Ma 2017. március 29. szerda,    
Auguszta napja van.    
Látogatók száma : 28722708    


HonlapkeszitesLátványtánc: országosra kvalifikáltak

A város látványtáncos csoportjainál zajlik az élet, hiszen legutóbb a Magyar Látványtánc Szövetség országos bajnoki döntőjére kvalifikáló kaposvári versenyén a Honvéd Kaszinó SZKES tánccsoportja vehetett részt.

A zsűri több kategóriában, mini, gyerek, junior és felnőtt korcsoportban értékelt. A SZKES 8 koreográfiával lépett a színpadra és két arany, valamint hat ezüst minősítést ért el, ezeken felül A mélység titkai koreográfia kiemelkedő látványért különdíjban részesült.


Arany minősítésű lett a Petőházi Adél – Zöld piton látványtánc felnőtt szóló A kategóriában és A mélység titkai látványtánc generációs formáció, szintén A kategóriában. A Szárnyaló kolibrik látványtánc gyerek formáció B kategóriában, Petőházi Adél - Tanulóvezető nyílt felnőtt szóló A kategóriában, a Pop felnőtt kiscsoport  A kategóriában, a Madárijesztő és a Varjak látványtánc gyerek kiscsoport  A kategóriában, a Kulcs a zárban - Gaál Villő látványtánc junior szóló A kategóriában, a Bulihajó pedig látványtánc mini formáció B kategóriában szerzett ezüst minősítést.

A SZKES táncosai pontjaik alapján mind a nyolc koreográfiával továbbjutottak a májusi fővárosi országos bajnokságra. A csoportok felkészítői Szécsényiné Kápolnás Edina, Kun Ádámné-Poprádi Eszter, Barbalics László és Bévárdi Gyula voltak.

P.L.2017-03-28 14:53:00


  Kézilabda NB II: csak a kezdés volt jó

Kiskőrösi KSK (8.) - Nagykanizsai Izzó SE (10.) 29-21 (11-11)
NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 17. forduló. Kiskőrös, 150 néző. Vezette: Daru, Medvegy.
Izzó SE:
Zsobrák - Gilitsch, Kiss G. 8, Vadász 6, Jónás 1, Füle 2, Tompek 1. Csere: Dencs Balázs (kapus), Metzger, Lassú, Szabó B., Babati 1, Pesti P., Szakály 1, Bátor. Edző: Takács Balázs.

Az első félidőben 5-6 góllal is vezetett az Izzó SE, onnantól viszont a kanizsai beszámolók szerint mintha lejteni kezdett volna a pálya, no nem a vendégek javára...


  Érmet vár a női és a férfi vízilabda-válogatottól is a nyári budapesti világbajnokságon Kemény Dénes

A Magyar Vízilabda Szövetség elnökéhez hasonlóan ebben bízik Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is.


  Megyei foci: Sáskák - immár a középmezőnyhöz teljes értékű tagjaként

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE (7.) - Flexibil-Top Zalakomár ESE (14.) 1-0 (0-0)
Zala megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, 20. forduló. Kiskanizsa, 100 néző. Vezette: Bors (Stárics, Horváth B.). G.: Horváth Zs. (92. - öngól)
Sáska:
Munkácsi - Ganzer, Mulasics, Piecs, Horváth G., Pál M., Dolmányos, Csordás, Kálcsics F. (Emmer, 70.), Szabó I., Lukács I. Vezetőedző: Sneff Ferenc.

Aligha lehetett volna drámaibb forgatókönyvet írni a kiskanizsai futballmérkőzéshez, hiszen ahogy a találkozó előtt Dervalics György, a Sáska technikai vezetője fogalmazott: "Pokoli nehéz meccs lesz, ősszel is úgy mentünk a komáriakhoz, hogy pontjuk és rúgott góljuk sem volt, akkor mégis nyertek, most pedig hasonlóan kezdték a tavaszt..."


  Megyei labdarúgás: kilencszer csengettek

UFC Nagykanizsa (1.) - Zalagrár Pókaszepetk SE (12.) 9-0 (4-0)
Zala megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, 20. forduló. Nagykanizsa, 130 néző. Vezette: Németh I. (Siket, Deák F.). G.: Rácz Sz. (7.), Kisharmadás G. (14.), Kulcsár R. (19.), Csáki J. (21.), Szalai D. (56.), Nagy G. (67., 78.), Hóbor (86.), Zsirai P. (89.)
Nagykanizsa:
László Á. - Boros, Papp T., Csáki J., Hóbor, Kulcsár R. (Nagy G., 58.), Gerencsér A. (Zsirai A., 70.), Rácz Sz., Ágoston (Orbán A., 55.), Szalai D. (Kotnyek I., 75.), Kisharmadás G. (Zsirai P., 58.). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

A nagykanizsai csapat szakmai alapon egyfelől kiemelheti ezt a mérkőzést, hiszen kilenc gólt szerezni mindig és minden körülmények között dicséretes, másrészről ennél a találkozónál bizonyára lesz még nehezebb feladata a szezon hátralévő részében.


  A járási mezei diákolimpiára félezer iskolás nevezett

Több száz fiatal versengett a Sétakertben, az iskolásoknak szervezett járási Mezeifutó-diákolimpián. A versenyre az első osztályosoktól a középiskolásokig nevezhettek a diákok. A kicsiknek egy kört, a nagyobbaknak pedig több kört kellett futniuk a parkban. A legjobbak ott lehetnek majd az áprilisi gödöllői országos döntőben.


  Formula-1: vörös és ezüst húsz tételben

Ma hajnalban már a szabadedzsékkel elkezdődött a versengés, vagyis a hétvégén Ausztráliában indul a Formula-1 2017-es, húsz futamosra tervezett idénye és a várakozások hosszú idő után ismét a tetőfokára hágnak. A változások többek között szabálymódosításokban, a zsetonrendszer felszámolásában, megváltozott küllemű autókban csúcsosodtak, ugyanakkor a szurkolók elvárása változatlan: bárki bármelyik csapatnak szorít, végül a favorizált versenyzőjét szeretné a topon, a győzelmi dobogón, no meg az imádott márkát a konstruktőri kiírás élén látni.

Így - ha csak a nagy konstruktőrök, vagy motorszállítók drukkereit vesszük górcső alá -, akár négy csapat is diadalmaskodhatna (persze adott versenyzőikkel együtt...) és ha az előzetes tesztnapokat vesszük alapul, azok bizony nem sima Mercedes-győzelmet vetítenek előre. Persze, ahogy a lovaknak a derbi, úgy a járgányoknak is a verseny napján kell majd jól futniuk...

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble