Ma 2017. szeptember 19. kedd,    
Vilhelmina napja van.    
Látogatók száma : 33372529    


HonlapkeszitesIndul a Safety Transport 2017 szállítási gyakorlat

A Magyar Honvédség Safety Transport 2017 néven nemzetközi szállítási gyakorlatot rendez szeptember 22. és október 13. között Somogy, Vas, Zala és Veszprém megyék területén, azok közútjain.


A gyakorlat ideje alatt a katonai menetoszlopok útvonalán a megszokottnál nagyobb mértékű közúti forgalomra kell számítani. A Magyar Honvédség kéri a lakosság szíves megértését, és kéri a gyakorlattal érintett útvonalon közlekedőket, hogy a menetoszlopok környékén fokozott körültekintéssel vezessenek olvasható a honvedelem.hu honlapján a Honvédelmi Minisztérium közleménye.

Kanizsa2017-09-19 15:54:00


  Jogerős ítélet várható az idős embereket kifosztó banda ügyében

A Zalaegerszegi Törvényszék holnap hoz – várhatóan – jogerős ítéletet annak a bandának az ügyében, akik idős, megromlott szellemi és egészségi állapotban lévő embereket fosztogattak, körülbelül 4 millió forintot zsákmányolva embertelen és aljas tettükkel. Az „öregező” bandán kívül egy sorozatbetörőnek is holnap kell számot adnia bűncselekményeiről a megyeszékhelyen.


  Félpályán halad a forgalom a Bak és Zalaszentmihály közötti szakaszon

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személygépkocsi a 75-ös főút Bak és Zalaszentmihály közötti szakaszán, Pölöske térségében. A balesethez a zalaegerszegi és a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az elsődleges információk szerint az eset során többen megsérültek, ezért őket a mentők ápolják. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom - közölte honlapján a megyei katasztrófavédelem.


  Árhullámra számítanak a Nyugat-Dunántúlon

A meteorológiai előrejelzések alapján árhullám levonulására számítanak a vízügyi szakemberek a következő néhány napban a Nyugat-Dunántúlon - tájékoztatta a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t.


  Csalók, embercsempészek, hamisan tanúzók állnak ma bíróság elé

A költségvetést 51 millió Forinttal megkárosító – egyébként két nagykanizsai székhelyű céget is vezető – csalót, aztán egy embercsempészt, valamint egy 10 tagú csalóbandát állítanak ma bíróság elé a megyeszékhelyen, míg Keszthelyen pedig, egy hamisan tanúskodó társaság tagjainak kell számot adniuk tetteikről.


  Először alvázszámot hamisított, majd hamis magánokiratot is felhasznált

Totálkárossá tört gépkocsija éppen maradt motorját szereltette át egy rendszám nélküli kocsiba, majd addig ügyködött, amíg az alvázszámot, és az összetört gépjármű rendszámtábláját is átbarkácsoltatta a másik autóra. Ezután hamis bejelentések következtek a közigazgatási hatóságnál, és már mehetett is a „vadonatúj” autóval: egészen az első rendőri ellenőrzésig, ahol megbukott a „mutatvány”. Röviden, velősen és népnyelven így lehetne összefoglalni azt a büntetőügyet, amelyben most emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség. A vádemelés részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.


  Magyarszerdahelyi pincéket fosztogattak

Tucatnyi pincét fosztott ki idén februárban az a két férfi, akik ellen a napokban emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. A primitív módszerrel – az ajtók, ablakok befeszítésével – való behatolás során néha több kárt okoztak, mint amit utóbb el tudtak lopni, de volt olyan pince is, ahonnan az előrelátó tulajdonos óvatossága miatt üres kézzel távoztak. A büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble