Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493687    


HonlapkeszitesAz utolsó szeptemberi héten is több helyen lehet még 20 fok körüli meleg

A következő napokban nem várható sok csapadék, helyenként lehetnek kisebb záporok és egyre több napsütés várható. Egyes területeken 15 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de többfelé még 20 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.


Hétfőn a ködfoltok feloszlása után helyenként kisebb záporok  kialakulhatnak. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de napközben időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközben 16-21 fokig melegszik a levegő.     

Kedden a Dunántúlon többnyire erősen, a keleti megyék felett változóan felhős lesz az ég. Elsősorban a Dunántúlon várható elszórtan eső, zápor, de helyenként keleten is lehet kisebb csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 15-24 fok között alakul, az Alpokalján lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.     

Szerdán elsősorban az Alpokalján alakulhat ki helyenként eső, zápor. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás. A minimumhőmérséklet 9-14 fok között valószínű. A nappali maximumok 19-24 fok között alakulnak.     

Csütörtökön többnyire napos idő valószínű kevés felhővel, csapadék nem várható, de megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő.     

Pénteken sok lesz a napsütés és nem valószínű csapadék. Szombaton már felhősebb lesz az ég és elszórtan lehet eső, zápor is. A minimumok mindkét nap 5-11, a maximumok 15-20 fok között alakulnak.     

Vasárnap, október első napján többnyire erősen felhős időre és több helyen esőre, záporra lehet számítani. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

MTI - Kanizsa2017-09-24 15:17:00


  Még tart a nász…

A szarvasbőgési időszak dereka után járunk, s az idei szezon meglepetésekkel is szolgált. A következő napokban ugyan csökken a szarvasok nászának intenzitása, de Zalában – az ország egyik legerdősültebb megyéjében - továbbra is fokozott figyelemmel kell közlekedni az utakon.


  Múltidéző: Egy elfeledett csata a magyar függetlenségért

Ismét ősz van, ismét közeledik október, a nemzeti ünnepünkkel a forradalmárok tiszteletére. Október 23-án, évről-évre az 1956-os magyar szabadságharcosokra emlékezünk. Ez így is van rendjén, de kevesen tudják, hogy 96 évvel ezelőtt, 1921. október 23-án is a magyar függetlenség megvédéséért harcoltak elődeink. Ugyanis IV. Károly, Habsburg uralkodó ezen a napon szenvedett vereséget Horthy csapataitól Budaörsnél, és ezzel a vereségével foszlottak szerte végleg a magyar Szent Koronáról szövögetett királyi álmai. Ezalatt, Bethlen István ravaszságának köszönhetően körvonalazódni látszottak a Sopron és térsége hovatartozásáról szóló népszavazás kiírásának részletei is.


  Rekordra készül a Thúry Vitézlő Oskola

Belakták új helyüket a Thúry Vitézlő Oskolások – már kiállításra és rekordra készülnek.


  Aljas pletyka! - NEM HOZNAK Kanizsára migránsokat!

Szinte napra pontosan két éve rohamozták meg a migránsok Nagykanizsát. A Horvátország felől, a zöldhatáron át, illegálisan Magyarországra érkezett, mintegy ezerötszáz, zömében fiatal férfiból álló hadoszlop Zákányból megállíthatatlanul menetelt a dél-zalai város felé – megdöbbenést és riadalmat váltva ki a térségben.


  Rövidesen elkészül a bajai hajómalom

A rövidesen elkészülő bajai hajómalom a Sugovicán Bajánál. A hajómalom faborításához a bajai erdőgazdaságból kapott vörös fűzfát használták fel. A felépítmény fenyőből készült, míg az alsó részek borításához a zalai dombokról származó, magas gyantatartalmú, víztaszító vörös fenyőt használtak. MTI Fotó: Sóki Tamás


  Múltidéző: Babáj Gyurka és bandája

A szegényektől nem vett el pénzt, amúgy pedig rettenthetetlen volt. Hajdúkkal, pandúrokkal, csendbiztosokkal csatázott, míg Csorváson utol nem érte a kaszás. Úgy halt meg, ahogyan élt: erőszakosan. Bandájának ténykedése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kiegyezés után Szegeden felálljon a Ráday Gedeon vezette királyi biztosság, amely aztán hozzálátott az alföldi betyárvilág felszámolásához.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble