Ma 2017. május 30. kedd,    
Zsanett, Janka napja van.    
Látogatók száma : 30394061    


HonlapkeszitesMegkezdődött a 25. Ludvig Nemzetközi Művésztelep

Vasárnap ünnepélyesen megnyitották a Ludvig Nemzetközi Művésztelepet a Kisrécséhez tartozó Kendlimajorban. A két hétig tartó alkotótelepre a résztvevők nagy része már megérkezett. Így a legtávolabbi országból, Indonéziából és megérkeztek a festőművészek.


A szép számú érdeklődőt Ludvigné Tihanyi Klára köszöntötte, majd Tóth Lucia Kisrécse polgármestere mondott köszöntőt s egyben megnyitóbeszédet. A település első embere kihangsúlyozta, hogy Kisrécse életében minden évben ez a legjelentősebb rendezvény, ami az országhatárokon túl is elviszi a hírnevét a kis zalai falunak. Az idei művésztelepre megújult a Kendlimajorhoz vezető út burkolata - mondta el a polgármester és örömét fejezte ki, hogy a 25. jubileumi szimpóziumra megjelent egy bárki számára megvásárolható, reprezentatív album, ami az elmúlt időszakban itt alkotókat mutatja be és munkáikba nyújt betekintést. A megnyitó ünnepség fényét emelte a Tiborcz Jazz Quartet és Nagykanizsa Város Vegyeskarának műsora. A szervezők részéről elhangzott az is, hogy a kísérő rendezvények ingyenesen látogathatóak, csak úgy mint az egri Gárdonyi Géza Színház színészeinek gyermeknek szánt műsora.

H.Gy.2017-05-29 12:41:00


  Az egerszegi törvényszék bírójának „fekete képsorozatából” nyílt kiállítás

Csejtei Péter, az egerszegi törvényszék bírójának „fekete képsorozatából” nyílt kiállítás a Plakát Kultúrkocsmában. A Zenészek, színészek, festők című tárlaton ismert emberek portréi láthatók. Ezek között fotorealisztikus és plakátszerű alkotások is vannak.


  Andrásfalvy Bertalan előadása a múzeumban

A Thúry György Múzeum és a Thury György Népfőiskola tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2017. május 30-án, kedden, 16.30 órára Dr. Andrásfalvy Bertalan: A magyar nép természetközeli élete - erdő- és vízgazdálkodás című előadására.


  Konfirmációt tartottak a református gyülekezetben

Az ünnepi istentiszteleten négy iskolás és öt felnőtt tett konfirmációi fogadalmat – ők jövő vasárnap, pünkösdkor részesülhetnek először az úrvacsora szentségében.


  Romantikus remekművek

Nagykanizsán lépett fel a Zala Szimfonikus Zenekar.


  Székirodalmi könyvturné: Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán Kanizsán

B10. Jubileumi könyvturnéja során Kanizsára érkezett Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs. A két író szoros barátságot ápol, pedig két ellentétes műfajt képviselnek. Benyák Zoltán a sci-fi és a kaland, Bíró Szabolcs pedig a történelem világába repíti olvasóit.


  Vurstli és fröccs

Az Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó a XX. század elejének hangulatát idézte meg Nagykanizsa belvárosában.

FRISS HÍREK
05:20 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble