Ma 2017. szeptember 25. hétfő,    
Eufrozina napja van.    
Látogatók száma : 33493633    


HonlapkeszitesMozog a Hevesi - Játékos vetélkedővel a sikeres tanévért

Már negyedik alkalommal rendezte meg a Hevesi Sándor Általános Iskola a „Mozog a Hevesi” elnevezésű programját. A vetélkedőn az elsős kisdiákok és szüleik alkottak vegyes csapatokat.


A sorverseny sikerét jól jelzi, hogy a negyedikes tanulók is örömmel gondolnak rá vissza. Nagy Barnabás még kedvenc feladatát, a „mocsárjárást” is felelevenítette. „Párokba kell állni, és mindenkinek van egy karikája, s még van plusz egy karika. Azt az üres karikát mindig előre kell adni az elsőnek. Ő pedig az első karikába beleugrik” - mondta Nagy Barnabás.

A „Mozog a Hevesi” vetélkedő legfőbb célja a közösségformálás. „Tanberger kolléganőmmel, Ágival szervezzük ezt a sportvetélkedőt már négy éve. Az elsősöknek szervezzük ezt a sportversenyt, váltóversenyt a szülők bevonásával. Ismerkedésnek gondoljuk. Ismerkednek a szülők az iskolával is és egymással is” - fogalmazott Tihanyi Éva tanító.

A diákoknak külön öröm, hogy szüleikkel közösen versenyezhetnek, erre pedig évekkel később is szívesen emlékeznek. „Ebben a versenyben nagyon szerettem azt, hogy a szüleim itt lehettek mellettem” - árulta el Tóth Viktória.

Az iskola vezetése szeretné, ha a jövőben is ilyen nagy siker övezné a „Mozog a Hevesi” vetélkedőt.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-24 05:42:00


  Jól működik a KRÉTA

Vagyis a papír alapú ellenőrzőt helyettesítő elektronikus rendszer a kanizsai általános iskolákban.


  Kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig jövőre havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.


  Ötven év

Az 1967-ben, a Batthyány-gimnázium jogelődjében érettségizett 4. E osztályban 25-en végeztek.


  Mintegy 5,2 milliárdos felsőoktatási fejlesztést terveznek Zalaegerszegen

Pályázati támogatással összesen 5,2 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben, ilyen mértékű fejlesztésre a helyi intézmények történetében még nem volt példa - közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.


  TESZI - Elindult a tevékeny szeretetre nevelő program idén is a Piarista-iskolában

A májusig tartó program célja, hogy a fiatalok önzetlenül segítsenek egymásnak és az időseknek egyaránt. A diákok egyébként körülbelül 50-60 órát töltenek el önkéntes munkával a TESZI ideje alatt.


  Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

A Zalaegerszegen is üzemet működtető Flex International és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg együttműködésében olyan logisztikai labort adtak át a zalai megyeszékhelyen, ahol a valós logisztikai feladatokat tudják szimulálni.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble