Előzetes időpontfoglalással jelenleg is látogatható a NESZI

facebook megosztás

Előzetes időpontfoglalással jelenleg is látogatható a NESZI. Tóth-Bagó Mónika, a Teleki utcai idősek otthonának vezetője hangsúlyozta: egyelőre sem a dolgozóik, sem a lakók között nincs koronavírusos beteg. Az igazgató az idősek biztonságának érdekében kiemelten kéri, hogy aki teheti, 16 éven aluli gyereket ne hozzon magával az épületbe.

Az idősotthonokban az intézményvezető látogatási tilalmat és intézményelhagyási tilalmat rendelhet el – ezt a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, de ahogy Schauta Marcelltől, a Nagykanizsa - Zalakomár - Surd Szociális Társulás elnökétől megtudtuk: a megjelent határozat szerint ezt csak akkor teheti meg, ha a létesítmény lakóinak legalább 5 százaléka megfertőződött.

Gyakorlatilag a járványügyi hatóság kezéből vették ki a szabályozást. Tavaly ilyen esetben járványügyi zárlatot rendeltek el a hatóság, most az intézmény vezetőjének a hatáskörébe helyezték ezt a döntést. Ez semmiképpen sem preventív jellegű intézkedés, inkább a járványügyi zárlatnak a fellazítása – nyilatkozta Schauta Marcell, a Nagykanizsa - Zalakomár - Surd Szociális Társulás  elnöke.

Tóth-Bagó Mónika elmondta, hogy több idősnek is vannak felsőlégúti tünetei, de egyikük sem koronavírusos. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, igyekeznek minden szabályt betartani és a hozzátartozóktól is ezt kérik.

Szigorúan kértük, hogy csak bejelentkezésre, félórás időtartamban, egy lakóhoz maximum kettő fő jöhet az oltási igazolvány bemutatásával. Ezen kívül egy nyilatkozatot kell kitölteni, a rizikónyomtatványt, hogy nem járt külföldön, nincsenek tünetei. A beléptetési rendszert is szigorúan alkalmazzuk, tehát hőmérőzés, lábfertőtlenítés, kézfertőtlenítés után, szigorúan szájmaszkban lehet bejönni – mondta el Tóth-Bagó Mónika, a NESZI igazgatója.

A hét elején megtartották az idősek napját az intézményben, a lakók kisebb műsorral készültek, több dolgozót pedig a szociális munka világnapja alkalmából, a koronavírus alatt nyújtott segítő tevékenységéért elismerő oklevéllel jutalmaztak.

Díjazottak:

Juhász Tímea megbízott intézményvezető

Igazi-Hamza Friderika ápolási koordinátor

Somogyiné Horváth Gyöngyi ápoló

Horváth Brigitta ápoló

Horváth Vilmos ápoló

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.