Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493688    


HonlapkeszitesIllegális gyógyszerekkel kereskedő férfit értek tetten a zalai rendőrök

Egy 42 éves helyi férfit igazoltattak a rendőrök Zalaegerszegen, 2017. szeptember 21-én 16 órakor a Babits utcában, amikor ismerősének két doboz gyógyszert adott el. A tablettákról kiderült, hogy azok Magyarországon nem engedélyezett, forgalomba nem hozható készítmények. A nyomozók a férfinél házkutatást tartottak, mely során további – Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező – egészségügyi termékeket találtak - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A gyógyszereket a rendőrség lefoglalta és szakértővel vizsgáltatja meg.

Kanizsa2017-09-23 10:12:00


  A börtönből fenyegetőzött a többszörös visszaeső

„A szádat lefeszítem a helyéről”, „a fejedet ötszörösére dagasztom”, „a koporsódat rendeld meg”, „el kell, hogy az arcodat torzítsam”, „az összes ujjaidat a szemed láttára fogom ledarabolni”, „meg kell, hogy dögöljél”, „a Fekete Rózsa fog elvinni”, „dalolni fogsz már csak azért is, hogy ne szúrjalak meg már többször”. Ilyen, és ehhez hasonló fenyegető levelekkel és telefonhívásokkal zaklatta volt párját a börtönből az a többszörös visszaeső férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat a nagykanizsai ügyészek. A büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat.


  Új tűzoltóautókkal bővült a katasztrófavédelem gépjárműparkja

Huszonöt új tűzoltóautóval bővült a katasztrófavédelem járműparkja, ezek 16 megyébe kerülnek, összértékük meghaladja a hárommilliárd forintot.


  Holnap jogerős ítélet várható a gyermekpornográfiával vádolt férfi ügyében

Idén februárban ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság elsőfokú eljárásában két év börtönbüntetésre azt a férfit, aki két kislányt is rávett arra, hogy webkamera előtt meztelenkedjenek neki. A fellebbezések folytán a büntetőügy a Zalaegerszegi Törvényszékre került, amely holnap – előreláthatólag – jogerős ítéletet fog hozni az ügyben.


  Előzzük meg a kéménytüzeket

Bár a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, a hidegre fordult idő miatt sok háztartásban már fűteni kezdtek. Komoly veszélynek teszik ki otthonukat és szeretteiket azok, akik úgy kezdenek fűteni, hogy elmulasztják a fűtőeszközük éves karbantartását, vagy nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek.


  Ismét egy hagyatékkal kapcsolatos büntetőügy a Keszthelyi Járásbíróság előtt

A Balaton-parti városban több, hagyatékkal, örökséggel kapcsolatos büntetőeljárás is zajlott az utóbbi időben. Az egyik ügy most került a bíróság elé: holnap áll dr. Palotay András büntetőtanácsa elé a hamis tanúzás bűntettével vádolt K. Zs. D. és társa a Keszthelyi Járásbíróságon.


  Add meg a tartozásod, mert kinyomom a szemedet…

Egy kölcsönügylet fajult odáig a megyeszékhelyen, hogy a hitelező nem a helyes utat kereste tovább a kölcsönbe adott pénze visszaszerzésére, hanem erőszakhoz folyamodott, hogy az általa jogosnak vélt tartozás behajtására. Rajtavesztett, hiszen feljelentették, és büntetőeljárás indult ellene, most pedig önbíráskodás és testi sértés miatt is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. A büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble