Ma 2017. május 28. vasárnap,    
Emil, Csanád napja van.    
Látogatók száma : 30339371    


HonlapkeszitesHamarosan itt a társaságiadó-bevallás határideje

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


Az adóhivatal elektronikus üzenetben hívta fel a tavalyi mulasztók figyelmét a határidőre, a közelgő bevallási határidőre figyelmeztetve 67 ezer olyan vállalkozásnak küldött elektronikus levelet, amelyek tavaly nem, vagy csak késedelmesen nyújtották be társaságiadó-bevallásukat.     

A társaságiadó-bevallást az egyszeres és a kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt az 1629 számú nyomtatványon kell benyújtaniuk a NAV-hoz. Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva), a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) először választóknak a 1671-es bevalláson kell számot adniuk társasági adójukról. A határidő ebben az esetben a mérlegforduló utáni ötödik hónap utolsó napja.     

Azok a nonprofit szervezetek, amelyeknek tavaly nem volt vállalkozásból származó bevételük, vagy ahhoz kapcsolódó, elszámolható költségük, ráfordításuk - azaz nincs társaságiadó-alapjuk -, a társaságiadó-bevallást kiválthatják a TAONY nyilatkozattal május 31-ig.     

A beszámolók letétbe helyezésének és közzétételének határideje szintén 2017. május 31. A beszámolókat 2016. december 1-jétől kizárólag az Online Beszámoló- és Űrlapkitöltő Rendszeren keresztül (OBR) lehet benyújtani. A rendszer elérhető az Igazságügyi Minisztérium honlapjáról (https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes). A közzétételért nem kell igazgatási szolgáltatási díjat fizetni.

MTI - Kanizsa2017-05-28 06:33:00


  Opten: ötéves csúcson a végelszámolások

Ötéves csúcson van a végelszámolások száma, mind márciusban, mind áprilisban 1300 körüli cég indított végelszámolást - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból.


  A fenntartható fejlődés kérdéseivel foglalkoztak két napon át a Georgikonon

A Pannon Egyetem campusai közti együttműködés keretében szerveződött konferencián a vidékfejlesztés, a megújuló energiák és az éghajlatváltozás is téma volt. A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének városfejlesztési programja, a KRAFT is bemutatkozott, melynek célja a kreatív város és a fenntartható vidék.


  Szervízdíj, te drága! - Ha bevezetik, csökkenne a forgalom

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja, vezessék be kötelező érvénnyel a szervízdíjat, vagyis a számla tartalmazzon 8-15 százalék közötti extra tételt. Mindezt azzal magyarázzák, hogy ez fehérítené a vendéglátó szakmát, a pénzt pedig bérfejlesztésre fordítanák. Az ötlet a szakmát is megosztja.


  Határidő!

Már csak pár napjuk maradt a vállalkozásoknak, hogy beadják a helyi iparűzési adóbevallásukat.


  ÁLLÁS – ÁLLÁS - ÁLLÁS

A Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal az alábbi szakmákban, illetve munkakörökben kínál elhelyezkedési lehetőséget:


  Járműipari, logisztikai és infokommunikációs kiállítást és konferenciát rendeznek Zalaegerszegen

A múlt héten indult járműipari tesztpálya beruházásához, valamint a leendő logisztikai központ és konténerterminál építéséhez kapcsolódva országos járműipari, infokommunikációs és logisztikai szakkiállítást, illetve konferenciát rendeznek a jövő héten Zalaegerszegen, ahol arról is megállapodást írnak alá, hogy a zalai megyeszékhely és térsége lesz az ötödik generációs mobilhálózat tesztkörnyezete.


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble