Sokan érkeztek eddig a kanizsai kórházba oltásra

facebook megosztás

Már az első három nap alatt 3000-nél több vakcinát adtak be az oltási akcióhét során a Kanizsai Dorottya Kórházban. Brünner Szilveszter főigazgatótól megtudtuk, hogy ezt a számot eredetileg egész hétre tervezték. Mint ismert: a kormány az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében indította el az oltási akcióhetet. A hétfőtől vasárnapig tartó kampány ideje alatt az oltópontokra előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet menni.

A kanizsai tapasztalat azt mutatja, hogy az oltásra érkezők közül nagyjából egyenlő arányban jönnek első, második, vagy harmadik dózisra. Az elérhető öt vakcinából lehet választani, de az oltást végző orvosok is segítenek, tudtuk meg Brünner Szilvesztertől. A főigazgató szerint a nagy részvételi arány annak köszönhető, hogy nem kell regisztrálni, így az emberek úgy érzik, könnyebben hozzájuthatnak az oltáshoz.

– A kampányhét az rendkívül jól sikerült a nagykanizsai kórházban is. Terveink szerint háromezer oltást kívántunk beadni, de már az első három nap megdöntöttük ezt a számot. Úgy látjuk, hogy az emberek megértették az üzenetet, megértették azt, hogy a járvány terjed, talán látják azt is, hogy ez a járvány az oltatlanok körében terjed, mert ez így van – nyilatkozta Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

Ezen a héten minden nap reggel 7 és este 19 óra között, regisztráció nélkül érkezhetnek az emberek, de ha valaki szeretné elkerülni a sorban állást, akkor online időpontfoglalásra is van lehetőség.

– A járóbeteg szakrendelőben végezzük az oltásokat. Itt két csoportra osztjuk az ideérkezőket. Vannak azok, akik időpontra érkeznek, és vannak azok, akik időpontfoglalás nélkül csak úgy bejönnek az utcáról. Mindkét csoportot rendkívül rutinosan irányítanak már a munkatársaink, segítenek felvenni az adatokat – tette hozzá Brünner Szilveszter.

Az oltás felvételéhez személyi igazolványra és Taj kártyára van szükség. Az oltópontokon a maszk viselése kötelező. A főigazgató arra kéri a sorban várakozókat, hogy próbálják betartani a kellő távolságot.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.