Ma 2017. május 30. kedd,    
Zsanett, Janka napja van.    
Látogatók száma : 30394077    


HonlapkeszitesFelfüggesztett börtön ezer védett madár miatt

Nem jogerősen 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a két olasz állampolgárt, akiknek az autójából egy igazoltatás során 1001 db védett madár teteme került elő.


A vádlottak 2016 októberében Romániába utaztak, ahol az állami vadásztársaságtól kapott meghívólevél alapján vadászatra voltak jogosultak. A meghívólevél adatai szerint 2016. október 1. és 13. között mezei pacsirtára vadászhattak, majd a madarak megnyúzása, hűtése, tárolása után engedélyt kaptak azok elszállítására napidíj befizetése mellett. A vadászat után Olaszországba indultak vissza, de Magyarország területén igazoltatták őket a NAV munkatársai az M70-es autóúton. A jármű átvizsgálása során az utastérből 3 hűtőtáskából 950 db fagyasztott, nyúzott madártetem került elő, amelyeket a vádlottak 51 db preparált csalimadár segítségével, sörétes fegyverrel ejtettek el. A mezei pacsirta a vonatkozó magyar jog alapján alapján olyan védett fajnak minősül, amelynek akár az országba való behozatalát, akár az ország területén való átszállítását is 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti a Büntető törvénykönyv. 1 mezei pacsirta természetvédelmi értéke 25.000 Ft. A vádlottak a bűncselekménnyel 1001 madárra vetítve összesen 25.025.000 Ft kárt okoztak.

A természetkárosítás bűntette miatt indult ügyben a vádlottak távolléte mellett zajlott az ítélethirdetés a Nagykanizsai Járásbíróság 2017. május 29-én. Az első fokon a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat, s mindkét férfit – 1 év 8 hónapra felfüggesztett – 10 hónap börtönre ítélte. Az ítélet nem jogerős – közölte lapunkkal dr. Beznicza Árpád a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Kanizsa2017-05-29 17:23:00


  Alig javult a munkavédelmi szabályok betartása az első negyedévben az előző évihez képest

Alig volt javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest Magyarországon, az ellenőrzött  3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök - ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján.


  A nagykanizsai rendőrök a lakosság segítségét kérik

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított egy anyagi káros baleset miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. május 20-án 13 óra 50 perckor Nagykanizsán, a Teleki utca 7. szám mögötti parkolóban ismeretlen személy, az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú járművel nekitolatott egy ott parkoló Opel Corsa típusú személyautónak. A baleset után az ismeretlen személy adatai hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről.


  A külföldön nyaralóknak érdemes tájékozódniuk a vámszabályokról

A külföldön nyaralóknak indulás előtt érdemes tájékozódniuk az érvényes vámszabályokról - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.


  Ezer védett madár teteme volt a vadászoknál

Természetkárosítás bűntette miatt áll a Nagykanizsai Járásbíróság előtt két olasz állampolgár, akiknek az autójából egy igazoltatás során 1001 db védett madár teteme került elő.


  A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat Orsos Ivett eltűnése miatt. A 15 éves lány 2017. május 22-én Oltárcról, az otthonából ismeretlen helyre távozott. Felkutatására tett eddigi rendőri intézkedések nem vezettek eredményre.

Orsos Ivett 160 centiméter magas, vékony testalkatú, arca ovális, szemöldöke sötét. Hosszú, barna színű haja van, szeme barna színű. Az oltárci lány eltűnésekor szürke, fehér és rózsaszínű csíkos pamut felső, fekete nadrág, barna cipő volt rajta.


  50 milliós kárt okozott egy pénzintézetnek

A gyanú szerint a férfi egy cég ügyvezetőjeként 2013 júliusában valótlan gazdálkodási adatokat tartalmazó dokumentumok felhasználásával kölcsönszerződést kötött egy pénzintézettel. A gyanúsított a hitel fedezeteként, több nagy értékű ipari berendezést jelölt meg. A bank 2014. november hónapban a vállalt kötelezettségek nem teljesítése miatt, felmondta a hitelszerződést, azonban a 46 éves férfi csak részben adta át a fedezetül szolgáló vagyontárgyakat, amellyel több, mint 50 millió forint kárt okozott a pénzintézetnek - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

FRISS HÍREK
05:20 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble