Ma 2017. július 21. péntek,    
Dániel napja van.    
Látogatók száma : 31831650    


HonlapkeszitesLabdarúgás: Lendván játszott az UFC

Az új bajnoki szezonra készülődvén lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő UFC Nagykanizsa együttese, ellenfelük a szlovéniai Lendván a helyi Nafta 1903 legénysége volt.


A lendvaiak igencsak mélyről kapaszkodva vissza idén feljutottak a szlovén másodosztályba, így gyakorlatilag előre látható volt, hogy igazi – még ha csak előkészületi is – értékmérő találkozó vár Gombos Zsolt vezetőedző legénységére. Nos, a hetedik percben már 2-0 volt a hazaiaknak, idővel aztán a Kanizsa igyekezett kibújni a szorításból, s ugyan a Nafta még jó néhányszor teremtett helyzetet Szabó Ádám kapuja előtt, félidőig az eredmény már nem változott.

Sőt, szünet után is jól tartotta magát egy ideig még a nagykanizsai csapat, végül azonban a nagyobb játékerőt képviselő házigazdák 5-0-ra nyerték a találkozót.

Felső képünkön a kanizsai együttes melegít a találkozó előtt, míg alsó képünkön látható, a lendvaiak - még ha kissé retro nagykanizsai érzettel is fűszerezve, de - megadták a módját a futballmeccs beharangozásának...

P.L.2017-07-20 08:58:00


  Folytatódtak a lovas versenyek - A régió és a megye legjobbjait keresik

A jubileumi Military után ismét benépesült a Csónakázó-tó melletti lovaspálya a hétvégén. Szombaton folytatódott a Zala megyei gyermekügyességi bajnokság. A versenyen öt kategóriában bizonyíthatott hét egyesület lovasa.


  Rudolf Tamás megnyerte korosztálya versenyét a 24 órás ultrafutó világbajnokságon

A kanizsai sportoló megnyerte korosztálya versenyét, abszolútban pedig a nyolcadik helyen végzett.


  Ismét pattog a labda a Móricz Kupán

A hétvége két játéknapjával megkezdődött a 44. Móricz Kupa, a kiskanizsai utcák, terek kispályás labdarúgó-tornájának mérkőzés sorozata a helyi műfüves pályán. A felnőttek mezőnyében hat együttes verseng a kupáért, s ahogy ezúttal, úgy a következő hétvégén is nagy csaták várhatók a csapatok között. Fotó: Polgár László.

P.L.


  15 év után ismét repülős Európa-bajnokságot rendez Nagykanizsa

Augusztus 12. és 19-e között a kiskanizsai reptér ad otthont az ultrakönnyű géposztályok kontinensviadalának. Az előzetes regisztrációk alapján több mint 10 országból érkeznek versenyzők, az indulók létszáma azonban még nem végleges.


  Kondákor bronzérme

Bronzérmes lett az ifjúsági női ökölvívó Európa-bajnokságon, így kijutott a VB-re Kondákor Emília Cecília.


  Vizes vb: Molnár Flóra is rajtra készen

A hivatalos megnyitójával ma veszi kezdetét a FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság, hogy bő két héten át a világesemény keretében a vizes sportágak képviselői mérhessék össze tudásukat.  Molnár Flóra (képünkön), a Délzalai Vízmű SE olimpikon úszója napokon belül átesik egy világbajnokság esetében is a tűzkeresztségen, lévén a vizes vb-n - akár már július 23-án - az úszó válogatott tagjaként a nagykanizsai kiválóság is rajtolhat Budapesten.

A 19 esztendős (sprinter) úszó két egyéni számban, vagyis 50 méter gyorson és pillangón biztosan rajtkőre állhat és még ott lehet számára a 4x100 női gyors váltó is a „kínálatban”. Egyelőre - a világbajnokság nyitánya alatt - Flóra Nagykanizsán tréningezik, mostantól azonban felgyorsulnak számára is a történések a július 30-ig tartó vb-vel párhuzamosan.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble