Ma 2017. március 29. szerda,    
Auguszta napja van.    
Látogatók száma : 28722681    


HonlapkeszitesFegyházbüntetésre ítéltek egy saját kislányával erőszakoskodó férfit Zalában

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélt egy 37 éves férfit, saját 11 éves lánya ellen elkövetett cselekményei miatt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden.


A tárgyalássorozat erkölcsi okokból, a kiskorú kímélete, emberi méltóságának és személyiségi jogainak védelme érdekében mindvégig zárt ajtók mögött zajlott. A törvényszék kedden csak magát az ítéletet hirdette ki nyilvánosan, annak indoklását ezt követően szintén csupán zárt körben ismertette.     

Az előzményekről, valamint a vádemelésről tavaly novemberben a Zala Megyei Főügyészség adott tájékoztatást, amely szerint a 37 éves férfi a tőle külön élő lányával rendszeresen erőszakoskodott, őt és édesanyját is megöléssel fenyegette, ha a kislány nem fekszik le vele.     

A tavaly június óta előzetes letartóztatásban lévő, a bíróságra is kéz- és lábbilincsben szállított férfinak 2004-ben, élettársi kapcsolatból született lánya, akivel az élettársával való szakítás után kezdetben gondoskodó, szerető apaként bánt. 2015-től azonban ritkábbakká váltak a találkozások, néhányszor a nagyanyjához, majd egyre gyakrabban panziókba vitte láthatások idején a kislányt.     

A serdülőkorba ért gyereket - annak tiltakozása ellenére - több alkalommal fogdosta, a nemi szervét mutogatta neki és önkielégítést végzett előtte. Azzal fenyegette, hogy megöli őt vagy az édesanyját, ha nem fekszik le vele.     

Egy alkalommal egy nagykanizsai panzióban a kislány a folyosóra menekült az apja elől, aki ruha nélkül üldözte őt. A történteknek a recepciós vetett véget azzal, hogy rendőrt hívott, de a lány akkor még nekik sem merte elmondani, mi is történt vele.     

A korábbi esetek miatt 2015 vége óta a kislány már nem akart találkozni az apjával, aki emiatt egyre gyakrabban zaklatta őt telefonon és interneten keresztül is, a vádirat szerint hét és fél hónap alatt több mint ötezerszer próbálta felhívni. A férfi egy idő után már nem tudta elérni, ezért lánya nemi szervéről fényképet küldött a gyereke egyik unokatestvérének, aki megmutatta a fotót a lány édesanyjának. A kislány csak ezt követően mert beszélni a történtekről.     

A Zalaegerszegi Törvényszék első fokon folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt mondta ki bűnösnek a férfit, akire 13 év fegyházbüntetést szabott ki. A büntetése letöltésének kétharmada után kerülhet csak feltételesen szabadlábra.     

Az ítélet részeként a törvényszék megszüntette a férfi szülői felügyeleti jogát a kislány felett.

MTI - Kanizsa2017-03-28 16:15:00


  A szabálysértéseket figyeli

Már Keszthelyen és Nagykanizsán is segíti a rendőrség munkáját a két fedélzeti kamerája miatt speciális feladatokra is alkalmas „felderítő autó”.


  Az erdőbe futott a rendőrök elől a súlyos balesetet okozó ittas vezető

Az egyenruhások percek alatt elfogtak egy 42 éves férfit, aki ittasan vezetett és súlyos balesetet okozott. A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. március 26-án 15 óra 30 perc körül Egervár irányából Zalaegerszeg felé közlekedett egy férfi személyautóval, amikor előzni kezdett egy másik gépjárművet. Az előzés befejezése után megcsúszott az autó és a vízelvezető árokba borult. A baleset következtében az autóban utazó nő súlyos sérülést szenvedett. A gépjármű sofőrje a rendőrök kiérkezése előtt befutott az erdőbe.


  Több mint száz kilónyi húst loptak

A gyanú szerint a két férfi 2017. január 9-én az esti órákban Nagykanizsán, egy bevásárló központban több, mint száz kilogramm húst, kolbászt, sonkát kért ki az eladótól, majd fizetés nélkül távozott az üzletből.


  Nem távozott üres kézzel Szepezdről a zalakomári O. Zsolt

A balatonfüredi rendőrök vádemelést javasoltak egy zalakomári férfival szemben, aki a lakhatását biztosító hétvégi házból tulajdonított el használati tárgyakat.


  Biztonságos Kanizsa térsége, de javíthatók a mutatók

Véleményeket és javaslatokat várt a rendőrség a Járási Közbiztonság Egyeztető Fórumon, erre a térségből mintegy 100-an kaptak meghívást.


  Beperelte a Heinekent a Szorakész és a Szava

Beperelte a Heinekent a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) a Szabadságvédő Alapítvány (Szava) jogvédő támogatásával a Fővárosi Törvényszéken pénteken, mert álláspontjuk szerint sérti az áldozatokat a sörgyártó termékein található vörös csillag.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble