Ma 2017. május 28. vasárnap,    
Emil, Csanád napja van.    
Látogatók száma : 30339452    


HonlapkeszitesVárosrészkeringő: Ligetváros - Munkára, otthonra találtak

Szeretünk Nagykanizsa! sorozatunkban azt mutatjuk meg, a (város)részek hogyan alkotnak egészet. Tizedik állomásunk Ligetváros. A kellemes csengésű név a Csengery utca végének telepét takarja. Azt az egyetlen városrészünkét, amelyik tartalmazza a város szót. A négytagú Béri család nemrégiben költözött oda. Eleinte volt bennük némi tartózkodó félelem, de hamarosan sikerült beilleszkedniük. Segítőkész, jó szomszédokat „kaptak”, jól megvannak Ligetvárosban. Egy sikerélményét is megosztotta lapunkkal Béri Istvánné Erzsike.


- Még azt mondják, hogy nem hallgatnak a gyerekek a felnőttekre. Dehogynem hallgatnak, csak szépen kell beszélni velük. A minap éppen megkérdeztem egy kislánytól, hogy miért dobta le a járdára a kezében lévő papírcetlit. Nem feleselt vissza, hanem lehajolt érte, és felvette. Elégedettek a kétszobás bérlakásukkal is. A nemrégiben felújított 2x4 lakásos bérházat új kerítés veszi körbe, zárható kisajtóval. Jó időben szívesen tartózkodnak a lakás előtti kiskertben, ahova rózsafát, orgonabokrot ültetett a család.

Gyermekeik, a 18 éves István idén végez a Cserhátiban, a 13 éves zrínyis Virág még pályaválasztás előtt áll, ő mindenáron felszolgáló szeretne lenni. Nincs nagy távolságra az iskolájuk, a gyerekek busszal, illetve kerékpárral közlekednek.

S hogy mivel töltheti el az ember a szabadidejét Ligetvárosban? Lehet sétálgatni, beszélgetni, válaszolja Erzsike. A három élelmiszerbolt közül valamelyik mindig nyitva tart, így akár hétvégén is vásárolhatnak. Ha éppen fagyizáshoz támad kedvük, akkor átsétálnak, átbicikliznek Miklósfára. Egyik lányuk ott vett telket, és a kerti munkákban a szülők is részt vesznek.

Erzsike a városban, egy nagyáruházban talált munkát magának. A helyi járat szinte „háztól-házig” viszi a munkahelyére. A férje, István hat éve egy olasz cégnél dolgozik Ligetvárosban, 5 percnyi járásra a lakásuktól. Erzsébet lányuk a Királyi Pál utcából, Magdi pedig Miklósfáról jár át szintén ugyanehhez a vállalathoz dolgozni. A lakhelyváltozás számukra azzal is járt, hogy gyakrabban lehet egymás közelében a család, hiszen a lányok be-betérnek – beadják például a gyereket – a szülőkhöz, akiknek az unokázás jelenti a legkedvesebb elfoglaltságot.

Bakonyi Erzsébet

Béri Istvánné és családja beilleszkedett, jól érzi magát (Fotó: Bakonyi Erzsébet)2017-05-27 08:23:00


  A hét képe: Tütü és pendely

Mintegy 180 táncos lépett színpadra az Aranymetszés Művészeti Napok gáláján, amelyen a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola táncos növendékei szinte kivétel nélkül bemutatták tudásukat. A közönség vastapssal jutalmazta a produkciókat, a felkészítő pedagógusok pedig azt is nézték, ki milyen jegyet érdemel. Fotó: Gergely Szilárd


  GasztroKanizsa: Gluténmentes fánk a dietetikus ajánlásával

Mosdósi Józsefné, a Kanizsai Dorottya Kórház volt dolgozója, az intézmény nyugdíjas klubjának csapatában évek óta részt vesz a Farsangi Fánkfesztiválon. A klubtagok szebbnél szebb, finomabbnál finomabb fánkokkal és süteményekkel készülnek a versenyekre, de évről évre visszatérő problémát jelentett, hogy a diétázó vásárlókat nem tudták kiszolgálni.


  Jó hír a nyárra

Az európai természetes fürdőhelyek több mint 85 százaléka kiváló vízminőségű, a tavaly megvizsgált fürdőhelyek több mint 96 százaléka megfelelt az európai uniós szabályokban meghatározott minimumkövetelményeknek. Magyarország természetes vizű fürdőhelyeinek 71 százaléka kiváló minőségű.


  Szerelemkeringő - Egymás kezét soha nem engedtük el…

Május a szerelem hónapja, amelyet a Kanizsa is megünnepel. Mini sorozatunkban párokat mutatunk be: olyan embereket, akik hisznek a szerelemben. Mint ahogy a nótában van, megyünk az úton, együtt tovább.... Györkös Albertnek ez jutott hirtelen eszébe, amikor május, a szerelem hónapja kapcsán beszélgettünk, és megpróbáltuk megfejteni, mi lehet a titok, ami több mint hat évtizede összetartja a házaspárt.


  A magyarkanizsai középiskolások lettek a legvitézebbek

A Végvári Vasember Viadal középiskolás csapatai közül a vajdasági testvérvárosiak gyűjtötték a legtöbb pontot.


  Lada, Wartburg, Gaz és még lehetne sorolni

Több mint 150 elfeledett, ritka vagy klasszikus retro kisautót gyűjtött már össze Tulok József.


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble