Ma 2017. május 28. vasárnap,    
Emil, Csanád napja van.    
Látogatók száma : 30339451    


HonlapkeszitesZalakarosi sakkfesztivál - Ukrán siker, Rapport második

Az ukrán Alekszander Zubov nyerte a 36. zalakarosi sakkfesztivál fő versenyét, amelyen a hozzá hasonlóan hét pontot gyűjtő Rapport Richárd lett a második.


A kilencfordulós, svájci rendszerű viadal korai szakaszában nyert állásból vesztett partit Rapport, de a folytatásban remekelt, amivel sikerült felzárkóznia. A nyílt magyar bajnoki címet ezzel meg is szerezte a hat-hat ponttal záró Bánusz Tamás és Papp Gábor előtt.

A női bajnoki sorrendben Gara Anita végzett az élen, őt Lázárné Vajda Szidónia és Havanecz Bianka követte. Mindhárman 4,5 ponttal zárták tornát.

MTI - Kanizsa2017-05-27 06:03:00


  Sportműsor: tét van a zöld gyepen és a medencében

Sportműsor - Nagykanizsa május 26-28.
Május 27., szombat:
Asztalitenisz:
NB I Nyugati csoport, nők: Gejzír Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE (1.) - Komló Sport (3.), Bolyai-iskola, 11 óra
Labdarúgás: Megyei I. osztály: UFC Nagykanizsa (1.) - Türje SE (15.), Olajbányász-stadion, 17 óra
Vízilabda: OB I B, rájátszás a 9-14. helyért: Kanizsa VSE (10.) - YBL WPC (11.), Városi uszoda, 11 óra


  Vízilabda OB I B: éles meccs előtt állnak

Kanizsa VSE (10.) - UVSE II (11.) 12-8 (3-1, 3-1, 2-2, 4-4)
OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért, 5. forduló. Nagykanizsa, 40 néző. Vezette: Mucskai, Balázs G.
Kanizsa:
Kiss Cs. - Bakó 3, Kaszper dr. 1, Szepesi 2, Kéri, Molnár D. 2, Albert 2. Csere: Pelle (kapus), Virt M., Kis Zs. 1, Cserdi I, Skriba 1. Edző: Simonka Ferenc.

A kanizsaiak vízilabdázók utolsó három rájátszásbeli meccsüket hazai környezetben vívják, ebben volt az UVSE elleni a második a sorban. Az odavágón 10-10-es döntetlen született, így az esélyek nem voltak rosszak a házigazdák szempontjából.


  Vízilabda OB I B: javítottak

Kanizsa VSE (10.) - MAFC '111" (12.) 12-5 (4-1, 2-0, 2-3, 4-1)
OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért, 4. forduló. Nagykanizsa, 30 néző. Vezette: Balázs G., Sikter.
Kanizsa:
Pelle - Bakó 2, Kaszper dr. 2, Kéri 2, Molnár D. 2, Cserdi. 2, Albert 2. Csere: Virt M., Gulyás, Kis Zs., Skriba. Edző: Simonka Ferenc.

A hazaiak gyorsan döntésre szerették volna vinni a találkozót, igyekeztek is mielőbb elhúzni ellenfelüktől.


  Kötélugrás: nem voltak híján az ezüstöknek...

Egerben rendezték a kötélugrók BOSCH Kis és Nagy Mesterek Tornáját és a Demó Kupát és a Szan-Dia FSC kötélugrói értékes második helyezésekkel térhettek haza.

Szabó Péter (képünkön a dogogó második fokán) a férfi nagymesterek 30 másodperces gyorsaságiján 87 lépéssel lett második, a 180 mp gyorsasági alatt 404 lépéssel ért el második helyet, a szabadon választott gyakorlata is második helyezést ért, így összetettben is ezüstérmes helyen végzett.

A Szan-Dia FSC csapata (Erdélyi Lujza, Erdélyi Sára, Sipos Dorka, Ágoston Barbara, Ujj Viktória, Marton Julcsi, Kovács Emese, Horváth Patrik, Szabó Péter, Csermák Tamás, Fritz Dániel és Kalmár Kristóf) szintén a második helyezett lett. A demós gyakorlatot a gálára is felkérték és annak alkalmával is remek gyakorlatot mutatott be az együttes.


  Vízilabda utánpótlás: szoros meccsek is voltak

Az országos serdülő vízilabda bajnokság Nyugati csoportjában a Kanizsa VSE a székesfehérváriakkal is megmérkőzött hazai környezetben.

Kanizsa VSE – Fehérvár 3-4 (0-1, 1-0, 0-2, 2-1)
Kanizsa:
Paulik - Horváth, Kovács, Gadányi, Vlaszák 1, Nemes, Vékási. Csere: Varga (kapus), Farkas, Virt S. 2, Pécsi, Horváth Ákos, Ziegler, Krihó. Edző: Simonka Ferenc.

Ősszel 10-7-es vereséget szenvedtek a kanizsaiak, hazai pályán pedig szerettek volna visszavágni. Mindkét csapat magabiztosan védekezett, a kapusok nemcsak a kötelezőket védték, hanem bravúrokat is bemutattak. A hazaiak háromszor is emberhátrányba kerültek, ezekből egyet értékesítettek a fehérváriak. Bár a hazaiak helyzetei megvoltak, a befejezéseik pontatlanra sikerültek, így maradt a 0-1. A második negyedben a kanizsaiak is megkapták az emberfórokat, egyet Vlaszák értékesített is, így 1-1-gyel fordultak az együttesek.


  Női kosárlabda: tizedik helyen végeztek

BKG DSE - Kanizsai Vadmacskák SE 58-57 (19-10, 16-18, 11-12, 12-17)
Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, találkozó a 9. helyért, első meccs. Szigetszentmiklós, 50 néző. Vezette: Horváth Cs., Kruk M.

Kanizsa: Fekete (6), Fuisz (21/3), Hegyi (4), Zsámár (18), Bánhegyi (6). Csere: Kovács R., Kötő (2), Sánta. Edző: Gábor Erzsébet.

Kissé dekoncentráltan kezdte a meccset a Vadmacskák SE és a 6. percben már 10 pontos hátrányba került, mely gyakorlatilag a negyed végéig megmaradt. A második negyedben jelentősen feljavultak a kanizsaiak és Fuisz Viktória, valamint Zsámár Lili pontjaival hét pontra fel is zárkóztak.


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble