Ma 2017. július 26. szerda,    
Anna, Anikó napja van.    
Látogatók száma : 31984500    


HonlapkeszitesA hívek Szent Kristóf közbenjárását kérték a biztonságos közlekedésért

A vértanú az úton lévők védőszentje, így kerékpárosok, motorosok és autósok is fogadták az áldást.


„Az Isten országa - amely a mennyben és a Földön is jelen van – a szentek közbenjárása által van összeköttetésben. Sok mindennek van védőszentje, különböző szakmáknak, tárgyaknak, az utazóknak és a járműveknek is van. Itt a Kárpát-medencében és az Osztrák-Magyar Monarchia volt területén úgy adódott, hogy Szent Kristóf vértanú közbenjárását kérjük az utazókra és a járművekre. De elsősorban az utazókra, hiszen a jármű csak anyagból van, ezért inkább az emberekre, akik rajta elindulnak, hogy balesetmentesen és minden baj nélkül érjenek el céljukhoz, ahova elindultak. Vagy éppen onnét vissza, haza” - hangsúlyozta Arányi Zoltán a Felsőtemplom káplánja.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-25 05:14:00


  Menni fog, ez jó dolog - A Nyolc Boldogság közösség táborában

Az egyetemen a többség teljesen más mentalitású, értékrendű, sokszor még a közös nyelv sincs meg velük mélyebb témák megvitatásához. Veronika ennek ellenére nem akar elkülönülni, sőt éppen ellenkezőleg: a világban akar élni, de a hite szerint – nyitottan, és nem elszigetelődve. Mert éppen az a keresztény ember küldetése, hogy értékeit más gondolkodásúak körében képviselje. – mondta el a Magyar Kurír újságírójának Bodó Veronika a Nyolc Boldogság közösség minap véget ért homokkomáromi táborában, a Tábor Hegyi Napokon.


  Nagykanizsán is bemutatkozott a Csokonai Irodalmi és Művészeti Társaság

Szoliva Jánosra emlékeztek a Csokonai-társaság kanizsai bemutatkozó estjén. Az irodalmárok lendvai vendégszereplés után érkeztek Dél-Zalába.


  Szent Kristóf-áldás az útonjáróknak

Július 23-án, vasárnap a kórházkápolnánál a 8 órai, a Felsőtemplomnál a fél 11-es misét követően imádkozzák a Jézus Szíve plébánia atyái:


  Nyáresti romantika a gesztenyefák alatt

Kanizsai énekesek műsorával folytatódott a Szerenád a gesztenyefák árnyékában című programsorozat. A Medgyaszay Ház előtti park színpadán Kardos Eszter és Horváth Szilárd operett, musical és olasz dal estjét hallhatták az érdeklődők.


  Szent Anna nyomában Tornyiszentmiklós és Lendva között

A magyarok is lakta Petesháza (szlovénül Petišovci) legrégibb köztéri szobrát 1800-ban emelték a legdrágább nagyanyának.


  Magyar bélyeg is bekerült a tavalyi év 10 legkülönlegesebb bélyege közé

A Magyar Posta karácsonyi bélyegét a tavalyi év tíz legkülönlegesebb bélyege közé választotta a StampNews.com bélyeggyűjtő magazin. Az ünnepi nyomatot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, és egy speciális eljárással állították elő.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble