Ma 2017. szeptember 19. kedd,    
Vilhelmina napja van.    
Látogatók száma : 33372538    


HonlapkeszitesVigyázat, telefonos csalók a kanizsai állatmenhely nevében gyűjtenének adományokat

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesületnek a napokban jutott a tudomására, hogy rejtett számról jelentkező, ismeretlen telefonálók a nagykanizsai állatotthont üzemeltető egyesület nevében kerestek meg több nagykanizsai személyt is azzal a céllal, hogy tőlük adományt kérjenek „menhelyünk támogatására, új menhely építésére”. A telefonálók csalók, az állatmenhely nem gyűjt ilyen módon adományokat!


Mint azt Skanecz Tamás, a kanizsai állatmenhelyet üzemeltető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telephelyvezetője elmondta: „Mindenki figyelmét szeretnénk felhívni, hogy egyesületünk ilyen formában nem folytat és nem is folytatott adomány gyűjtést! Kérjük, senki ne hagyja magát rászedni, becsapni!”

Az egyesület, illetve az árva kutyák részére adományokat a következő módokon lehet juttatni: személyesen az állatmenhelyen, aztán az „Adhat” adományvonal hívásával, illetve pénzadományt az egyesület számlaszámára utalva. Az egyesület arra kéri az érintetteket, illetve azokat, akiket a jövőben keresnének meg a nevükben, a fentiekhez hasonló módon adományért, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot elérhetőségeiken, vagy közösségi oldalukon keresztül, de semmiképpen ne fizessenek, utaljanak pénzt az ismeretlen telefonos kéregetők részére!

Dr. Papp Attila2017-09-19 17:22:00


  Árhullám a Rábán és a Murán

Árhullám alakult ki a hétvégén, a csapadékos időjárás hatására a Rábán és a Murán, valamint a folyók vízgyűjtő területein - tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-t.


  Mikrocenzus - KSH: a magyarok több mint a fele azon a településen lakik, ahol született

A magyarok 52 százaléka ugyanazon a településen, 23 százaléka ugyanabban a megyében lakik, mint a születésekor, a lakóhely stabilitása a községek lakóira inkább jellemző, mint a városiakra - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavaly ősszel végzett kis népszámlálásának adataiból.


  Sok eső várható kedden több megyében is

Három megyére másodfokú, háromra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a kedden várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.


  Már lehet pályázni az Energy Globe Magyarország díjra

A fenntarthatóság egyik legrangosabb programjához Magyarország tavaly csatlakozott.


  Közös kerékpárút-hálózatot alakít ki Szlovénia és Magyarország

Az egykori vasfüggöny által kettészakított határtérség integrációját szolgáló közös kerékpáros turisztikai hálózatot alakít ki Szlovénia és Magyarország.


  Hatmilliárd forint kártérítést fizettek ki a biztosítók az idei nyári viharok miatt

A biztosított lakossági ingatlanokban a viharok miatti több mint 103 ezer káreseményre csaknem 6 milliárd forint kártérítést fizettek ki a biztosítók a nyár első összesítése szerint - tájékoztatott a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). A legtöbb kárt Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Borsod, Békés, illetve Bács-Kiskun megyéből jelentették.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble