Ma 2017. május 28. vasárnap,    
Emil, Csanád napja van.    
Látogatók száma : 30339369    


HonlapkeszitesVirágos városrész

A vállalkozó kedvűek ezúttal mozaikvirágot, szúnyogriasztót, törpegerberát, mézrózsát és kukacvirágot ültethetnek.


Mintegy 1400 tő virágpalántát osztottak ki a keleti városrész lakóinak, hogy szépítsék a környezetüket. A hagyományos palántaosztást a Polgári Kanizsáért Alapítvány szervezte, a virágokért idén is előzetesen fel kellett iratkozni. A vállalkozó kedvű emberek ezúttal mozaikvirágot, szúnyogriasztót, törpegerberát, mézrózsát és kukacvirágot kaptak. Az alapítvány elnöke Híradónknak azt mondta: jó volt látnia, hogy sokan segítség nélkül is szépítik a kanizsai lakótelepeket, de ők is mindig örömmel támogatják azokat, akik ezt igénylik és a virágokat elfogadják, kiültetik és gondozzák. Kérdésünkre Papp János, az alapítvány elnöke elmondta: „Tíz éve kezdtük, tehát ez már a tizenegyedik alkalom. 1400 palántát kapott több tucat lakó, akik iránt nagyon nagy tiszteletet érzek, hiszen saját vízzel, saját munkával a közterületet szépítik. Akkor is, amikor bizony néha hálátlanok a lakótársak, cigarettacsikket dobálnak a virágágyásba, de nem adják föl, nem megy el a kedvük.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-28 06:24:00


  Gyerekzsivaj

Az oktatási-nevelési intézmények többségében már pénteken köszöntötték a gyerekeket. A gyermeknap a világ sok országában ünnep, hazánkban május utolsó vasárnapja az időpontja.


  A Szívbetegekért Egyesület majálisa nótaszóval, estébe nyúlóan hirdette a barátságot

Friss levegő, kikapcsolódás, főzés és vidám programok. Igazi majálisi hangulat várta a Szívbetegekért Egyesület hagyományos programjának vendégeit Látóhegyen. A szervezet a tagságon túl barátait is meghívta.


  Önkéntesek munkájával szépült meg a Hevesi-óvoda udvara

Európai mintára Magyarországon is évek óta megrendezik a vállalati önkéntesség napját, az AdásNapot. Az E.On Hungária önkéntesei pénteken országosan négy helyszínen, köztük Nagykanizsán a Hevesi tagóvoda udvarán dolgoztak.


  A zalavári monostor ezer éves évfordulójára készülnek a településen

Ezer év – múlt és jövő - ez volt a mottója a Zalaváron és Zalaapátiban csütörtökön megrendezett bencés konferenciának. A program célja, hogy olyan együttműködési lehetőségek szülessenek, amelyeknek köszönhetően a két település méltóképpen ünnepelheti az 1019-ben alapított bencés monostor 1000. évfordulóját 2019-ben.


  A hét száma: 1663

Emberi koponyadarabot, állkapocscsontot és több más csontmaradványt is találtak a régészek Őrtilosnál, a Zrínyi-Újvár kútjának feltárásán. Ezeken kívül gerendákat, cserepeket rejtett a föld, és még Zrínyi Miklós lovának itatóvályúja is előkerült. A szakemberek már hetek óta dolgoznak a területen: 16 méter mélyre ástak le eddig, de még jó pár métert fúrni kell, hogy megtalálják a kút eredeti alját. Ez az emlék a török kori, 1663-64-es háború egyetlen bemutatható mementója.


  A magyar nemzet bankja

Kilencvenhárom évvel ezelőtt, 1924. május 24-én alakult meg a független, és kizárólagos bankjegy-kibocsátási joggal rendelkező Magyar Nemzeti Bank.Ugyanis az első világháború után, a Monarchia felbomlásával megszűnt az addigi hivatalos jegybank, az Osztrák-Magyar Bank is. Magyarország 1921. augusztus 1. napjával alapította meg a Magyar Királyi Állami Jegyintézetet, majd három esztendő múlva pedig az új, független Magyar Nemzeti Bankot. A pénzintézet létrehozása, és az új magyar pénznem, a pengő bevezetése gróf Bethlen István miniszterelnök egyik legnagyobb sikere volt 10 éves (1921 – 1931) miniszterelnökségének időszaka alatt.


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble