Ma 2017. április 24. hétfő,    
György napja van.    
Látogatók száma : 29398267    


HonlapkeszitesAz aszfalt szerelmeseinek hétvégéje

Több száz motorcsoda lepte el szombaton a Kanizsa Plázát és környékét. A Koppány klub családi napján ritkaságokat, veteránokat és épített kétkerekűeket láthattak az érdeklődők. Az egész napos rendezvény célja az volt, hogy az emberek megismerjék a motorosakat, valamint hogy az aszfalt szerelmesei megbeszéljék az idei év legfontosabb teendőit.


Európa több országát is átszelte már ez az 1981-ben gyártott 250 cm3-is MZ motor. Ilyen és ehhez hasonló ritkaságokat is láthatott az, aki ellátogatott a Koppány Motorosok családi napjára. „A családokat, gyerekeket tudjuk egy kicsit közelebb hozni a motorozáshoz, mint szellemiséghez, de ezen belül a biciklizéshez, a közbiztonsághoz. Rengeteg olyan dolgot szerettünk volna nekik megmutatni, hogy ez mennyi minden mással is jár együtt, mint amit csak a filmekből hallanak meg látnak az emberek” - mondta el Törőcsik Pál a Koppány MC tagja.

A motoros napra több kiállítót is meghívtak a szervezők, így vásárolni is lehetett különböző szerszámokat, kiegészítőket. A több száz motoros azért is tartotta fontosnak az összejövetelt, mert itt mindent meg tudtak beszélni egymással „Rengeteg technikai megbeszélésünk van ilyenkor. Ki, hogyan, mit alakított a motorján, mennyi munkaideje volt benne, elképzelések. Éves terveket megbeszélünk ilyenkor ki merre jár. Eseményeket meg tudjuk beszélni. Meg jó ilyenkor összejönni. Szerencsére jó időnk volt most” - fogalmazott Fehér Zsolt a Koppány MC tagja.

A találkozón díjazták azokat, akiknek a kétkerekűje a legtöbb szavazatot kapta a motorszépségversenyen. Emellett pedig a gyermekrajzok legjobbjait is jutalmazták a szervezők.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-24 04:58:00


  Virágzik a narancs Kanizsán! - Nem is kicsi, nem is savanyú…

A népszerű citromfa és a lakótelepi banánfa után itt egy újabb déligyümölcs, amely termést hoz. Kanizsán is megterem ugyanis a narancs: virágzik és várhatóan idén is ellátja tulajdonosait, akik szerint nem igényel sok gondoskodást, bár tér és meleg kell neki.


  Díjnyertes motorok a kanizsai műhelyből - A tehetség vele született

Ha azt mondjuk, „kézműves”, leginkább borok és sajtok jutnak eszünkbe. De talán nem túlzás azt állítani a Kanizsán született motorcsodákról sem, hogy kézműves remekek.


  Szabadhegy: Nevezték paradicsomkertnek és Rózsadombnak is

Szeretünk Nagykanizsa! sorozatunkban azt mutatjuk meg, a (város)részek hogyan alkotnak egészet. Hetedik állomásunk Szabadhegy.

Egy-két évtizede Kanizsa Rózsadombjának nevezték a szabadhegyi városrészt, de ez a jelző mára mintha veszített volna a fényéből, forgalomtól, zajtól mentes, lakó-pihenő családi házas övezet jellege azonban máig megmaradt. Egy-két évszázada is kedvelt területe volt a városnak. „Szabadhegy valóságos paradicsomkert”, jelentette ki az 1858-as években Sényi Gábor uradalmi jószágigazgató.


  Csaknem 400 cikk olvasható már a Szenior Hírportálon

Nyílt napot tartottak a klubvezetőknek. A nagykanizsai idősügyi klubok életével, programjaival foglalkozó honlap szerkesztősége egyébként minden csütörtökön összeül, havonta pedig a csütörtökihez hasonló nyílt napot is tartanak.


  GasztroKanizsa: Keksz-süni a virágos-muffinos kertekből

Molnár Erika azon szerencsés háziasszonyok közé tartozik, akiknek állandó kuktájuk van a gyermekük személyében. Erikának ráadásul négy szorgos kezecske is segít: az ötödik osztályosBarbara és az elsős Nikoletta a közelmúltban már saját kreációkkal vett részt az egyik süteményfesztiválon.


  21 Nő az egészségügyért

A magyar egészségügy néhány kiemelkedő személyiségét bemutató interjúkötetet vehetett át a közelmúltban az egyik szereplő, dr. Némethné dr. Ignácz Andrea, a Király Gyógyszertár vezetője. A kiadvánnyal – amely a Hungaropharma tisztelgése az egészségügyben dolgozó hölgyek teljesítménye előtt –, ismertté kívánták tenni őket, és teljesítményüket.

FRISS HÍREK
07:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble