Ma 2017. március 29. szerda,    
Auguszta napja van.    
Látogatók száma : 28722688    


HonlapkeszitesSzállj kék madár

Págyi Zsóka képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás március 30-án 18 órakor a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában.

A tárlat április 21-éig látogatható.
2017-03-28 11:26:00


  Thúry portya - A hagyományőrzés mellett a közösségmegtartás a cél

Közösségben tanulni az életet – erre teremt alkalmat a Thúry Portya a szervezők szerint. Az idei hagyományőrző és közösségmegtartó rendezvényt a hétvégén tartják.


  Országos filmpremier: Őseink nyomában

Hétfőn lesz az országos premierje a kanizsai filmes, Czigóth Sándor új alkotásának a Medgyaszay Házban.


  Zalai honvédek Kárpátalján

A Thúry György Múzeum és a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2017. március 27-én, hétfőn, 16.30 órára a Zalai honvédek Kárpátalján című kötet bemutatójára.


  A magyar múlt nyomában

2015-ben, a 3. orosz-magyar uráli régészeti expedícióhoz Czigóth Sándor kollégánk – a Kanizsa TV segítségével - független filmesként csatlakozott. Mostanra elkészült az expedíció útját bemutató 95 perces film, amelyből a Dél-Urál vidékén felkeresett 20 helyszínt, múzeumokat és régészeti lelőhelyeket, továbbá a földrajzi környezetet ismerhetjük meg. Betekinthetünk a napjainkban már több lelőhelyen folyó orosz‒magyar közös régészeti kutatómunkába, amely az „őshaza” területén élt magyarok elődeinek kora középkori történetét igyekszik tisztázni.


  Jótékonysági vásár Kiskanizsán

Ma 8 órátóltól délig még várják az érdeklődőket a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házban. Jelképes összegért lehet adományokból származó, jó minőségű ruhákat venni, a bevételből pedig a rászorulókat támogatja a kiskanizsai katolikus karitász. A szervezet hagyományos programján gyermekruhákat, játékokat, plüssfigurákat, valamint felnőtt ruházatot is kínálnak, de lábbeliket is lehet venni. Minden száz, kettő- vagy ötszáz forintba kerül. Az összegyűlt pénzből még húsvét előtt tartós élelmiszert, gyógyszert és egészségügyi cikkeket vesznek - tájékoztatott a kiskanizsai eseményről a Kanizsa Televízió.


  Az 1956-os forradalom az olajiparban

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (MOGIM) Papp Simon Népfőiskolai Tagozata március 30-án (csütörtökön) 15 órakor tartja soron következő rendezvényét. Tóth János igazgató köszöntőjét követően Horváth Róbert - Srágli Lajos – Tóth János „Az 1956-os forradalom az olajiparban” című könyvével ismerkedhet meg a hallgatóság.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble