Ma 2017. július 21. péntek,    
Dániel napja van.    
Látogatók száma : 31831641    


HonlapkeszitesA hőség miatt felfüggesztik a hétvégi kamionstopot

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz tehergépkocsik a magyarországi utakon - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.


Az NFM emlékeztetett: a kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken, az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára azonban az érkező hőhullám miatt 2. fokozatú hőségriasztást rendelt el július 23-án éjfélig.     

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül szállíthatnak, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak - áll az NFM közleményében.

MTI - Kanizsa2017-07-21 10:13:00


  Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.


  Megszegte a távoltartás szabályait, őrizetbe vették a kanizsai rendőrök

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A zalai járőrök két főt fogtak el és hat főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértés miatt. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett 2017. július 19-én a hajnali órákban egy 22 éves letenyei férfit a távoltartás szabályainak megszegése miatt.


  Újraindulhattak a bombafenyegetés miatt leállított nemzetközi vonatok

Újraindulhattak azok a nemzetközi gyorsvonatok szerda délután, amelyeket korábban bombafenyegetés miatt állítottak meg a hatóságok - közölte Mávinform sajtóügyeletese azt MTI-vel.


  A horvátországi tüzek miatt kialakult helyzetre figyelmeztetett a KKM

Az elmúlt napokban a horvátországi tüzek miatt kialakult helyzetre figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata az országba induló magyar állampolgárokat.


  Bombafenyegetés miatt átvizsgálják az összes nemzetközi vonatjáratot FRISSÍTETT (új: MÁV)

Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot szerdán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.


  Zalai igazságügyi dolgozók elismerése a Bíróságok Napján

A Bíróságok Napján alkalmából hat zalai igazságügyi dolgozó kapott elismerést a Budapesten tartott, országos ünnepi rendezvényen. Dr. Mesterházy István, a Zalaegerszegi Törvényszék tanácselnöke a legmagasabb bírósági kitüntetést, a Juhász Andor díj arany fokozatát vehette át, a Zalaegerszegi Járásbíróság tisztségviselője, Gulyás Jenőné pedig a díj bronz fokozatát kapta.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble