Kanizsai hírek

Dalos délután Kiskanizsán

Dalos délután Kiskanizsán

Közösségmegtartó ereje van, és a hagyományainkat is ápolja egy ilyen találkozó, fogalmazott Cseresnyés Péter szombaton délután Kiskanizsán, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartott dalostalálkozón.

Bormustra és libavacsora Miklósfán

A városrészben ezen a hétvégén rendezték meg a Márton-napi liba- és borünnepet.

Fonóba kalauzolta el a nézőket a Zalagyöngye Táncegyüttes

Generációk álltak színpadra szombaton este a HSMK-ban a Zalagyöngye Táncegyüttes legújabb műsorában.

Tízéves a kanizsai katolikus karitász

A nagykanizsai karitásznak jelenleg 21 önkéntes tagja van, akik csaknem 400 családdal állnak kapcsolatban. Tevékenységüket a városi plébániák, valamint a hívek adományai segítik.

Tovább szépül a Csónakázó-tó környezete

Tarra vágták a cserjés-bozótost a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett húzódó vasúti töltés feletti, két hektárosnál is nagyobb területen. Ezzel tovább szépült a tó környezete.

Ez a templom szeretetáldozatból, személyes történetből és lélekből is áll...

„Ez a templom nem pusztán hideg és kemény kövekből áll, hanem rengeteg szeretetáldozatból, személyes történetből és ekképpen lélekből is…”

Térségi hírek

Felavatták a megújult surdi idősek klubját

Felavatták a megújult surdi idősek klubját

Tizenhatmillió forintból újult meg Surdon az idősek klubja. Az épület új nyílászárókat kapott, szigetelték a falakat, és belülről is megszépült az intézmény. Az idősek házába naponta 20-25 ezüstkorú fordul meg.

Boldoggá avatják a vértanú papot - Az Istent szeretőknek minden a javukra válik…

Boldoggá avatják Brenner Jánost, az 1957 decemberében vértanúhalált szenvedett rábakethelyi káplánt, jelentette be a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Átadták a Zalai Prima Díjakat

A négy elismerésből kettő Nagykanizsára került.

Jogerőssé vált a lendvajakabfai polgármester-választás eredménye

Jogerőssé vált a vasárnapi időközi polgármester-választás eredménye Lendvajakabfán, ahol mindössze egy szavazatkülönbséggel választották meg a település új vezetőjét.

Kifogásokról döntöttek a lendvajakabfai polgármester-választással összefüggésben

Balláné Kulcsár Mária a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta: a háromnapos jogorvoslati határidőn belül három kifogás érkezett.

Továbbra is népszerű a magán pálinkafőzés Zalában

A megyében 14 bérszeszfőzdében és 5 kereskedelmi szeszfőzdében állítanak elő párlatot, illetve pálinkát.

Belföld - külföld

Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén

Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén

Hagyományosan Magyarország akkreditáltatja az Európai Bizottságnál a legtöbb programot az Európai Szakképzési Hétre - tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet.

Nagykanizsai gitáros egyházzenészt is kitüntetett a kaposvári püspök

Némethné Horváth Emília 34 éves szolgálatáért vehetett át elismerést László püspöktől a XV. Kaposvári Egyházzenei napon. A püspöki mise végén felsorolt érdemesek közt Martonné Németh Mária és Ráczné Bella Cecília neve ismerősen csenghet olvasóinknak. Előbbi kórusával, a Felsőtemplomban éneklő Szent Imrével érkezett.

Több ezren vettek részt a Modern Gyárak Éjszakáján

Több mint kétezren vettek részt a Modern gyárak Éjszakája rendezvényen péntekről szombatra virradó éjjel, amelyen 24 gyár engedett betekintést a működésébe - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Adventi vásárának bevételét a koraszülöttek segítésére fordítja a Ficsak

Idei jótékonysági adventi vásáruk bevételét a koraszülöttek segítésére fordítják - mondta Somogyi-Soós Anita, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) képviselője az M1 aktuális csatornán.

Péter Árpád: Az igazi és a tév-Európa

„Az Európát fenyegető legnagyobb veszély nem az orosz kalandorság, és nem is a muzulmán bevándorlás. Az igazi Európa azért van veszélyben, mert a tév-Európa fojtogató ölelésben tartja képzeletünket.”

Programok

Világháborúk előtti tankönyveink lelkülete

Világháborúk előtti tankönyveink lelkülete

2017. okt. 27. - 2017. nov. 27.
kiállítás
Népviseletek bélyegeken és képeslapokon

Népviseletek bélyegeken és képeslapokon

2017. nov. 7. - 2017. nov. 30.
kiállítás
Moziműsor

Moziműsor

2017. nov. 16. - 2017. nov. 22.
mozi
Amerika-Nap a Világkuckóban

Amerika-Nap a Világkuckóban

2017. nov. 20.
szabadidő

Sziréna

Nem is gondolnánk, mi mindenre jó még a lakásbiztosítás

Nem is gondolnánk, mi mindenre jó még a lakásbiztosítás

Noha a lakosság kétharmadának van lakásbiztosítással kapcsolatos tapasztalata, ezen emberek mintegy ötöde ismeri csak pontosan, hogy egy átlagos szerződés milyen esetekben fizet kártérítést.

A szóváltásnak orrcsonttörés lett a vége

A gyanúsított Keszthelyen, az egyik strand bejáratánál szóváltásba keveredett a sértettel, aminek következtében arcon ütötte.

Baby Boom a Zala megyei tűzoltóknál

Büszke tűzoltó apukákat és az ő tündéri kislányukat vagy kisfiukat mutatja be a ZMKI honlapja. Mit tehetnénk hozzá ? Gratulálunk, és jó egészséget kívánunk a babáknak, a hétköznapokban keményen helytálló tűzoltóknak, no és az édesanyáknak.

Három kisbusz és egy személyautó ütközött Letenyénél

Tegnap nem sokkal éjfél előtt három kisbusz és egy személyautó ütközött össze az M70-es autóút 4-es kilométerszelvényénél, Letenye térségében.

Az enyhe időjárás ellenére a személyautók fele már téli gumival közlekedik

A Téli átállás akció a tapasztalatok szerint eredményesen hívta fel a járművezetők figyelmét az elodázhatatlan feladatokra,  a megfelelő felkészülésre, az esedékes karbantartások elvégeztetésére a biztonságos közlekedés érdekében.

Súlyos sérülést szenvedett az autóval ütköző motoros

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel és egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.