. naptól igénybe vehető az első gyermek után járó családi adókedvezmény, így a két lehetőséggel együtt összesen 15 ezer forint megtakarítás érhető el havonta. Eddig egyébként 23 ezer házaspár élt az adókedvezmény lehetőségével - hangzott el a Kanizsa Televízióban.


  SEGÍTSEN! HOGY MI IS SEGÍTHESSÜNK

A Palini Egyházközség, gyűjtést szervez a rászorulók részére. Kérjük, ha módja van rá, adományozzon!


  Újabb öt, a helyi gazdaság- és turizmusfejlesztést, energetikai korszerűsítést támogató pályázati felhívás jelent meg

Újabb öt, a helyi gazdaság- és turizmusfejlesztést, energetikai korszerűsítést és fenntartható városi környezet fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg, illetve emelkedett két nyitott felhívás összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), összesen 92,9 milliárd forint értékben - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden.


  Ülésezett a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság

A napirendi pontok között szerepelt a közlekedési létesítmények idei fejlesztési programja. A pályázati forrásokból támogatott beruházások mellett még további 100 millió forintot különítettek el közlekedésfejlesztési célokra az idei költségvetésben, például társasházak környékén található parkolók bővítésére, járdaépítésre és gyalogátkelőhely létesítésére. A határozatot a bizottság egyhangúlag támogatta, a közgyűlés csütörtökön tárgyalja - hangzott el a Kanizsa Televízióban.

FRISS HÍREK
18:53 - Oscar-lázban

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble