Ma 2017. február 27. hétfő,    
Ákos, Bátor napja van.    
Látogatók száma : 27878539    


HonlapkeszitesCseresnyés: a magasabb bérkategóriákban is emelkednek a keresetek

A minimálbér és garantált bérminimum emelésével, a bevezetett adócsökkentés mellett nemcsak az alacsonyabb, hanem a magasabb bérkategóriákban is nő a kereset - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.


Hozzátette, a tárca arra törekszik, hogy minél több embert lehessen bevonni a munkaerőpiacra. Tájékoztatása szerint ezt egyrészt az igényeknek megfelelő szakember-képzésekkel vagy a munkaerő mobilitás elősegítésével és támogatásával biztosítanák. A munkába járáshoz kapcsolódó támogatások körét bővítették januártól - jelezte.     

A bruttó béremelkedés Magyarországon 8-9 százalékos lesz idén - mondta     Megismételte, tervezetten és szúrópróbaszerűen ellenőrzik a vállalatokat, hogy a megállapodás alapján érvényesítették-e a béremelést.

MTI - Kanizsa2017-02-07 10:34:00


  Végső búcsú vitéz Csap Lajos nemzetőr ezredestől


  A külkapcsolatokról is szó volt a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság ülésén

A bizottság elfogadta a tavalyi beszámolót és támogatja a 2017-es év terveiről szóló előterjesztést. Nagykanizsának 12 testvérvárosa van, közülük több településsel nemcsak a városok, hanem az intézmények között is igazán aktív a kapcsolat. Az önkormányzat külföldi partnereket is érintő legjelentősebb rendezvénye a Város napja, erre a testvérvárosok küldöttségeit rendszeresen meghívják. Az előterjesztésben szerepel, hogy Togliatti kezdeményezésére idén emlékezzenek meg az együttműködési megállapodás aláírásának 20 éves évfordulójáról, továbbá olvasható az a javaslat is, hogy a tavaszi Nemzetközi Óvodapedagógiai Konferencián Nagykanizsa lássa vendégül a kovásznai, magyarkanizsai és puchheimi óvodapedagógusok küldöttségét. A közgyűlés csütörtökön tárgyal az előterjesztésről - hangzott el a Kanizsa Televízióban.


  Veronai baleset - Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel.


  Elhunyt vitéz Csap Lajos

Az 1956-os forradalomban pesti srácként vett részt a fővárosban. Fegyverrel a kezében harcolt a szovjet megszállók ellen, majd el kellett hagynia az országot. Évtizedeken át Dél-Afrikában élt, ahol nem felejtette el magyarságát, újságot szerkesztett és az ottani magyar szövetség elnöke volt. Mindig azt hangsúlyozta: magyarnak maradni, bármi történik, ez a legfontosabb. 1991-ben tért vissza Magyarországra, majd ’97-ben végleg hazaköltözött. Nagykanizsán élt és itt mesélt az 1956-ban történtekről. Felolvasóesteken, iskolákban, különböző rendezvényeken adta át mindazt, amit átélt. Számos kitüntetést és elismerést kapott, élete a gyűlölködés helyett a békítésről szólt. Vitéz Csap Lajos márciusban lett volna 87 éves - közölte tegnap a hírt a Kanizsa Televízió.


  Megjelent a megújult Kanizsa Hetilap

Hétvégén keresse a postaládájában!


  Sikeresen zárta 2016-ot a nagykanizsai Idősügyi Tanács

A szervezet csütörtökön tartotta idei első ülését, ahol beszámoltak a tavalyi év eredményeiről és megvitatták 2017 legfontosabb feladatait. Emellett megköszönték azoknak a munkáját, akik támogatták a működésüket. Az Idősügyi Tanács egyébként jelenleg 28 klubot segít, amelyekbe összesen csaknem kétezren járnak. "Az elmúlt évnek nagyon fontos dolga volt az a munka, amit gyakorlatilag a gimnáziumok tanulóival együtt egy generációs összefogással, első sorban a nyelvtanulásban de azon kívül az informatikai tanulásban is ezeket az idős embereket segítettük. És elmondhatjuk, hogy az elmúlt évben gyakorlatilag elértük az 1000 feletti, 1200 feletti embert, akik ezen a tanfolyamokon részt vettek" - mondta el Híradónknak Boa Sándor a Nagykanizsai Idősügyi Tanács alelnöke- számolt be az eseményről a Kanizsa Televízió.

FRISS HÍREK
18:53 - Oscar-lázban

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble