Ma 2017. március 29. szerda,    
Auguszta napja van.    
Látogatók száma : 28731905    


HonlapkeszitesAz egészségügyi kiadások alakulása Magyarországon, 2003-2015

Egészségügyi kiadások; Magyarország, 2003-2015 egészségügyi kiadások, milliárd forint; egészségügyi kiadások aránya a GDP-ből, százalék
2017-03-29 04:47:00


  Ötszáznegyvenöt éve halt meg a magyar líra szülőatyja

Kalandos életet élt: volt királyi személynök, majd pécsi püspök, mégsem papi, hanem politikai és írói tevékenysége miatt vált ismerté. Volt a királyné főkancellárja és a Magyar Királyság egyik legbefolyásosabb embere, majd mégis menekülni kényszerült, mikor szembekerült I. Mátyás király politikájával. Janus Pannonius, vagy, ahogy született: Csezmiczei János (Ivan Česmički)ötszáznegyvenöt évvel ezelőtt, 1472. március 27. napján halt meg szülőföldjén, Horvátországban, a Zágráb felett magasodó Medvednica-hegységben lévő Medvevárban.


  Már több száz jelölt van az év védőnője díjra

Már több száz jelölt van az év védőnője díjra, amelyet az idén öt kategóriában hirdettek meg - közölte a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.


  Új kötetekkel töltötték fel a zalaegerszegi könyvkölcsönző-telefonfülkét

Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke és Balog Eszter, a bíróság munkatársa a megyei bíróságok dolgozói által összegyűjtött több mint 260 kötettel tölti fel a régi telefonfülkéből kialakított bibliofülkét a zalaegerszegi Európa téren 2017. március 28-án. A ZAZEE Kulturális Egyesület kezdeményezése nyomán 2014-ben felavatott telefonfülke egy ingyenes könyvkölcsönző. MTI Fotó: Varga György


  Fennállásának 147. évfordulóját ünnepelte a Kiskanizsai Polgári Olvasókör

A rendezvényen több környékbeli dalkör is fellépett és a díjátadás sem maradt el.


  Közösségek pályázhatnak falfelületek megújítására

Iskolák, óvodák, önkormányzatok, civil szervezetek pályázhatnak közösségi falfelületek megújítására a Let's Colour Településszépítő Egyesületnél, amely 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket ad a nyerteseknek.


  Balatont koszorúztak és forrásvizeket kóstoltattak

A víz világnapja alkalmából tartott Balcsi partin felhívták a figyelmet az élővizek védelmének fontosságára és a vegyszerek káros hatásaira is.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble