Ma 2017. március 29. szerda,    
Auguszta napja van.    
Látogatók száma : 28731920    


HonlapkeszitesCseresnyés Péter: négy éve tart a dinamikus növekedés a munkaerőpiacon

Csaknem négy éve folyamatosan nő a munkaerőigény, elsősorban a versenyszférában - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért és képzésért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.


Cseresnyés Péter hozzátette: a munkavállalókat a legnagyobb mértékben a versenyszféra "szívta fel", 144 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A közfoglalkoztatottak száma egy év alatt 14 ezerrel csökkent, ami az elsődleges munkaerőpiac élénkülését jelzi - mutatott rá. Hangsúlyozta, azt szeretnék elérni, hogy a közfoglalkoztatás csak átmeneti forma legyen, akik tudnak, az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedjenek el.     

A kormány tervei szerint néhány éven belül 40-50 ezerrel csökkentenék a közfoglalkoztatottak létszámát.     

Kiemelte: az ifjúsági munkanélküliségi ráta 11,1 százalékra csökkent, miközben 2010 körül még közel 30 százalékos volt.     

Az NGM közleményében is azt hangsúlyozta, hogy dinamikus volt a létszámbővülés a versenyszférában, és folytatódtak a kedvező trendek a munkaerőpiacon. A versenyszektorban zajló pozitív folyamatoknak, a munkát terhelő adók csökkentésének, a munkahelyvédelmi akciónak, illetve az aktivitást ösztönző intézkedéseknek köszönhetően folyamatosan javul a foglalkoztatottság Magyarországon. A kiváló makrogazdasági adatok is bizonyítják, hogy Magyarország erősödik - írták.

MTI - Kanizsa2017-03-29 11:00:00


  Véget ért az Elixír - Gyümölcsöző volt a vállalkozói tanfolyam

Az üzleti tréningen egyebek mellett pénzügyi ismeretet, online marketinget és értékesítési technikákat tanulhattak a rutinos és kezdő vállalkozók. Csatlós Csilla, a tréning vezetője az utolsó foglalkozást követően úgy fogalmazott: minden résztvevő számára gyümölcsöző volt az együtt töltött idő, hiszen a foglalkozásokon a korábban felmért problémás területeket járták körül és sok közös üzlet is született. A szakember szerint az ilyen képzésekre óriási igény van a régióban, a most végzett „dream-teammel” pedig tartják majd a kapcsolatot. A képzésért nem kellett fizetni a vállalkozásoknak, a költségeket az önkormányzat állta.


  Európa legnagyobb, egybefüggő fügeültetvényével büszkélkedhet Harcz Endre

És Dél-Zala, így joggal mondhatjuk tehát: ismét egy rekorder „muraföldei”, egy figyelemre méltó dél-zalai… Harcz Endre, a Fügeliget Kft. ügyvezetője, néhány év alatt az „Öreg Kontinens” legnagyobb – nem kevesebb, mint hat hektáros –, egybefüggő fügeültetvényét hozta létre munkatársaival Tormaföldén, míg Becsehelyen a datolyaszilváiról ismerik őt elsősorban. Dél-Zala központjában, Nagykanizsán pedig az autósok körében lett népszerű, hiszen egy autómosóban mossa le az út porát a gépkocsikról.


  Idén csaknem 135 ezer zalai embernek készítette el adóbevallását a NAV

Tájékoztatta szerkesztőségünket a hivatal Zala megyei sajtóreferense. Joó Hilda elmondta: az ügyfélkapuval rendelkezők akár mobiltelefonjukon keresztül is megnézhetik a bevallás tervezetet és módosíthatják is azt. Azoknak pedig május 2-ig postázzák, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval, de kérték, hogy az adóhatóság töltse ki a bevallásukat. Ezt pedig össze kell hasonlítani a munkáltatói kifizetői igazolásokon szereplő adatokkal.


  Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken és a Csíki Sör Manufaktúra

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a közösségi oldalán.


  Április 15-ig jelenthetik be a gazdák a fagykárt

Április 15-ig igényelhetnek kárenyhítést a gazdák a téli fagy miatt; a fagykár bejelentésére a határidőt követően már nem lesz lehetőség - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-hez eljuttatott közleményében.


  Hullámtörő épül Fonyódon a vasútvonal védelmére

Uniós és költségvetési forrásból hullámtörő épül Fonyód és Bélatelep között a vasútvonal védelme érdekében, a munka 2018 szeptemberéig tart - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble