Ma 2017. július 26. szerda,    
Anna, Anikó napja van.    
Látogatók száma : 31984478    


HonlapkeszitesUkrán állampolgárt vádolnak orgazdasággal

Ukrán állampolgárt vádol orgazdasággal a Nagykanizsai Járási Ügyészség. B. Ivan egy olasz rendszámú személygépkocsival igyekezett ukrán zárjegyes cigarettát Olaszországba vinni, közel egymillió forint értékben – tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.


B. Ivan egy olasz honosságú, Chrysler típusú személygépkocsit vezetett, mikor 2017. március 28-án, 22 óra 45 perc körüli időben ellenőrzés céljából megállították a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság járőrei az M70-es autóúton. A gépjármű ellenőrzése során a pénzügyőrök a személyes poggyász-mennyiségen felül, az autó hátsó kárpitja mögött, a hátsó ajtóban és a padlóburkolat alatt nagy mennyiségű, magyar adójegy nélküli, ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

Az 50 karton Marlboro Red és 24 karton Marlboro Gold márkájú cigaretta értéke 829 ezer 540 forint volt, amely lefoglalásra került, majd a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a szállítójármű és a cigaretta sorsáról jövedéki eljárás keretében intézkedett, és B. Ivannal szemben további 894 ezer 290 forint jövedéki bírságot szabtak ki. Mivel a terhelt elszámoltatása során akként nyilatkozott, hogy a nála megtalált cigarettát előzetes telefonos egyeztetést követően, az elfogása napján 6 euro/karton áron vásárolta ismeretlen személyektől Budapesten, abból a célból, hogy azt Olaszországba szállítsa és haszonnal továbbértékesítse, ezért B. Ivant orgazdaság bűntett elkövetése miatt vádolta meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Papp Attila2017-07-26 05:18:00


  Romeltakarítás

Még mindig tart a romok eltakarítása a két héttel ezelőtti vihar után.


  Gyújtogató ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

Közveszélyokozás és rongálás miatt emeltek vádat Zalaegerszegen egy férfi ellen, aki több szelektívhulladék-gyűjtő edényt gyújtott fel, ami miatt kiégett egy személyautó, a tűz pedig átterjedt egy lakóházra és az ott lévő üzlethelyiségre is - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.


  Internetes csalót állítanak bíróság elé

A népszerű jofogas.hu weboldalon, üzletszerűen, azaz rendszeres haszonszerzésre törekedve vadászott áldozatokra az a csaló, aki ellen nemrég emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. A tanulsággal is szolgáló büntetőügy részleteiről dr. Jánky Juditot, a Zala Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjét kérdeztük.


  Öten rekedtek egy kanizsai liftben

A Teleki utcában egy társasház liftjébe beszorult öt ember tegnap délután. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiszabadították a liftbe rekedt embereket. Az eset során személyi sérülés nem történt közölte honlapján a katasztrófavédelmi igazgatóság.


  Halálos balesetet okozott

Sz. Péter idén tavasszal egy tehergépkocsi vezetőjeként lépte túl a megengedett sebességet Balatongyörök és Vonyarcvashegy között, ugyanakkor az út vonalvezetését sem követte. Az eredmény: a gépjármű felborult, és az utasként szállított, egyébként a biztonsági övét nem használó édesanyja kiesett a járműből, majd a helyszínen életét vesztette. A tanulságos büntetőügy részleteiről dr. Jánky Judittól, a Zala Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől érdeklődtünk.


  TISPOL akció július 24. és 30. között

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2017. július 24. és 30. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble