Ma 2017. május 30. kedd,    
Zsanett, Janka napja van.    
Látogatók száma : 30394034    


HonlapkeszitesTűzoltó leszek...

Az ország csaknem 300 pontján tartottak vasárnap katasztrófavédelmi gyermeknapot.


Több tucat család kereste ma fel a kanizsai tűzoltóságot – gyereknap alkalmából várták nyitott szertárakkal a lánglovagok az érdeklődőket. A gyerekek igyekeztek az állomás minden zegzugát felfedezni: kipróbálták, milyen a volán mögött ülni, megnézték a felszereléseket és még azt is láthatták, riasztás után hogyan csúsznak le a tűzoltórúdról a szakemberek. Ma az ország csaknem 300 pontján tartottak katasztrófavédelmi gyermeknapot, a hivatásos parancsnokságok mellett több önkéntes egyesület is fogadta a látogatókat. Sós-Valentin Ferenc kérdésünkre elárulta: „Tíz órakor kezdődött a rendezvény, nekünk pont jó volt így, szentmise után, főleg, hogy ebéd után már az alvás következik a fiúknak. Mikor megtudtuk, hogy van ez a rendezvény gyereknapon, kapva kaptunk az alkalmon, a gyerekek ugyanis teljes lázban égnek, amikor tűzoltó- vagy rendőrautót látnak az utcán.”

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-29 04:52:00


  Gyereknap a centrumban

Igazi programkavalkád várt a családokra. Bevásárlás közben sem maradt el a gyereknap. A Kanizsa Centrum idén is – sorrendben már negyedik alkalommal – szervezett programokat a fiataloknak május utolsó vasárnapján. A gyerekeket különböző foglalkozások, kézműveskedés és nyereményjátékok várták - számolt be az eseményről a Kanizsa Televízió.


  A Jankó-kút és Hasszán bég legendája

Azon a helyen, ahol Korosecz Lászlóval, a Miklósfai Új Út Horgászegyesület elnökével elkezdtük sétánkat a Bunya völgyben meghúzódó horgásztó körül, szép, gondozott környezet, csend, jó levegő fogadott bennünket. Alig borzolta szellő a tó vizét. A miklósfai templom harangja még nem ütötte el a delet, a gáttal összekötött két tavat körbeülték a horgászok. A halak még nem voltak éhesek. A mezei úton átsétálva vidám kirándulók érkeztek Bagoláról. Gether László a rokongyerekek társaságában rögvest helyet foglalt egy asztalnál.


  Szerelemkeringő - A tánc a mi kis játszóterünk

Május a szerelem hónapja, amelyet a Kanizsa is megünnepel. Mini sorozatunkban párokat mutatunk be: olyan embereket, akik hisznek a szerelemben.

Mozsolics Peitz Veronika érettségi előtt, 1999-ben találkozott először a férjével, Mozsolics Ferenccel. Egy nyáron át randizgattak, s közben az is kiderült, csoporttársak voltak az óvodában, amire azonban egyikük sem emlékezett.


  Városrészkeringő: Ligetváros - Munkára, otthonra találtak

Szeretünk Nagykanizsa! sorozatunkban azt mutatjuk meg, a (város)részek hogyan alkotnak egészet. Tizedik állomásunk Ligetváros. A kellemes csengésű név a Csengery utca végének telepét takarja. Azt az egyetlen városrészünkét, amelyik tartalmazza a város szót. A négytagú Béri család nemrégiben költözött oda. Eleinte volt bennük némi tartózkodó félelem, de hamarosan sikerült beilleszkedniük. Segítőkész, jó szomszédokat „kaptak”, jól megvannak Ligetvárosban. Egy sikerélményét is megosztotta lapunkkal Béri Istvánné Erzsike.


  A hét képe: Tütü és pendely

Mintegy 180 táncos lépett színpadra az Aranymetszés Művészeti Napok gáláján, amelyen a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola táncos növendékei szinte kivétel nélkül bemutatták tudásukat. A közönség vastapssal jutalmazta a produkciókat, a felkészítő pedagógusok pedig azt is nézték, ki milyen jegyet érdemel. Fotó: Gergely Szilárd


  GasztroKanizsa: Gluténmentes fánk a dietetikus ajánlásával

Mosdósi Józsefné, a Kanizsai Dorottya Kórház volt dolgozója, az intézmény nyugdíjas klubjának csapatában évek óta részt vesz a Farsangi Fánkfesztiválon. A klubtagok szebbnél szebb, finomabbnál finomabb fánkokkal és süteményekkel készülnek a versenyekre, de évről évre visszatérő problémát jelentett, hogy a diétázó vásárlókat nem tudták kiszolgálni.

FRISS HÍREK
05:20 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble