Ma 2017. február 27. hétfő,    
Ákos, Bátor napja van.    
Látogatók száma : 27878537    


Honlapkeszites35 százalékkal több iskolában használják az e-naplót

Rétvári Bence Emmi-államtitkár szerint egyre népszerűbb e-napló rendszer az iskolákban, a 2016/2017-es tanévben már 1099 intézmény állt az elektronikus rendszerre, 35 százalékkal több, mint egy évvel korábban.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek elmondta, a rendszer a tanárok visszajelzései alapján érezhetően megkönnyíti és lerövidíti a tanárok félévi és év végi adminisztrációs terheit, emellett a szülők számára is naprakész információkkal szolgál.     

Az e-napló feladata, hogy helyettesítse a papíralapú dokumentációt az oktatásban, így a tanulók értékelése gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban is zajlik. A tanulók eredményeit a tanárok határidőre vezetik fel a digitális felületre, így a szülők a jelszóval védett oldalon keresztül könnyen hozzáférhetnek a gyerekek jegyeihez - ismertette Rétvári Bence. Hozzátette: a pedagógusoktól is elvárja a jegyek rendszeres felvezetését, ami a papíralapú napló használatánál nem volt ilyen átlátható.     

Elmondta még, hogy az új e-naplóba a diákok jegyein kívül az igazolt és igazolatlan hiányzások is bekerülnek, sőt, az óra eleji hiányzott perceket is összeadja magától az e-napló.     

Mindezek mellett Rétvári Bence elmondása szerint a szülő az iskola bármely tanárának írhat üzenetet a rendszeren keresztül, így a pedagógusok és a szülők kényelmesebben és hatékonyabban kommunikálhatnak.     

A kormány célja, hogy az iskolákban minél jobban kihasználják a korszerű technikai lehetőségeket - hangsúlyozta az államtitkár.

MTI - Kanizsa2017-02-26 14:43:00


  Királylányok és mesehősök - Jelmezes felvonulás volt a Bolyai iskolában

Közeledik a farsang farka, így lassan véget ér a mulatságok időszaka. A Bolyai-iskolában pénteken az alsós osztályok várták izgatottan, hogy felvonulhassanak, köztük számos királylány és mesehős volt, de Darth Vader is villogtatta a kardját a kifutón. Az iskolában a hagyományoknak megfelelően nem osztanak ki helyezéseket a jelmezesek között: minden beöltözött kisdiák jutalmat kap - számolt be az eseményről a Kanizsa Televízió.


  Pályázati felhívás a Nagykanizsa fejlődéséért felsőoktatási ösztöndíj támogatás elnyerésére

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot ír ki Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a „Nagykanizsa fejlődéséért” felsőoktatási ösztöndíj támogatás szabályairól szóló 3/2016 (II.3.) önkormányzati rendelete alapján a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán tanulmányokat folytató hallgatók részére.

Részletek a város honlapján.


  Rekordszámú jelentkező a PEN-re

Az országban egyedülálló víz- és szennyvízkezelő szakember képzésen eddig 40-en szereztek diplomát.


  Megérkezett Mobidik - Oktatás a XXI. századi technika segítségével

Megérkezett Mobidik, azaz a Mobil Digitális Iskola Nagykanizsára. A konténerben kiépített oktatási intézmény egy hétig állomásozik a Hevesi iskola udvarában, ahol a gyerekek a XXI. századi technika segítségével tanulhatnak. A fiatalok megismerkedhetnek például a lego-robotikával, tanulhatnak kódolást és természetesen a normál tantárgyakat is beépítették az oktatásba.


  Személyre szabott korai fejlesztés

A komplex fejlesztéssel gyógypedagógusok foglalkoznak, akiket többek között logopédus, gyógytornász és konduktor is segít.


  Oklevelek garmadát gyűjtötték be a kanizsai zeneiskolások

A Szombathelyen megrendezett Sistrum furulyaversenyen remekül szerepeltek a Farkas Ferenc zeneiskola növendékei - tájékoztatta lapunkat Novinics Kármen intézményvezető- helyettes.

FRISS HÍREK
18:53 - Oscar-lázban

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble