Ma 2017. február 27. hétfő,    
Ákos, Bátor napja van.    
Látogatók száma : 27878514    


HonlapkeszitesOscar-lázban

Kálovics Tibor rendszerezte a gála történetének legjobb filmjeit, rendezőit és színészi alakításait. Már csak órák kérdése, és kiderül, melyik filmeket és alkotókat díjazzák a 89. Oscar-gálán, amelyen ismét érdekelt egy magyar alkotás, a Mindenki című rövidfilm. A rendezvény apropóján egy hivatásos filmrajongó, Kálovics Tibor tartott előadást a könyvtárban az Oscar-díj történetéről. A több internetes portálnak is filmkritikákat író fiatalember a legjobb filmekről, rendezőkről és színészi alakításokról beszélt. Az idei befutóra biztos tippje is van. „A Kaliforniai álomra akár pénzt is tennék, hogy megnyeri a legjobb film díját, de szerintem a legjobb rendező díját is ők kapják” – osztotta meg véleményét a Kanizsa Televízióval Kálovics Tibor.
2017-02-26 18:51:00


  Kilencedik alkalommal rendezték meg Kanizsán az Országos Farsangi Fánkfesztivált

Noha pénteken, a fánkfesztivál nulladik napján nem voltak kegyesek az égiek a szervezőkhöz, szombaton már nem lehetett panasz az időjárásra. A farsangi felvonulás résztvevői verőfényes napsütésben meneteltek a rendezvény új helyszínére, a Kanizsa Plazaba, ahol finomabbnál finomabb fánkok és programok sokasága várta a kanizsaiakat.


  Az emberi élet egy hullámvasút

„Mi magunkat protestánsok az ige egyházának nevezzük, mert a reformáció legnagyobb felismerése volt Isten igéjének az értékelése”. Ezekkel a szavakkal kezdte előadását Steinbach József református püspök. Az egyházi vezető szerint a reformáció központi felfedezése mindenképpen az, hogy Jézus Krisztus a testet öltött ige, akiben Isten nekünk üdvösséget adott, örökéletet, amely beragyogja ezt a földi létet.


  Thúry vagy Thury? Netán Túri, esetleg Turi?

Évtizedek óta folyik az elmélkedés, nyelvészek, kutatók, magánemberek próbáltak már utánajárni, vajon hogyan kell helyesen leírni a 16. századi várkapitány nevét. A Kanizsa Száraz Csillának, a Thúry György Múzeum igazgatójának segítségét kérte.


  Hivatás és elkötelezettség

Kovács S. József mindenáron színész akart lenni – ma már filmekben játszik. Nem ő keresi a jó szerepeket, hanem azok találnak rá – de csak mióta elhatározta: mindenáron színész lesz. Kovács S. József, a Piarista-iskola egykori diákja tegnap este az intézmény kollégistáinak beszélt pályaválasztásról, hivatástudatról, buktatókról és sikerekről.


  A példás kanizsai - Kilencven éve halt meg Halis István

Az 1855 és 1927 között élt várospolitikus, helytörténész számos nagykanizsai eseményt, történetet örökített meg írásaiban. Az évforduló alkalmából – névadója előtt tisztelegve – a városi könyvtár 2017-re emlékévet hirdetett. A közelmúltban ennek részeként avatták fel Halis mellszobrát, a jövőben pedig több program is kapcsolódik majd a gólyalábazáshoz, amelynek hagyományáról szintén Halis jóvoltából tudunk - hangzott el a Kanizsa Televízióban.


  Üzen a múlt, nem feledkezhetünk meg honfitársainkról

Ezekkel a gondolatokkal mutatták be Rózsás János Ködbevesző múlt című kötetét. A könyvben a néhány évvel ezelőtt elhunyt író már ismert és még meg nem jelent írásai is olvashatók. A bemutatón részleteket olvastak fel a kötetből, valamint Rózsás János életútjáról is hallhattak az érdeklődők - számolt be a Kanizsa Televízió az eseményről.

FRISS HÍREK
18:53 - Oscar-lázban

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble