Ma 2017. március 29. szerda,    
Auguszta napja van.    
Látogatók száma : 28731912    


HonlapkeszitesA gráfokat kutatja a PEN-en egy maribori szakember

Azért jött Kanizsára, mert a további fejlődéséhez szeretne új szemléletekkel ismerkedni. Fontos szempont volt a döntésében, hogy már korábban is ismerte a kanizsai szakembereket, és a város -ami egyébként nagyon tetszik neki- közel van az otthonához. A kanizsai kampuszon szerinte kutatóbarát szemlélet uralkodik, magyar kollégájával pedig jól tud együtt dolgozni. Február végén kezdte a kutatást és június elejéig marad Kanizsán, de azt tervezi, hogy a jövőben is folytatják kanizsai kollégájával a közös munkát az elméleti matematika területén.


"Kutatási területem tágabban a diszkrét matematikához tartozik, ezen belül gráfokkal foglalkozom. Úgy lehet elképzelni ezt, hogy vannak csúcsok, bizonyos objektumok, és köztük, bizonyos párok között élek vannak, amik kapcsolatot jellemeznek. Például képzeljünk csak el egy nagy méretű hálózatot, mint az internet" - mondta el Marko Jakovac a Maribori Egyetem Matematika és Természettudományi Kar adjunktusa.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-29 08:51:00


  Kettős jubileum a Mező-gimnáziumban - Az iskola és az emléktorna névadóira emlékeztek

50 évvel ezelőtt, 1967 márciusában vette fel az intézmény Dr. Mező Ferenc nevét, a Szántó Zoltán emlékét őrző kosárlabdatorna pedig 25 éves. Az iskola egykori tanárárának nevét mától a tornaterem is viseli.


  Óvodai jelentkezés - óvodai beíratás 2017

Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy a 2017/2018-as nevelési évre (2017. szeptember 1. – 2018. augusztus 31.) vonatkozó óvodai jelentkezésre 2017. április 5 – 6. 8-17 óra között kerül sor. Az óvodai felvétel jelentkezés alapján történik. Óvodába jelentkezhet az okmányai szerint Nagykanizsán, valamint Fűzvölgy, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Liszó és Sormás községek területén állandó lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező óvodás korú kisgyermek. A jelentkezés helye a kötelező felvételt biztosító vagy a szülő által választott óvoda. Az óvodai felvételi körzetek jelen közlemény mellékletét képezik.

A további információk a város honlapján.


  Első alkalommal nyílt fotókiállítás a rozgonyis diákok fényképeiből

A képeket Varga György fotóriporter zsűrizte, aki azt mondta: a fotók közül néhányat ő sem készítene másképp.


  NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben.


  Tánc és gyermekjáték - Pintyőke Fesztivál a 18-as jegyében

A szombati volt a 18. és éppen 18 óvoda vett részt a néphagyományokról szóló fesztiválon. A kiskanizsai program ma már regionális, így csaknem 500 pintyőke mutatta meg tudását.


  Játszóház: a húsvétvárás jegyében szervezték meg a szombati programot

Ajtódíszek, tavaszi dekorációk készültek tegnap a tavaszi kézműves játszóházban a HSMK Családi hétvégéjén. A programnak több éves hagyománya van, a Kanizsai Kulturális Központ rendszeresen szervez az intézményeiben az ünnepkörökhöz kapcsolódó foglalkozásokat. Már a mostani program is részben a húsvétról szólt, de az igazi ünnepi készülődésre április 13-án várják az érdeklődőket. Akkor a modern és a hagyományos tojásfestési technikákat is meg lehet majd ismerni - hangzott el a Kanizsa Televízióban.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble