Ma 2017. február 27. hétfő,    
Ákos, Bátor napja van.    
Látogatók száma : 27878513    


HonlapkeszitesMegyei foci: UFC - a bronz csalódás, Sáska - hozni a kötelezőt az alap

Szombaton rajtol a megyei labdarúgó bajnokság első osztálya, melynek keretében a tabellán második UFC Nagykanizsa (felső képünkön sárga mezben Hóbor Gergő ad a kapu elé) a hatodik Zalalövőt fogadja szombaton 15 órától az Olajbányász-sporttelepen.

Gombos Zsolt, az UFC szakmai igazgatója, egyben vezetőedzője bizakodó, s erre meg is van minden oka.


- Csak annyit kértem, hogy bízzanak bennem és ezt az eltelt időszakban úgy érzem, sikerült is elérnem - fogalmazott az UFC szakmai stábjának vezetője. - Én bízom a csapatban, úgy érzem, összeálltak, tehát az a bizonyos kohézió is működik a társaság tagjai között. A hét hetes felkészülésünk két harmadában a fizikális felkészítésen volt a hangsúly, az utolsó két hétben jöhetett igazán a taktika. Akkor már úgy éreztem, hogy összeállt az együttes. Az, hogy a cél az első három hely, most már nem azt jelenti, hogy mondjuk a bronzéremmel elégedettek lennénk.
- Úgymond fejben hogyan képezték le magukban ezt a téli időszakot?
- Próbáltunk kizárni minden más tényezőt, vagyis például hogy máshol milyen igazolások történtek, hiszen azt mondtam, csak magunkra figyeljünk, az a fontos.
- Azért a listavezető Csács több meccsén is feltűnt...
- Ez igaz, viszont ugyanígy láttam a Teskánd, vagy éppen a Gellénháza találkozóit is, tehát ez nem feltétlenül ellenfél-specifikus ismeretszerzés volt részemről. Most azonban már a Zalalövő elleni találkozó a lényeges, azon szeretnénk begyűjteni a három pontot, hogy aztán lépésről lépésre haladjunk tovább céljaink felé...

Mások ezek a meccsek
Bagoláról, a megyei háromból vitte el a Zalalövő 2015-ben, hogy onnan visszatérhessen egy év után Nagykanizsára az UFC-hez. Kisharmadás Gábor, a sárga-feketék támadója járta be ezt az utat és bízik abban, szombaton újra lehetőséget kap korábbi csapata ellen.
- Persze, hogy másabb érzés az egykori csapattársak ellen játszani, főképp úgy, hogy szép egy esztendőt tölthettem a lövőieknél - mondta a 27 esztendős focista. - Szeretnénk ugyanakkor visszavágni az első fordulóban elszenvedett vereségért, de tudjuk, hogy jó csapat lesz az ellenfelünk. Közhely, de a pályán nincs barátság és mellettem még többeknek is pikáns lesz a mérkőzés...
Hogy mást ne írjunk, Csáki József szintén a múlt nyáron érkezett a ZTK-tól Kanizsára, míg a nagykanizsai származású és NB-s tapasztalatokkal is bíró Mavolo Paolo pedig Zalalövőn futballozik.

Nem csak a pályán kell bizonyítani
Ha a labdarúgás és annak valamilyen szintje szóba kerül, megkerülhetetlen ma már a licenc kérdésköre. Így kanizsai esetben az NB III-as licenckérelem helyzete - erre vajon hogyan készül a klub.
"Nem kevés azon kitételek sora, aminek meg kell felelnünk, hiszen a lelátók állapotától több más szurkolói komfortigényen át a parkolók meglétéig tart azon pontok sora, melyet az MLSZ-től már számba is vettek létesítményünk esetében - mondta el Gombos Zsolt. - A licenckérelmünk természetesen eljut a szövetséghez, ahhoz azonban, hogy valamennyi kritériumnak megfeleljünk a továbbiakban, az egyesület és a város vezetésének nagyfokú együttműködése szükséges. Úgy érzem, bármilyen szigorú is a szövetségi elvárás, a klubnál fel tudunk készülni azok teljesítésére. Egy biztos, nem szabad lemaradnunk semmivel sem a pályán és azon kívül egyaránt, hogy ismét harmadosztályú csapata legyen a városnak."

 

Ha hozzák a kötelezőket
A Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE együttese (alsó képünkön balról Dolmányos Márk és Szabó István lendül támadásba) a tizenkettedik helyen áll a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában és szombaton 14 órától a sereghajtó Türje SE legénységét látjuk vendégül. Nagy mozgás nem volt a csapat háza táján, ugyanakkor talán éppen ebből tudnak előnyt kovácsolni.
- Az átigazolási szezon alatt talán a legnagyobb erősítést az jelentette a számunkra, hogy a társaság együtt maradt - fogalmazott Sneff Ferenc, a kiskanizsaiak szakvezetője. - A téli műfüves bajnokság keretében voltak gólgazdag meccseink, vagyis lőttünk sokat, meg persze kaptunk is eleget. Ehhez azért tegyük hozzá, hogy az öt meccs alatt egyszer sem tudtam ugyanabban az összeállításban pályára küldeni csapatom, a sérülések és más programok számos játékosomnál szóltak közbe. Hogy mit várok a tavasztól? Legyen elég annyi, hogy az olyan találkozókat, mint például a mostani Türje elleni, nyerjük meg, s akkor panaszra nem lehet majd okunk.

Fotó: Polgár László és Horváth István

P.L.2017-02-24 11:26:00


  Asztalitenisz női NB I: őrzik első helyüket

Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE (1.) - Szombathelyi Asztalitenisz Kör (5.) 10:8
NB I Nyugati csoport női asztalitenisz-mérkőzés, 12. forduló. Nagykanizsa.
Kanizsai győzelmek:
Madacki Mirella 4, Végh Zsuzsanna 2, Újházi Csilla 1, Horváth Anna 1 és a Salamon-Horváth, Végh-Újházi páros

Az legnagyobb rivális, Szekszárd AC III elleni döntetlen után a kanizsai csapat hazai pályán legyőzte az ötödik szombathelyi csapatot. Az eredmény ugyan szoros mérkőzést feltételez, valójában simán győzött a "sörgyári" csapat. A vendégek három játékossal érkeztek, így már 5:0-s hazai fórral kezdődött a meccs.


  Vívás: Eb előtti utolsó kardvágások...

Ahogy arról már beszámoltunk, Milassin Mór a kadet kardozók országos bajnokságán bronzérmet nyert, előtte pedig a korcsoportos európai körversenyeken elért eredményei is válogatott kerettagságot értek számára, így szombaton utazhat is a kadet kard Európa-bajnokságra.

Mórt (aki ahogy képünkön is látható, képes nagyon rákészülni az asszókra) már Tatán a kontinensviadalra felkészítő edzőtáborban értük utol, bár a történések számára már nem szolgálnak abszolút újdonságként, hiszen szerepelt már Eb-n korábban is az NTE 1866 vívója.


  Sportműsor: pénteken újabb női kosaras rangadó, szombaton rajtol a megyei foci

Sportműsor - Nagykanizsa február 24-26.
Február 24., péntek:
Kosárlabda:
Amatőr NB I Nyugati csoport, nők: Kanizsai Vadmacskák SE - PINKK SE, Cserháti-csarnok, 18.30 óra


  Női kosárlabda: a fontos rangadót hozták

ELTE-BEAC Újbuda (2.) - Kanizsai Vadmacskák SE (5.) 101-66 (39-23, 19-21, 22-10, 21-12)
Amatőr NB I Nyugati csoport női kosárlabda-mérkőzés, elmaradt találkozó a 11. fordulóból. Budapest, 50 néző. Vezette: Bátovszky, Czupi M.
Kanizsa:
Fekete Cs. (9/3), Fuisz (27/6), Hegyi (9/3), Zsámár (8), Bánhegyi (9). Csere: Gutai (2), Kovács R. (2), Kötő, Scheiber, Szőlős, Sánta, Baa. Edző: Gábor Erzsébet.

Az első negyed 3. percében még a kanizsaiak vezettek 9-6-ra, onnantól azonban fokozatosan érvényesült az egyetemi csapat nagyobb játék tudása, gyorsasága, lendülete. A második tíz percben valamelyest a kanizsaiak védekezése feljavult, kevesebb kosarat is kaptak, mi több, Fuisz Viktória és Hegyi Vivien kosaraival meg is nyerték azt az etapot.


  Kézilabda NB II: csak zárkózni tudtak

Bajai KSE (11.) - Nagykanizsai Izzó SE (9.) 26-24 (16-12)
NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 12. forduló. Baja, 100 néző. Vezette:  Juhász, Szilágyi.
Izzó SE:
Zsobrák - Bátor 5, Vadász 6, Füle, Metzger 2, Kiss G. 4, Babati 5. Cserék: Dencs Balázs (kapus), Szakály, Lassú 2, Tompek. Edző: Takács Balázs.

A tavaszi szezon első meccsének már 8. percében megsérült Füle Csaba a kanizsaiaknál, aki nem is tudta folytatni a játékot.


  Megyei foci: rajtra fel...

Lejátszották utolsó felkészülési találkozóikat is a labdarúgó megyei első osztályban szereplő nagykanizsai csapatok, az UFC Nagykanizsa a somogyi éllovas Balatonlelle SE-vel, míg a Kiskanizsa a műfüves bajnokság keretében a Teskánddal mérkőzött végül.

Az UFC az Olajbányász-műfüvesen fogadta a lelleieket (képünkön Hóbor Gergő ad középre egy lellei védő szorításában) és a 3-1-es félidőben már ki is alakult a végeredmény a vendéglátók javára. A Kanizsa góljait Szalai Dániel, Péter Péter és Kulcsár Roland szerezték.

FRISS HÍREK
18:53 - Oscar-lázban

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble