Ma 2017. május 26. péntek,    
Fülöp napja van.    
Látogatók száma : 30301614    


HonlapkeszitesÁtlagosan 2-5 ezer forintot költenek a szülők gyereknapi meglepetésre

Tíz magyar családból kilencben ünneplik a gyereknapot május utolsó vasárnapján, a szülők átlagosan 2-5 ezer forintot költenek gyereknapi meglepetésre -  derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex és a Regio Játékkereskedelmi Kft. külön-külön végzett, MTI-hez eljuttatott kutatásaiból.


A szülők mintegy fele átlagosan 3800 forint értékben vásárol játékot a Regio felmérése szerint, 6000 forintnál többet csak a családok negyedében költenek.     

Hasonló összegekről írt a Formatex is: a programokra és az ajándékokra a megkérdezett szülők 27 százaléka 2-5 ezer forint között költ, de 19 százalékuk 5-7,5 ezer forintot is kiad, közel ennyien akár 10 ezer forintot is elköltenek, sőt 23 százalék 10 és 20 ezer forint közötti összegből gazdálkodik ezen a napon.     

A pünkösdi hosszú hétvégén a kisgyermekes családok egyharmada utazik el, a legnépszerűbb úti célok a Balaton, az Északi-középhegység és Budapest. A megkérdezettek mindössze 5 százaléka ad pénzt is gyereknapra, nagyrészt 1-2 ezer forintot. A családok kétharmada a helyi gyereknapi rendezvényeket látogatja meg, egyharmaduk pedig kirándulni indul, emellett a közös játék is nagy szerepet kap - ismerteti a Regio Kft.     

Az országszerte 8 Játéksziget üzletet üzemeltető Formatex Kft. felmérése szerint a szülők 80 százaléka meglepetésnek szánja a gyereknapi ajándékot, nem együtt választanak a gyerekekkel. A tárgyi ajándékozás a legnépszerűbb, amit az olyan élményajándékok követnek, mint a fagyizás, a gyereknapi tematikus programok, majd a kirándulás vagy állatkerti és játszóházi látogatás.     

A gyereknapi ajándékok között továbbra is a játékok a legnépszerűbbek, majd a könyv és az édesség következik, sportszereket és ruhát a szülők 15 százaléka készül adni gyerekének - közölték.

MTI - Kanizsa2017-05-26 14:24:00


  Ella 100 – Náray Erika & Budapest Jazz Orchestra koncertje

A népszerű hazai színész- és énekesnő, Náray Erika érkezik városunkba a Budapest Jazz Orchestrával és Szolnoki Péterrel kiegészülve, hogy Ella Fitzgerald legnagyobb slágereit elevenítsék fel. A jazz nagyasszonyának dalaiból összeállított zenés estre május 29-én, 19 órakor kerül sor a Hevesi Sándor Művelődési Központban.


  Indul az 5. MOL Nagyon Balaton eseménysorozata

Indul az 5. MOL Nagyon Balaton, amely nagyfesztiválokat, különleges programokat, világsztárokat és több száz hazai előadót, valamint gasztronómiai élményeket ígér idén nyárra. A szervezők közlése szerint 30 eseményre egymilliónál is több turistát várnak.


  IX. Kanizsai Sárkányhajó Roadshow


  Gyermeknapi vonatozás


  Régészet napja - Mamutvadászat, régészeti memóriajáték a Göcseji Múzeumban

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum programjai a közösségek régen és ma tematika köré épülnek a régészet napján. Készülve a közelgő gyermeknapra, a fiatalabb generációt is izgalmas programokkal várják szombaton délután: a gyerekek egyebek mellett kipróbálhatják a régi idők játékait, régészeti memóriajátékon, izgalmas kincskereső kalandban és játékos mamutvadászaton vehetnek majd részt.


  Katasztrófavédelmi gyermeknap

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui 28-án, immár negyedik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

FRISS HÍREK
05:31 - Pavilon Napok

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble