Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493639    


HonlapkeszitesBejött az ügyelet!

Szinte napra pontosan öt év telt el úgy, hogy nem volt szervezett hétvégi állatorvosi ellátás Nagykanizsán, hiszen 2012-ben az ügyeletek szervezésének kamarai kötelezettsége egy törvénymódosítás miatt megszűnt, így a gazdák kénytelenek voltak más megoldást keresni, ha állataiknak kisebb-nagyobb problémája támadt. Ezt leginkább a kutyatulajdonosok viselték nehezen, s többször is kérték az állatorvosokat és a város vezetőségét, hogy találjanak erre megoldást. Most ez sikerült.


Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere – a megnyugtató megoldást keresve - konzultált az állatorvosokkal, majd kidolgoztak egy koncepciót, amelynek köszönhetően szeptember 9-től újra van Nagykanizsán hétvégi állatorvosi ügyelet.

– Több megkeresés is érkezett az állattartók részéről a szervezett hétvégi ellátást illetően, ezért leültünk egyeztetni az állatorvosokkal – mondta a Kanizsának a városvezető. - Ezt követően született meg a döntés a hétvégi állatorvosi ellátás visszaállításáról, amellyel sokak kérésének teszünk eleget.

Szombaton, vasárnap, munkaszüneti és ünnepnapokon reggel 7-től 22 óráig lehet hívni a központi, 30/600-64-66-os telefonszámot, amelyet az ügyeletes állatorvos vesz fel. A program finanszírozására a város jelentős összeget különített el az ebrendészeti hozzájárulásból.

Dr. Horváth László, aki vezető szerepet töltött be a hétvégi ellátás megszervezésében, az ebadó nyújtotta pozitív lehetőségekre is rávilágított.

– Miután Nagykanizsán bevezették az ebadó intézményét, rendszeres bevétele lett ebből az önkormányzatnak, amelyből lehetett a hétvégi állatorvosi szolgálat létrehozására is költeni. Egyébként több lehetőség is van az adó törvényes elkerülésére, ami nem véletlen, hiszen a cél a sajnos nagyon sok esetben kezelhetetlen menhelyi állatlétszám visszaszorítása. Ha valaki menhelyről fogad örökbe, ha ivartalanított az állat, vagy törzskönyvezett magyar fajta, akkor nem kell fizetni az adót, s természetesen a munka- és segítő kutyák után sem.

Dr. Horváth László az eddigi két hétvége tapasztalatairól elmondta, rendkívül kedvező a fogadtatás, a gazdák már nagyon várták ezt a lehetőséget, de azért vannak még döccenők.

- Sajnos már ebben a két hétben is volt rá példa, hogy egy kollégát feleslegesen hívtak be. Sok esetben az állatorvos nem a rendelője épületében él. Jelen esetben a kolléga beautózott, várta a beteg állatot, akinek viszont a gazdája közben elért egy másik állatorvost, az ügyeletet pedig nem mondta le. Kérem, aki megbeszélte már az ügyeletessel, vagy időben mondja le, vagy menjen hozzá, s ne gondolja meg magát félúton.

Mikó-Baráth György2017-09-24 10:52:00


  Ha támadnak az őszi nyavalyák… - A pihenés is sokat segít

Kisgyermekeknél, fejletlen immunrendszerrel, szinte természetes az évi 10-12 megbetegedés. A gyerekek szervezete csak hét éves kor körül válik éretté, ezen életkortól lehet ritkább orvoslátogatással számolni. Az idei betegségszezon már elkezdődött.


  Programmal segíti az infarktus utáni felépülést a kardiológusok társasága

Programmal segít a betegeknek az infarktus utáni teljes felépülésben a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT).


  A homeopátia nem hatékony, és káros is lehet a vezető európai tudósok szerint

Nincs rá bizonyíték, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne, sőt kártékony is lehet, mivel eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybe vételétől - fogalmazott a szerdán kiadott szakvéleményében az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC), amely javaslatokat is megfogalmazott, egyebek között a homeopátiás készítmények összetételének feltüntetésére.


  Alacsony lesz a hétvégén a parlagfű pollenterhelése

A parlagfű pollenterhelés várhatóan az ország nagy részén alacsony marad, ugyanakkor esetenként még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Közepes parlagfű pollenkoncentrációra lehet számítani a Dél-Dunántúlon, majd szombaton az Alföld déli területein, vasárnap pedig a Nyírségben is.


  Nem lesz elérhető az Ügyfélkapu és a kormányzati portál szombaton

Szombat délután 1 órától vasárnap éjjel 1 óráig nem lesz elérhető a kormányzati portál, valamint az Ügyfélkapu azonosítással elérhető szolgáltatása - közölte csütörtökön a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. az MTI-vel.


  Mérséklődik a parlagfű pollenterhelés

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenterhelés várhatóan fokozatosan tovább mérséklődik. Szerdán a parlagfű pollenkoncentrációja az Alföld déli részén még elérheti a magas szintet, azonban csütörtökön valószínűleg már országszerte az alacsony-közepes tartományban marad.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble