Ma 2017. július 21. péntek,    
Dániel napja van.    
Látogatók száma : 31831669    


HonlapkeszitesKanizsára is betört a legújabb gasztrotrend, a fekete fagyi.

Fekete fagyi fekete kehelyben vagy tölcsérben – megérkezett Kanizsára is az új őrület. Az újfajta fagylalt kókusz ízű, hozzá a fehér csokit ajánlják a szakemberek. Az újdonság a fővárosban és a nyaralóhelyeken nagyon népszerű, hogy Kanizsán állandó kínálatban marad-e, az a fogadtatásától függ.


Filák Tünde is megkóstolta a fekete kókusz fagyit. Az újdonság Amerikából indult világhódító útjára. Egy hónapja volt a magyarországi premierje, akkor mutatták be a hazai szakembereknek.

Ebben a kiskanizsai fagylaltozóban csak természetes alapanyagokból készítik a fagyikat. Mivel az új íz sem tartalmaz mesterséges összetevőket, így próbaképpen felvették a kínálatba. Horváth Ferenc, a Puncs Fagyizó tulajdonosa elmondta: „Érdekes, hogy nemcsak a fiatalok körében népszerű, hanem még az idősebb néni is kérte múltkor. Megkérdeztem a véleményét, és mondta, hogy neki nagyon tetszett. Kókusz íze van." Az élményt fehér csokifagyival lehet fokozni. Ebben az esetben a fagylatozók alaposan becsapják az érzékszerveiket, mert a fehér a csokiíz, a fekete pedig a kókusz.

Az emberek többsége nyitott az újdonságokra. A jól bevált ízek mellett egy-egy újat is szívesen kipróbálnak. Zadravecz Zorán a kedvencek mellé a fekete kókuszból is kért egy gombóccal. Kérdésünkre elárulta: „Nagyon finom ízű. Majd amikor jövünk újból a fagyizóba, szerintem ugyanezt fogom választani.” Az új fagylalt és a fekete tölcsér annyira népszerű az országban, hogy a tölcsér átmenetileg elfogyott a nagykereskedésből. Ebben a fagylaltozóban így fekete kehelyben is lehet kérni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-20 05:05:00


  Nem volt elég neki az UltraRába

A kedden teljesített 217 km után vasárnap a szárazföldön: a Dél Zala Dombjai Ultra Trail második 100 km-es szakaszának vágott neki Kele „Vidra” Attila, itt lehet követni, merre jár. Az útvonal szépségeivel itt ismerkedhet meg. Forrás: https://www.facebook.com/attila.kele


  Célba értek 217 km után az ultrarábások

Extrém alacsony vízállást leküzdve a tapasztalt 7 kajak-egység tegnap Szentgotthárdból Győrbe érkezett. Mint előre is jelezték, az idén már 3. alkalommal megrendezett leghosszabb európai verseny 30 órás szintideje -50 cm-es vízállás alatt automatikusan növekszik.


  Párizsban rendezik meg a 9. Rubik-kocka világbajnokságot

Párizsban rendezik meg a 9. Rubik-kocka világbajnokságot, amelyen a világ minden tájáról érkező 1100 legjobb játékos július 13. és 16. között mérheti össze a tudását.


  Szurkoljunk neki, kövessük GPS-en Szilvit!

Magyar idő szerint reggel 8-kor elrajtolt a kaliforniai Halál völgyében Lubics Szilvia. A Badwater Ultramaraton (217 km) a legnagyobb nehézséget az extrém meleg jelenti, nappal kb. 45-50 fokra kell számítani, szerencsére alacsony páratartalommal, és jó esetben kevés széllel. – Tekintettel az extrém körülményekre, amivel eddig még sohasem találkoztam, célom csakis a szintidőn (48 óra) belüli célba érkezés. – vallotta a nagykanizsai versenyző, akinek pozícióját a GPS jeladó segítségével itt: http://www.badwater.com/2017-styr-labs-badwater-135-webcast/ nyomon követhetjük.


  Nemespátrói szépség lett a Kannavirág Királynő

Bogár Szabina nyerte a hétvégén már ötödik alkalommal megrendezett zalakarosi szépségversenyt.


  Matchboxok tömkelege - A keleti csodák szerelmese Tulok József

Keleti csodák, nyugati kocsik és soha nem gyártott ritkaságok is vannak Tulok József matchbox-gyűjteményében. A nagykanizsai pedagógus 10 éve gyűjti a különféle mini retro járgányokat, amelyek között különféle Ladák, Gazok, Moszkvicsok, Wartburgok és Trabantok is megtalálhatók.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble