Ma 2017. május 28. vasárnap,    
Emil, Csanád napja van.    
Látogatók száma : 30339379    


HonlapkeszitesRomantikus remekművek

Nagykanizsán lépett fel a Zala Szimfonikus Zenekar.


Remekművek szólaltak meg a romantika korából a Zala Szimfonikus Zenekar koncertjén a Medgyaszay Házban. Erre a hangversenyre a zeneirodalom legzseniálisabb műveiből jobbára könnyedebb, népszerűbb darabokat válogatott a zenekar. A szimfonikusokat Sándor János vezényelte. „Egy igazi örömzene koncertet hoztunk ma ide. Csupa népszerű dallamok csendülnek fel, olyanokat játszunk, amiket nagyon jó előadni, és nagyon jó lesz hallgatni is őket. Remélem a közönség tetszését is elnyerik. Úgyhogy csupa népszerű darab: Liszt: Esz-dúr zongoraverseny, Gounod: Faust balettzene, Massenet: Thaiss-meditáció, és még a kánkán is felcsendül Offenbach: Orfeus az alvilágból című művéből. Szóval egy igazi örömzene koncertet hoztunk mai ide Nagykanizsára" – fogalmazott Tóth László zongoraművész, a zenekar vezetője.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-28 06:19:00


  Székirodalmi könyvturné: Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán Kanizsán

B10. Jubileumi könyvturnéja során Kanizsára érkezett Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs. A két író szoros barátságot ápol, pedig két ellentétes műfajt képviselnek. Benyák Zoltán a sci-fi és a kaland, Bíró Szabolcs pedig a történelem világába repíti olvasóit.


  Vurstli és fröccs

Az Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó a XX. század elejének hangulatát idézte meg Nagykanizsa belvárosában.


  Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel

Hatvanhárom évvel ezelőtt halt meg Robert Capa, a híres, magyar származású fotóriporter, haditudósító: Vietnamban fotózta a franciák hadműveleteit, mikor taposóaknára lépett. Több fotója is történelmi pillanatokat örökített meg az utókor számára. Munkája során hitvallása volt: „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel”.


  Jakupcsek Gabriella Kanizsán is bemutatta könyvét

Megúszhatatlan – Ahogy a gyerekeimnek elmesélem. Jakupcsek Gabriella tegnap Kanizsán is bemutatta könyvét. Az interaktív rendezvényen elhangzott, a könyv célja elsősorban az, hogy beszélgetés induljon az értékrendről és a megúszhatatlan dolgokról.


  Kiállítás nyílik Robert Capa fotóiból Triesztben

Kiállítás látható Robert Capa fotóiból Triesztben szombattól, a tárlat az utolsó állomása a Magyar Nemzeti Múzeum Capa in Italia című olaszországi kiállítás-sorozatának.


  Máriát dicsérjük

Horvát nyelvű szentmise és kórustalálkozó volt a hétvégén a Felsőtempomban. A misét a prelogi esperes celebrálta, a kanizsai és környékbeli horvát ajkúak így anyanyelvükön gyakorolták a hitéletet: horvátul imádkoztak és énekeltek. A szentmise után kezdődött a horvát nyelvű kórusok találkozója. A Máriát dicsérjük elnevezésű eseményt már nyolcadik alkalommal szervezték meg; a programhoz évről évre egyre többen csatlakoznak, ma már minden Nagykanizsa környéki horvát település énekkara részt vesz a találkozón, sőt, ezúttal diákcsoportok is jöttek: felléptek a murakeresztúri és a tótszerdahelyi általános iskola, illetve a nagykanizsai Piarista-iskola növendékei is. Fotó: Gergely Szilárd


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble