Ma 2017. július 26. szerda,    
Anna, Anikó napja van.    
Látogatók száma : 31984506    


HonlapkeszitesNaponta átlagosan 4961 lépést tesznek meg az emberek világszerte

Naponta átlagosan 4961 lépést tesznek meg az emberek világszerte - derült ki az amerikai Stanford Egyetem elemzéséből, amely szerint a magyarországi átlag 5300-5500 lépés között van.


A kutatók több mint 700 ezer ember okostelefonjáról gyűjtöttek be adatokat: egy Argus nevű alkalmazás mérte a felhasználók mozgását.     

Ebből kiszámították, hogy a hongkongiak teszik meg naponta átlagosan a legtöbb, 6880 lépést, az indonéziaiak pedig a legkevesebb, mindössze 3513 lépést - írta a BBC News.     

"Ez a kutatás ezerszer nagyobb, mint az emberek mozgásmennyiségével foglalkozó bármely korábbi vizsgálat" - húzta alá Scott Delp, a Nature című tudományos folyóiratban közölt tanulmány egyik szerzője.     

A szakemberek a testmozgási egyenlőtlenség fogalmát használták a tanulmányukban. Ez olyan, mint a vagyoni egyenlőtlenség, csak nem a gazdagok és a szegények, hanem a legfittebbek és leglustábbak közötti különbséget jelenti. Kimutatták, hogy minél nagyobb a testmozgási egyenlőtlenség, annál magasabb az elhízottak aránya egy országban.     

"Svédország például egyike azon országoknak, ahol a legkisebb a különbség a lakosság legmozgékonyabb és leglustább hányada között. Itt az egyik legalacsonyabb az elhízottak aránya is" - magyarázta Tim Althoff, a kutatók egyike. Az Egyesült Államokban és Mexikóban nagyjából ugyannyi lépést tesznek meg naponta az emberek, Egyesült Államokban mégis nagyobb az aktivitási egyenlőtlenség és magasabb az elhízottak aránya.     

A szakemberek azt is kimutatták, hogy az olyan országokban, ahol alacsony az elhízottak aránya és kicsi az testmozgási egyenlőtlenség - ilyen például Japán is -, a férfiak és a nők átlagosan ugyannyit mozognak.     

A nagy testmozgási egyenlőtlenséget mutató országokban azonban - Egyesült Államok, Szaúd-Arábia - a nők azok, akik kevesebbet mozognak.     

A tanulmányukban 69 amerikai várost rangsoroltak aszerint, hogy mennyire könnyű bennük gyalog boldogulni. Az adatok szerint New York és San Francisco is a "gyalogosbarát" városok közé tartozik, Houstonban és Memphisben azonban autóra van szükség a boldoguláshoz.     

Nem meglepő, hogy az emberek többet jártak gyalog a gyalogosbarát városokban.     A kutatók szerint az ilyen információk segíthetnek a városok megtervezésében, átalakításában, hogy azok több mozgásra ösztönözzék a helyieket.

MTI - Kanizsa2017-07-23 11:14:00


  Az isteni pedagógia - Aki hisz benne, ha meghal is, élni fog…

Gyógyítások, kenyérszaporítás, vízen járás és persze maga a feltámadás – hosszasan lehetne sorolni azokat az emberi értelem határait feszegető csodákat, amelyek Jézushoz köthetők. Mind közül a legnagyobb titok, ami az utolsó vacsorán történt, s a mai napig megtörténik minden egyes szentmisén: a kenyér és a bor átváltozik Jézus testévé és vérévé. Erről beszélt Úrnapja előestéjén Barsi Balázs ferences szerzetes az Alsótemplomban.


  60-dik évi érettségi találkozó 2017-ben

Június 10-én szombaton délután és este találkozott újra a nagykanizsai Gépipari Technikum egykori osztálya, az 1953-ban indult és 1957-ben Vácott érettségiző IV. D osztálya, vagyis egy ritkaságszámba menő 60-dik évfordulón.


  A kanizsai mentőállomás történetét kutatta a mentős…

Sőt, nemcsak kutatta, hanem papírra – majd tablósorozatra – is vetette. Erről kérdeztem a nagykanizsai mentő-szakápolót, de ennél jóval többet is megtudtam: például kiderült, hogy Klaszán Sándor két zenekarban is játszik, hogy kikapcsoljon és feltöltődjön, és elmesélte azt az esetét is, mikor egy fiút kellett menteniük, úgy, hogy közben a fiatalt felöklelő bika tőlük néhány méterre állva „felügyelte” a műveletet…


  Ki fizesse a szállítást?

Mint egy liget!, gondolja magában az ember, ha leszáll a 8-as helyi járatról Ligetvárosban. A jó érzést csak erősíti benne, ha az ütött-kopott régi, szürke házak helyén szinte egy lakóparkkal találja szemben magát. A kerítéssel körbevett, zárható kiskapuval rendelkező épületek előtt virágokat lenget a szél. Tovább sétálva, egy-egy lakás bejárata fölött a lilaakácok azt sejtetik az idegennel, biztosan jó itt élni.


  Szabadságuk terhére járnak legtöbben orvosi vizsgálatra egy kutatás szerint

A magyar munkavállalók háromnegyede inkább kivesz szabadságot egy egyszerűbb orvosi vizsgálatra is az állami egészségügyi rendszerben tapasztalható hosszú várakozási idők miatt - derült ki az OTP Egészségpénztár megbízásából, az NRC által készített országos reprezentatív kutatásból, amelyet Studniczky Ferenc, a pénztár ügyvezető igazgatója ismertetett.


  Köszönet a kanizsai mentősöknek

Tisztelt Országos Mentőszolgálat!

Ezúton szeretnénk köszönetünket kinyilvánítani nagykanizsai kollégáik elkötelezett és áldásos munkájáért.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble