Elkezdődött az oltási akcióhét - Kanizsán is sorban álltak a kórház előtt

facebook megosztás

Kanizsán is nagy volt az érdeklődés az első nap, elkezdődött az országos oltási akcióhét. A kezdeményezésben a kórházi oltópontok vesznek részt, közöttük a Kanizsai Dorottya Kórház is. A megadott helyszínekre előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet menni. 

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében indította el a kormány az oltási akcióhetet. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani.  Az oltópontokon hosszú sorok alakulhatnak ki, így aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. Az oltópontokon reggel 7 órától fogadják az embereket, egészen este 19 óráig.

– Örülünk neki, mert az a lényeg, hogy mindenki legyen beoltva, hogy vége legyen ennek a vírusnak – mesélte Peterka Miklós.

Az akcióhét hétfőtől vasárnapig tart. Az érkezőktől azt kérik, hogy személyi igazolványt, TAJ kártyát és maszkot vigyenek magukkal. Második vagy harmadik oltás esetében a korábbi oltást igazoló dokumentumot is el kell vinni. A kanizsai kórház előtt várakozók közül többen már a harmadik oltásra jöttek. Bocskai László a feleségét kísérte el.

– Én felvettem a harmadikat is már régen. Az itt álló emberek is felvehették volna, akkor is ingyen volt. Azt kéne csinálni, hogy le kellene zárni az országot, úgy mint az osztrákok, majd akkor felvenné mindenki – fogalmazott Bocskai László.

Az oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre, ezek a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Janssen, és a Sinopharm.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.