Ma 2017. február 27. hétfő,    
Ákos, Bátor napja van.    
Látogatók száma : 27878525    


HonlapkeszitesFiatalok raboltak

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vádemelést javasolt egy 16 éves nagykanizsai, egy 18 éves zalaegerszegi és egy 21 éves rezi fiatalember ellen.


A gyanú szerint a fiatalok 2016. október 2-án 21 óra körüli időben Zalaegerszegen, a Vizslaparkban minden előzmény nélkül fellöktek egy arra sétáló idős férfit, táskáját elvették és a földön fekvő sértettet egy szemetesládával megdobták. A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A gyanúsítottak egy órával később ugyanezen a helyen, egy elektromos kerekesszékkel közlekedő nőt támadtak meg. A 21 éves férfi feltartóztatta a sértettet, majd a 16 éves és 18 éves kamaszok feldöntötték a járművet a nővel együtt, a táskájával pedig elfutottak. A fiatalok miután a pénzt magukhoz vették, a táskát feldobták egy épület tetejére.

A rendőrök fél napon belül azonosították és elfogták a három támadót - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a gyanúsítottak ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Kanizsa2017-02-26 08:38:00


  Bottal ütötte ismerőseit

A zalai rendőrök vádemelést javasoltak egy 44 éves kemendollári férfi ellen. A gyanú szerint a férfi 2016. október 29-én az esti órákban Kemendolláron, előzetes szóváltást követően több alkalommal, bottal megütötte két ismerősét. A sértettek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


  Jó, ha kéznél van - Tűzoltókészülék beszerzését ajánlja a lakosságnak a katasztrófavédelem

Az indoklás szerint otthon is bármikor felkaphatnak a lángok, amelyek legtöbbször a konyhából indulnak. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy forró olajat tilos vízzel oltani, amennyiben lehetséges, tegyünk az edényre fedőt, hogy az oxigént kizárjuk az égésből. Az elektromos tüzek esetén pedig az áramtalanítás a legelső lépés. Mivel nem kötelező, sokan extra dolognak tekintik a tűzoltó készülékek vásárlását, azonban ez nem luxus, hiszen anyagi értékeket tudunk megvédeni segítségével, hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem. „Nagyon fontos lenne, hogy minden lakásban legyen tűzoltó készülék, ugyanis ezzel nagyon komolyan beavatkozhatunk már a kezdeti tűznél. A tűzoltásnál a legfontosabb, hogy a tűz kezdeti fázisában fékezzük meg a lángokat” – mondta el a Kanizsa Televíziónak Cseresznyés Dániel szóvivő.


  Tetten érték a tolvajokat

Tetten értek négy helyi fiatalt Keszthelyen, akik egymás után több üzletből fizetés nélkül távoztak.


  A lenti rendőrök a lakosság segítségét kérik

A Lenti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya bűnügyi nyomozást folytat. A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 22-én 15 óra 50 perckor egy hölgy Mercedes típusú személygépkocsival közlekedett Lovászi irányából Lenti irányába, amikor a vele szemben közlekedő, ismeretlen személy, az általa vezetett ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú személygépkocsival áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és nekiütközött a sértettnek. Az ütközés során a Mercedes típusú autónak letört a visszapillantó tükre és betörött az oldalsó szélvédője.


  Továbbra is várják a határvadász képzés iránt érdeklődőket

A zalai toborzó csoporttal legközelebb 2017. február 25-én Nagykanizsán, a Farsangi Fánkfesztiválon a Kanizsa Plázában (Európa Tanács u.) találkozhatnak a képzés iránt érdeklődők - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


  Családi házból lopott

A lenti rendőrök egy 36 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A rendelkezésre álló adatok szerint a helyi férfi 2017. február 16-a és 20-a között bement egy zalabaksai családi házba, ahonnan élelmiszereket, szeszes italokat, különböző ékszereket, parfümöket lopott el - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

FRISS HÍREK
18:53 - Oscar-lázban

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble