Ma 2017. július 26. szerda,    
Anna, Anikó napja van.    
Látogatók száma : 31984507    


HonlapkeszitesSok kanizsai emlékezik rá szeretettel, előrement Szendi József

Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek 2017. július 23-án, vasárnap kora délután, a veszprémi kórházban életének 96. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.


Ő volt a veszprémi egyházmegye 100. püspöke, 1993-tól pedig első érseke. 1997-ben vonult nyugalomba, azóta a veszprémi Szent Ferenc Papi Otthon lakója volt. 2005-ben megkapta a Hit Pajzsa díjat. 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki. 2016-ban Székesfehérvár tiszteletbeli polgára lett. 2014-ben ünnepelte pappá szentelésének 70. évfordulóját. Egészen az utolsó hetekig naponta mutatott be szentmisét a papi otthon melletti ferences templomban. Temetéséről később intézkednek.

Bővebben itt: http://veszpremiersekseg.hu/az-orok-hazaba-tavozott-4/2017-07-24 05:27:00


  Megkezdődhet az aláírásgyűjtés december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében

Megkezdődhet az aláírásgyűjtés a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében, miután a Kúria elutasította a kérdés hitelesítéséről szóló választási bizottsági határozat ellen benyújtott jogorvoslatot.


  Pénteken temetik Fónay Jenőt

Levette a zakóját, tűrte föl az ingujját. Éreztem, hogy ez agyonüt, ez biztosan agyon fog ütni. Föltűrte a másikat, én meg közben ránéztem a könyvespolcra, nézem: hát ott a Pattantyús - sorozat! Ez úgy nézett ki, mint egy Biblia. Fekete könyv, arany betűkkel rajta, hogy Pattantyús Ábrahám Géza. Az egyik a Hőtan, a másik a Dinamika stb. Hét vagy nyolc kötet egymás mellett. Mondtam neki: „Én most már nem félek magától.” Azt kérdi: „Mi az, hogy most már nem félsz tőlem? Te ilyen - olyan.” Nézek rá és mondom „Uram, akinek Pattantyús - sorozata van, attól én miért féljek?” Leült velem szembe és elkezdtünk beszélgetni. Kérdi, hogy, ki tudott róla? Miről? A szökésről. Mondom: „Én nem.” „Nem azt kérdeztem, hogy te tudtál-e róla. Ki tudott róla? Idefigyelj! Ne hazudozz nekem itt, mert becsületszavamat adom, hogy föl leszel akasztva.”


  Újabb esély a Felhőtlen Gyermekkorra

Idén is nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjtöttek adományt a Tesco vásárlói. Közel 33 millió forintot gyűjtöttek össze a Tesco vásárlói az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtő kampányában. A május 31-éig tartó áruházi gyűjtés során befolyt adományokból a segélyszervezet nehéz sorsú, traumát szenvedett gyerekek gyermekkorát teszi felhőtlenebbé.


  Miniszterelnökség: nem változnak az önkormányzati hatáskörök

Nem változnak a hatáskörök az önkormányzatok és a területi közigazgatási szervek között, a járási hivatalok körében lesz csak némi "finomhangolás" - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken Zalaszentgróton.


  Meghívó: Hősök Napja


  Közgyűlés előtt

Ülésezett a Városfejlesztési- és Üzemeltetési Bizottság.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble