Ma 2017. április 24. hétfő,    
György napja van.    
Látogatók száma : 29398288    


HonlapkeszitesSzakmák éjszakája

A második alkalommal megszervezett akcióhoz a Kárpát-medencében 156 település csatlakozott. Számos mesterség közül válogathattak idén is azok, akik ellátogattak a Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényre. Nagykanizsán idén 38 foglalkozást népszerűsítettek a szervezők azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerjék és kedvet kapjanak a szakmunkához.


Az idei nagykanizsai Szakmák Éjszakájára 38 programot hoztak el a szervezők azért, hogy a fiatalok testközelből megismerjék az egyes foglalkozásokat. „Próbálunk hatni a gyerekekre, mert én a saját gyerekkoromból is emlékszem arra, hogy volt néhány momentum, aminek nagy hatása volt az életemben. És mi ilyen hatásokat szeretnénk itt a gyerekekre gyakorolni, hogy élvezzék a manuális munkát és remélem, hogy ezáltal minél többen jönnek a szakképzésbe, valamelyik tagintézményünkbe” - mondta el Anda Zoltán szakmai főigazgató-helyettes.

A második alkalommal megszervezett programon Cseresnyés Péter államtitkár elmondta: Magyarországon egyre jobban megbecsülik a jól képzett és motivált szakembereket, ezért is fontos, hogy szakmát tanuljanak a fiatalok. „Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy egy jó szakma megszerzése, egy jó szakmai ismeret elsajátítása biztos egzisztenciát tud nyújtani mindazok számára, akik a szakképzést választják a következő időszakban tanulmányi helyszínül. És szakmát akarnak megtanulni azért, hogy majd szakmunkásként egy jó szaktudással rendelkező szakemberként tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon” - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A Szakmák Éjszakájához, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezett, országosan, valamint a határon túlról 156 település csatlakozott. Összesen 450 helyszínen mutatták be a különféle mesterségeket.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-23 06:17:00


  Hét csapat versengett a kanizsai elsősegélynyújtó versenyen

Többféle helyzetben is bizonyítaniuk kellett a résztvevőknek. A gyakorlás és a verseny arra is felkészíti a résztvevőket, hogy baj esetén merjenek és tudjanak segíteni.


  Az első magyar bölcsőde 165 éve nyílt meg

Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - idézte fel a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.


  Virágot ültettek az ovisok - Szombaton lesz a Föld napja

A Kertvárosi Óvodában már volt virágültetés, de különböző fejlesztő és íriszterápiás eszközöket is kipróbálhattak a gyerekek. A játék és a mese sem maradt el, zenés, énekes játékkal, valamint bábozással is készültek az óvónők. Az oviban idén egy három rendezvényből álló programsorozatot indítottak a gyermekeknek, a hozzátartozóknak, valamint a leendő óvodásoknak. Ez már a második alkalom volt a sorozatban.


  Idén is Szakmák Éjszakája

Ismét Szakmák Éjszakája a Kanizsa Centrumban. Április 21-én, pénteken 18 órától a fiatalok és a szülők együtt próbálhatják ki a különféle fogásokat, akár egy hegesztőrobotot is irányíthatnak.


  A CONSTRUMA 2017 kiállításon jártak a Csapi iskola tanulói

A Csapi Térségi Általános Iskola , Szakközépiskola és Kollégium szakközépiskolás tanulói az építőipar legrangosabb és legnagyobb hazai kiállításán, a CONSTRUMA 2017 kiállításon jártak, ahol 17 ország 700 kiállítója volt jelen.


  Cseresnyés: gyakorlatközpontú programokkal népszerűsíti a szakképzést a Szakmák éjszakája

Gyakorlatközpontú programokkal népszerűsíti a Szakmák éjszakája április 21-én a szakképzést annak érdekében, hogy még többen válasszák a szakmát adó képzéseket - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón Budapesten.

FRISS HÍREK
07:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble