Ma 2017. április 24. hétfő,    
György napja van.    
Látogatók száma : 29398359    


HonlapkeszitesHárom arany, két kvóta, egy bronz... az úszó vb-re felkészül Molnár Flóra

Fölösleges nagy szavakkal dobálózni, egy valami azonban nem tűnik a valóságtól elrugaszkodott meghatározásnak: alighanem a kanizsai sport történetében egyedülálló tény, hogy felnőtt szinten olimpiai sportágban valaki országos bajnokságról egyéniben három arany- és egy bronzéremmel térhessen haza.

Eláruljuk, a meghatározást Molnár Flórára, a Délzalai Vízmű SE úszójára "alkalmazhatjuk", akinek szépen ívelő karrierje egy újabb mérföldkövéhez érkezett. Az nagykanizsai kiválóság az utánpótlás szinten bezsebelt érmei után először 2014-ben ünnepelhetett országos felnőtt bajnoki címet 50 m gyorson, majd ezzel átfedésben jöttek a különböző világversenyek is és így jutott el a tavalyi riói olimpiai játékokig. Most pedig a képzeletbeli dicsőségfalára újabb három - női 50 m gyorson, 50 m pillangón és 50 m mellen elért - aranyérmet akaszthatott fel, meg persze ne feledkezzünk meg arról a bronzról sem, melyet 100 m gyorson szerzett.


- Haladjunk az előző hét történéseinek rekonstruálásával, tehát az debreceni ob első napján (eddigi) fő számodban, 50 gyorson azonnal a legfényesebb éremmel nyitottál...
- Pedig igazából annyira nem is sikerült jól - vehette át a szót főhősünk, a 19 esztendős Molnár Flóra. - A szerda reggeli eredményekhez képest késő délutánra már javultam, a de a győztes idős, a 25,41 így is gyakorlatilag fél másodperccel maradt el a legjobbamtól.
- Az 50 m pillangó első helyét ugyanakkor vehetjük már a bravúr kategóriába?
- Egyáltalán nem volt bravúros! Ahogy felépítettük az úszásom, jobb eredményben bízhattam, ráadásul ahogy beértem, úgy a hangosbemondón keresztül 26,41-et értettem, ami azért még csúcsnak sem rossz, aztán az eredményjelzőn láttam, hogy 26,71-ről van szó. Rendben, azért jó érzés volt elsőként célba érni, azt azért nem vitatom.
- Harmadik nap, jöhetett a 100 m gyors...
- Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn mögött lettem harmadik 55,52-vel, ami az idő szempontjából szuper, hiszen egyéni csúcs lett. Amúgy brutális volt az egész, a döntő után órákig csak voltam úgymond, nagyon kiúsztam magam, aztán amikor az ember kicsit magához tért, természetesen örültem.
- S akkor jöhetett a ráadás az ob negyedik napján az 50 méter mellen?
- Gyakorlatilag így van, egy olyan számra készülhettem, amelynél a döntőben nem görcsöltem, nem is volt miért, semmi megfelelési kényszer, nyugodt egyes pálya és tessék, országos bajnoki cím. Azért gyorsan hadd tegyem hozzá, ebben az edzőm, Polgár Sándor szerepe is óriási, nagyon jól összerakta az úszásom, tényleg jól sikerült a bemelegítés, szóval igazi örömúszás kerekedett az egészből és a végére 32,12, ami fél másodperccel jobb az addigi topidőmnél.

S hogy mi a sportszakmai jutalom? Flóra számára ez úgy tűnik, két úgymond világbajnoki kvóta 50 m gyorson és 50 m pillangón, hiszen Sós Csaba szövetségi kapitány rögvest az ob után ki is jelölte a budapesti vizes világbajnokság úszó keretét, melyben a kanizsai sportoló neve is ott szerepel.
- Az 50 gyors és pille biztos, a váltókba azonban egyelőre ne merüljünk bele, ott Katinka döntésének függvényében is alakulhatnak még a dolgok - tette hozzá Flóra, aki tehát egy újabb mérföldkőhöz érkezett sportkarrierjében.

Képünkön Molnár Flóra középen az 50 m pillangó eredményhirdetése után látható. Fotó: facebook/Magyar Úszó Szövetség

P.L.2017-04-24 13:01:00


  A motorozás megszállottjai

Évente több millió forintot költ a Szilágyi család gyermekei versenyeztetésére. Két fiuk, Krisztián és Milán évek óta a motorozás megszállottjai. A még általános iskolás fiatalok már most szép eredményeket érnek el a gyorsulási versenyeken, ám hobbijuk nem éppen olcsó mulatság. A család most szponzorokat keres, hogy gyermekeik még hatékonyabban fejlődhessenek.


  Vízilabda utánpótlás: a serdülők Kecskeméten vívtak szoros meccset

Az Országos Serdülő Bajnokság Nyugati csoportjában a Kanizsa VSE a kecskemétiek vendége volt.

Hírős Sport Kecskemét – Kanizsa VSE 8-7 (4-2, 1-4, 2-1, 2-1)
Kanizsa:
Varga - Kovács 2, Bellák, Vlaszák, Farkas, Horváth Gyula 3, Vékási. Csere: Virt S. 3, Pécsi, Krihó, Ziegler, Horváth Ákos, Szirtes, Veres. Edző: Simonka Ferenc.


  Vízilabda utánpótlás: tanulni fognak a tapasztaltakból

A DVL Gyermek B Vízilabda Bajnokság - 2004-ben és később születettek számára kiírt - felsőházi rájátszás 2. fordulójában a Kanizsa VSE utánpótlás-szekciója Sopronba látogatott, ahol két mérkőzést vívhatott.

Kanizsa VSE – Váci VSE 9-16 (2-3, 3-4, 4-2, 0-7)
Kanizsa VSE:
Angyalosi Mátyás – Szirtes Bátony 3, Gether Dávid 3, Varga Ábel 2, Kovács Péter 1, Lőrincz Ádám, Lanc Gabriella. Csere: N. Horváth Mátyás, Hábli Tóth-Ákos, Salamon Ádám, Godinek Kira, Tuboly Dániel, Rózsahegyi Márton, Fazekas Gergő. Edző: Szabó Szilárd.

Soproni VSE - Kanizsa VSE 25-2 (5-2, 4-0, 8-0, 8-0)
Kanizsa VSE:
Angyalosi Mátyás – Szirtes Bátony 2, Gether Dávid, Varga Ábel, Kovács Péter, Lőrincz Ádám, Lanc Gabriella. Csere: N. Horváth Mátyás, Hábli Tóth-Ákos, Salamon Ádám, Godinek Kira, Tuboly Dániel, Rózsahegyi Márton, Fazekas Gergő, Vándor Dávid. Edző: Szabó Szilárd.


  Molnár Flóra szenzációs szereplése

Molnár Flóra megnyerte az 50 méteres mellúszást is a debreceni országos bajnokságon, amelyet így három arany- és egy bronzéremmel zárt.


  Mányoki Attila átúszta a Cook-szorost

Mányoki Attila, a nemzetközi hírű magyar hosszútávúszó sikerrel küzdötte le az újabb óceáni akadályt: ezúttal az új-zélandi Cook-szorost úszta át.


  Úszó ob

A győztes Molnár Flóra az 50 méteres mellúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

FRISS HÍREK
07:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble