Ma 2017. szeptember 19. kedd,    
Vilhelmina napja van.    
Látogatók száma : 33372553    


HonlapkeszitesNői labdarúgó NB II: történelmi pontszerzés

Ziccer NLSE – Kőbányáért FNLA 2-2 (1-1)

NB II Nyugati csoport női labdarúgó-mérkőzés, 4. forduló. Nagykanizsa, Mindenki sportpályája, 30 néző. Vezette: Németh D. (Kocsmáros, Dancs D.). G.: Halász (2., 56.), illetve Dósa (6., 63.)

Ziccer: Balassa Sz. - Veres, Kovács F., Halász, Farkas Cs., Somogyi Zs., Szollár, Szabó Zs., Balassa D., Latin, Horváth R. Edző: Benedek József.

Negyedik bajnokiján megszerezte NB-s történetének első pontját a Ziccer NLSE női NB II-es labdarúgó csapata, a Kőbányáért FNLA ellen értek el 2-2-t hazai környezetben.


- Győzelemre készültünk, igaz sok hiányzónk volt – kezdte értékelését Benedek József, a Ziccer szakmai vezetője. - Sajnos mindkét esetben ahogy Halász Dóra révén kétszer is megszereztük a vezetést, a vendégek gyorsan egyenlítettek. Mind az első, mind a második félidőben lendületesen kezdtünk, aztán inkább küzdelmes meccset vívtunk ellenfelünkkel. Találtuk még el a felső lécet is, igaz, Balassa Szabinának a végén még szüksége volt egy bravúros védésre, hogy megóvja kapunkat a góltól.

Benedek hozzátette, a nem túl magas színvonalú mérkőzés tulajdonképpen két azonos tudású csapat küzdelmét hozta, mindkét oldalon kínálkozó lehetőségekkel. Nagyon fontos a kanizsaiaknak, hogy pontot szereztek, a jó mentalitásukat időnként már jó játékkal is ötvözni tudták. A folytatás nem lesz egyszerű, hiszen a hétvégén a Videotonhoz látogatnak.

P.L.2017-09-19 14:11:00


  Női asztalitenisz NB I: jól rajtolt a KSSE

A női asztalitenisz NB I Nyugati csoportjának előző szezonbeli bajnoka, a Gejzír Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE nem vállalta az Extra Ligában való szereplést, így az előző hétvégén rajtoló összevont NB I-ben rajtolt, mi több, 10:8-as győzelemmel kezdett a Győri Elektromosból lett Club Aréna Győr-Bercsényi Miklós DSE ellen idegenben.


  Tovább gyűjti a pontokat a Kiskanizsa

A Sáskák SE egy hete idegenben győzött 5-2-re Becsehelyen, az elmúlt hétvégén pedig, hazai környezetben, 1-1-es döntetlent játszott a Semjénházával. A hazaiak gólját a sérüléséből felépült játékos-edző, Lukács István szerezte. A Kiskanizsa ezzel ellépett a kieső zónából, jelenleg a 11. helyen áll. Az UFC fontos rangadót nyert meg Zalaszentgróton a hatodik játéknapon: Gombos Zsolt tanítványai a 3-2-es sikerrel változatlanul vezetik a megyei I. osztályú bajnokságot.(Kanizsa TV)


  Kitekintő: Eb-győztesek köszöntése Szlovéniában

Aligha túlzunk, ha azt írjuk, Szlovénia a feje tetejére állt, miután nyugati szomszédunk férfi kosárlabda válogatottja a tegnapi Európa-bajnokság döntőjében 93-85-re legyőzte Szerbia együttesét.

A történések alighanem mindenki előtt ismertek, a szlovénok veretlenül nyomultak végig a kontinensviadalon, s ugyan a fináléban Szlovénia csapatában Luka Doncic viszonylag korán megsérült, Goran Dragicék nem engedték ki kezükből a meccset és a sportág történetében az első érmüket szerezték – s rögtön aranyat zsebelhettek be...


  Sakk utánpótlás: kanizsai is győzött

A XXIX. Batthyány-Kanizsa Kupa és VIII. Bagonyai Attila 2017. évi Sakk Nemzetközi Emlékverseny partijait rendezték az utánpótláskorú sakkozók számára a Batthyány-gimnáziumban, ahol hat korosztályban is győztest hirdethettek.


  Sakk: szeniorok nagy meccseivel

Negyedszer rendezték meg Nagykanizsán az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot és a két versenynap kilenc fordulója alapján győztest is hirdettek, a kupa - már nem először - a fővárosba került.

Végül hatvannégyen érkeztek meg az eseményre és a jó hangulatra nem lehetett panasz, bár gyorsan tegyük hozzá, sokszor igencsak éles csaták tanúi lehetett a sportbarátok.


  Sakk: világbajnoki második is érkezhet

Immár a XXIX. Batthyány-Kanizsa Kupa, egyben VIII. Bagonyai Attila Emlékversenyt, a rapid nemzetközi ifjúsági sakk egyéni és csapatversenyét rendezik a Batthyány-gimnáziumban, ahol a fiatalok szombaton és vasárnap mérkőzhetnek egymással a sakktábláknál U8-tól U18-as korosztályig.

Az előző évek hagyományainak megfelelően ezúttal is népes mezőnyre számítanak, hiszen 130-140 tehetség érkezését várják és nincs kizárva, hogy Horvátországból, valamint Szlovéniából is befutnak nevezők.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble