Ma 2017. április 24. hétfő,    
György napja van.    
Látogatók száma : 29398354    


HonlapkeszitesPlakátkiállítás, koncert és örömzene a Nemzetközi Jazz Napon

Az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete az UNESCO immár 6. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Jazz Napot. Április 30-án a világ közel 200 országában tartanak koncerteket, fórumokat, kiállításokat, filmvetítéseket ez alkalomból. A nagykanizsai programokról Halász Gyula (Magyar Jazz Szövetség) és Vámos Béla a Kanizsa Big Band vezetője tartott sajtótájékoztatót a Honvéd Kaszinó tükörtermében.


Halmos Ildikó a Honvéd Kaszinó vezetője bevezetőjében elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy egy ilyen jó kezdeményezésnek helyet adhatnak. A szervezők részéről Halász Gyula szólt a Nemzetközi Jazz Nap jelentőségéről. Amint az elhangzott, idén Kuba fővárosa, Havanna lesz a központi rendezvények helyszíne. Ennek a rendezvénysorozatnak a mottója: Jazz, szabadság, kreativitás és sokszínűség. Magyarországon Budapesten és több vidéki városban színes programokkal várják az érdeklődőket. Természetesen a támogatóknak köszönhetően valamennyi program ingyenesen látogatható lesz.

Nagykanizsán negyedik alkalommal tartanak rendezvényeket április 30-án a jazz világnapján. A Honvéd Kaszinóban vasárnap 17:30-kor plakátkiállítás nyílik a Kanizsa Big Band koncert plakátjaiból. Ezt követően 18 órakor a Vendégségben a Kanizsa Big Bandnél sorozat újabb koncertjére kerül sor, ahol a vendég ezúttal Papp Mátyás fiatal harsonás lesz. A kiállítás anyagáról és a műsorról Vámos Béla adott tájékoztatást.

A Nemzetközi Jazz Nap nagykanizsai programja, a hagyományoknak megfelelően Cserfőn zárul. Itt Tiborcz Iván és barátai egy Jazz-party keretében adnak örömzenét. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel invitálnak a rendezvényekre.

H.Gy.2017-04-24 18:38:00


  Dalok szárnyán Szepetneken

Találkozóra hívta a szepetneki Nefelejcs dalkör ezen a hétvégén a barátait. Több nagykanizsai és környékbeli kórus tett eleget a felkérésnek – mint ahogyan a köszöntőkben is elhangzott: az együttlét öröméért és a dalok szeretete miatt.


  Zala népzenéje a hagyományok tükrében

A Thúry György Múzeum tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2017. április 25-én, kedden, 16.30 órára Horváth Károly népzenész Zala népzenéje a hagyományok tükrében című előadására.


  Ludvig Dániel képei a kultúrkocsmában

A kanizsai vendéglátó egység kezdeményezése helyben ugyan egyedinek számít, de a világban nem ritka. Új alkotások kerültek fel a Plakát Kávézó és Kultúrkocsma falára. Ludvig Dániel festőművész már második alkalommal állítja ki képeit a sajátos hangulatú helyiségben, ezúttal „Új perspektíva” címmel.


  Retró Kávéházi Esték - Ezúttal Kamarás Iván és Nagy Ádám volt színpadon

My way, Fly me to the Moon, New York, New York – csak néhány örökzöld Frank Sinatratól, aki egy estére – néhány kortársával egyetemben – a Medgyaszay Ház vendége volt. A zenei időutazást az Idegenek az éjszakában nevű formáció, azaz Kamarás Iván és Nagy Ádám tette lehetővé. A két gitárral kísért esten a színművész személyes történeteket is megosztott a közönséggel.


  A kamarazenekarok Rolls-Royce-a, a Budapesti Vonósok lépett fel Nagykanizsán

A Filharmónia Magyarország évadzáró előadásán Bach, Vivaldi és Dvořák gazdag életművéből adott ízelítőt a folyamatosan megújulásra törekvő, nemzetközi szinten is elismert együttes. Az esten a zenekari tagoknak lehetőségük volt szóló szerepben is megmutatkozni.


  Jött őszanyó - Megnyílt a Zalaerdő Zrt. legújabb kiállítása

Megnyílt az őszi erdőt bemutató kiállítás. A tárlatot a Zalaerdő Zrt. fotópályázatára készített képekből állították össze. Ahogyan arról korábban a Híradóban már beszámoltunk: 315 pályázó 1300-nál is több képet nevezett a megmérettetésre, a három legjobbnak járó elismerés mellett pedig egy különdíjat is odaítélt a zsűri. A HSMK-ban a díjnyertes képeket is bemutatták.

FRISS HÍREK
07:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble