Ma 2017. július 21. péntek,    
Dániel napja van.    
Látogatók száma : 31831661    


HonlapkeszitesMagyar bélyeg is bekerült a tavalyi év 10 legkülönlegesebb bélyege közé

A Magyar Posta karácsonyi bélyegét a tavalyi év tíz legkülönlegesebb bélyege közé választotta a StampNews.com bélyeggyűjtő magazin. Az ünnepi nyomatot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, és egy speciális eljárással állították elő.


A magazin versenyének első helyezettje egy Feröer-szigeteki bélyeg lett, amelyen a gyártók a térségben elterjedt atlanti tőkehal bőrének egy eredeti darabját helyezték el.     

A második a brit királyi posta, a Royal Mail különleges Agatha Christie-bélyegsorozata lett, amely hat híres regényének egy-egy jelenetét ábrázolja. A bélyegekben rejtett nyomok is vannak, amelyeket az önjelölt detektívek testhő, UV-fény és nagyító segítségével találhatnak meg.     

A harmadik helyezett egy szlovák húsvéti bélyeg lett, amelynek különlegessége a közepén elhelyezett eredeti, 16. századi technikával horgolt csipke csirke.     

A Magyar Posta és a Pátria Nyomda Zrt. közös, Karácsony 2016 című speciális nyomata a rangsor hatodik helyén végzett. Az alkalmi kiadványon téli hangulatot idéző grafika látható, szív alakú vonalban korcsolyázó párral. A bélyeg érdekessége a biztonsági elemként szolgáló, különleges díszítésű vonalkód, valamint a korcsolyák nyomvonalába rejtett, négynyelvű karácsonyi üdvözletet tartalmazó mikroírás. A bélyegek ötven bélyegképet tartalmazó ívben és aranyszínű festékkel nyomtatott, öt bélyegképes, speciális kisívben készültek.     

A karácsonyi bélyeg elnyerte ezen kívül a Best Print Hungary elnevezésű nyomdászszakmai verseny innovációs különdíját is.

MTI - Kanizsa2017-07-21 07:55:00


  Lelkem tájai

Ezzel a címmel nyílt meg a kórház Erdős László Galériájának legújabb kiállítása.


  Pördeföldéről Veszprémbe, az érseki székbe

Ő már akkor ismert, „amikor én még kis srác voltam.” – indokolta Márfi érsek, miért Gyürki Lászlót, az egykori pákai káplánt hívta szónokul pappászentelése 50. évfordulójára. A körmendi plébániáról nyugalomba vonult gyémántmisés legszebb négy éveként jellemezte pákai szolgálatát. A hozzá tartozó 9 községet földút kötötte össze, nem volt villany, autóbusz, az atya ki is számolta, hetente hány kilométert tett meg gyalog.


  Országos horvát zarándoklatot tartottak Homokkomáromban

Zala volt a helyszíne idén az országos horvát zarándoklatnak. A magyarországi horvátok a homokkomáromi kegytemplomhoz több autóbusszal érkeztek, de a határon túliak is elzarándokoltak a községbe a hétvégén.


  Újmisés öregdiák a Pompiliusz búcsún

Tóth Gábor Norbertet június 17-én szentelte pappá Hévízen Márfi Gyula veszprémi érsek. A nagykanizsai Piarista Iskolában 2011-ben érettségizett újmisés örömmel látogatott vissza alma máterébe, hogy a vasárnapi templombúcsú főcelebránsa legyen és újmisés áldásában részesítse Pirrotti Szent Pompiliusz tisztelőit.


  Négy, jól elkülöníthető korszak leleteit is feltárták Balatonszentgyörgy határában

Az R76-os gyorsforgalmi út építése miatt szükségessé vált ásatáson május óta dolgoznak a régészek. A megelőző feltáráson a több mint hatezer éves lengyeli kultúra maradványai, számos épület és több sírbolt is felszínre került.


  A könyvtári szünet előtt több könyvet lehet kölcsönözni, ráadásul hosszabb időre

Hamarosan elkezdődik a vakáció a Halis István Városi könyvárban is, ezért hétfőtől nem 6, hanem 10 könyvet kölcsönözhet egy-egy olvasó. Július 21-én -jövő pénteken- pedig nem 2, hanem 4 segédkönyvet lehet igényelni. A bibliotékának ezzel az a célja, hogy a szünet alatt is körülvegyék a könyvek az olvasókat. A Kálvin téri épület július 24-től augusztus 6-ig lesz zárva, a fiókkönyvtárak azonban ekkor is várják az érdeklődőket - hangzott el a Kanizsa Televízióban.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble