Ma 2017. július 21. péntek,    
Dániel napja van.    
Látogatók száma : 31831665    


HonlapkeszitesLassan negyedévszázados múltra tekint vissza a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor

Sok résztvevő együtt cseperedik fel a táborral, például a Tabról érkezett Nyúl Franciska három éves kora óta minden nyáron visszajár Újudvarra. „Most lesz pont röplabdázás, azt nagyon várom már. Gyakoroltunk is rá, de csak egy picit. Aztán most volt számháborúzás, az is nagyon jó volt, döntetlen lett” - mondta Nyúl Franciska.


Tóth Bálint nyolc éve jár a Szent Rita-táborba. Eleinte csak idősebb testvéreit kísérte el, később maga is kedvet kapott hozzá. „Régebben három turnus volt: alsós, felsős és gimis. Most kettő van, én mindegyikbe megyek, és úgy tervezem, hogy még jó pár évig eljövök ide” - nyilatkozta Tóth Bálint.

A gyerekeknek tetszenek a változatos programok, és mint mondják, jó a közösség is. Az alsós turnusra idén mintegy 140 kisiskolás jelentkezett – őket péntektől a „nagyok”, a 13 év feletti táborozók váltják. „Mindenképpen szeretnénk, ha pozitív élményekkel mennének majd haza: jól érezték magukat és barátokat szereztek. Nekem a mai napig rengeteg barátom van a táborozós éveimből, akiket akkoriban ismertem meg. Illetve vannak kiscsoportos beszélgetéseink is, szeretnénk ha azok révén egy-két pozitív gondolattal, új ismerettel távoznának majd a gyerekek a táborból” - hangsúlyozta Kálóczi Anita szervező, csoportvezető.

A szervezők a lelki töltődésről is gondoskodnak: minden nap van szentmise, és a fiatalok akár kötetlenül is beszélgethetnek a táborba ellátogató atyákkal. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázati forrásból és támogatók révén valósul meg minden évben.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-21 05:28:00


  Könyvtárellátó: zökkenőmentes lesz a tankönyvellátás

Zökkenőmentes lesz az idei tankönyvellátás, az iskolák időben megkapják a kiadványokat - jelentette ki a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója.


  Pályázati kiírás a pécsi kollégiumi férőhelyek elnyerésére

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a 43/2008.(X.09.) számú helyi rendelete alapján pályázatot ír ki a pécsi felsőoktatási intézményekben tanuló nagykanizsai hallgatók számára biztosított 9 pécsi kollégiumi férőhely elnyerésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 23.

A részletekért kattintson a város honlapjára.


  Táboroznak a Magic Ritmo legkisebb táncosai

Dolgosan töltik a nyarat a Magic Ritmo legkisebb táncosai. A héten elkezdődött a nyári táboruk, amellyel már a következő versenyszezonra készülnek.


  Az ápolói mesterképzésre jelentkezőknek is ösztöndíjat vezet be a kormány

A szeptemberben induló, ápolóknak szóló egyetemi mesterképzésre (MSc) jelentkezőknek is ösztöndíjat vezet be a kormány - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.


  Egyszülős családok gyerekei nyaralhatnak augusztusban Fonyódligeten

Százötven, egyszülős családban élő gyerek nyaralhat augusztusban egy hétig Fonyódligeten, az Erzsébet-táborban jelképes összegért - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.


  A lányok az akkori asszonyi sorsból kaptak ízelítőt

A szerdák az ásatásról szóltak Zalavár-Várszigeten. Itt aztán volt minden, amiben egy régésznek része lehet, forró meleg, fizikai munka (hisz ásni nem könnyű), sikeresen feltárt leletek és szakmai tekintélyek: Szőke Béla Miklós az MTA doktora, Ritoók Ágnes a Magyar Nemzeti Múzeum vezető régésze, Dr. Vándor László régész kandidátus. Délután a Zalaegerszegi Levéltárban Mosaburg után kutattunk.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble