Kanizsai hírek

Kitől vártatok segítséget?!

Kitől vártatok segítséget?!

A magyarok ámulatba ejtettek az afrikai négertől a csendes-óceáni parasztig mindenkit… - Most Európa szabadsága a tét

Flash mobot szerveztek a koraszülöttek világnapján Kanizsán

Az Erzsébet téri programon szülők és gyerekek is részt vettek. A program célja a figyelemfelhívás volt, az üzenete pedig az, hogy ma már a koraszülött gyerekeknek egyre jobbak az életben maradási esélyeik.

Nyílt nap a Mezőben

Tájékoztatóval és előadásokkal várták a Mező-gimnáziumban a leendő elsősöket.

Követendő példa, sikeres volt diákok a Keriben

Ma már sikeres, korábbi diákot hívta vissza a Keri pénteki programjára.

Idén is gyűjtenek szeretetdobozokat Nagykanizsán

Tavaly a városban és környékén 70 "csodaponton" lehetett leadni az összekészített, rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat. Ezekből a környék számos településén, valamint Kárpátalján és Erdélyben több mint 4300 gyereket tudtak megajándékozni.

A hét száma: 50

Nemcsak munkát és megélhetést, hanem emberi méltóságot és tartást is ad dolgozóinak a Kanizsa Rehab, hangzott el a társaság 50 éves fennállását ünneplő rendezvényen.

Térségi hírek

Felavatták a megújult surdi idősek klubját

Felavatták a megújult surdi idősek klubját

Tizenhatmillió forintból újult meg Surdon az idősek klubja. Az épület új nyílászárókat kapott, szigetelték a falakat, és belülről is megszépült az intézmény. Az idősek házába naponta 20-25 ezüstkorú fordul meg.

Átadták a Zalai Prima Díjakat

A négy elismerésből kettő Nagykanizsára került.

Jogerőssé vált a lendvajakabfai polgármester-választás eredménye

Jogerőssé vált a vasárnapi időközi polgármester-választás eredménye Lendvajakabfán, ahol mindössze egy szavazatkülönbséggel választották meg a település új vezetőjét.

Kifogásokról döntöttek a lendvajakabfai polgármester-választással összefüggésben

Balláné Kulcsár Mária a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta: a háromnapos jogorvoslati határidőn belül három kifogás érkezett.

Továbbra is népszerű a magán pálinkafőzés Zalában

A megyében 14 bérszeszfőzdében és 5 kereskedelmi szeszfőzdében állítanak elő párlatot, illetve pálinkát.

Családi nap a közösség és a társadalmi befogadás erősítésért

Családi napot tartottak a „Nő az esély – képzés és foglalkoztatás” elnevezésű projekt keretében foglalkoztatottak és hozzátartozóik részére. A tegnapi programon közösen főztek és gesztenyét sütöttek a résztvevők.

Belföld - külföld

Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén

Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén

Hagyományosan Magyarország akkreditáltatja az Európai Bizottságnál a legtöbb programot az Európai Szakképzési Hétre - tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Nagykanizsai gitáros egyházzenészt is kitüntetett a kaposvári püspök

Némethné Horváth Emília 34 éves szolgálatáért vehetett át elismerést László püspöktől a XV. Kaposvári Egyházzenei napon. A püspöki mise végén felsorolt érdemesek közt Martonné Németh Mária és Ráczné Bella Cecília neve ismerősen csenghet olvasóinknak. Előbbi kórusával, a Felsőtemplomban éneklő Szent Imrével érkezett.

Több ezren vettek részt a Modern Gyárak Éjszakáján

Több mint kétezren vettek részt a Modern gyárak Éjszakája rendezvényen péntekről szombatra virradó éjjel, amelyen 24 gyár engedett betekintést a működésébe - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Adventi vásárának bevételét a koraszülöttek segítésére fordítja a Ficsak

Idei jótékonysági adventi vásáruk bevételét a koraszülöttek segítésére fordítják - mondta Somogyi-Soós Anita, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) képviselője az M1 aktuális csatornán.

Péter Árpád: Az igazi és a tév-Európa

„Az Európát fenyegető legnagyobb veszély nem az orosz kalandorság, és nem is a muzulmán bevándorlás. Az igazi Európa azért van veszélyben, mert a tév-Európa fojtogató ölelésben tartja képzeletünket.”

Megtérítik az újabb nyelvvizsga díját januártól a fiataloknak

A legfeljebb 34 500 forintos támogatással a kormány döntése értelmében ösztönözni szeretnék a fiatalokat, hogy "ne álljanak meg egy nyelvvizsgánál, menjenek tovább", tanuljanak további nyelveket.

Programok

Világháborúk előtti tankönyveink lelkülete

Világháborúk előtti tankönyveink lelkülete

2017. okt. 27. - 2017. nov. 27.
kiállítás
Népviseletek bélyegeken és képeslapokon

Népviseletek bélyegeken és képeslapokon

2017. nov. 7. - 2017. nov. 30.
kiállítás
Moziműsor

Moziműsor

2017. nov. 16. - 2017. nov. 22.
mozi
UFC Nagykanizsa - Hévíz SK

UFC Nagykanizsa - Hévíz SK

2017. nov. 18.
sport
Zalagyöngye Táncegyüttes műsora

Zalagyöngye Táncegyüttes műsora

2017. nov. 18.
koncert

Sziréna

Nem is gondolnánk, mi mindenre jó még a lakásbiztosítás

Nem is gondolnánk, mi mindenre jó még a lakásbiztosítás

Noha a lakosság kétharmadának van lakásbiztosítással kapcsolatos tapasztalata, ezen emberek mintegy ötöde ismeri csak pontosan, hogy egy átlagos szerződés milyen esetekben fizet kártérítést.

A szóváltásnak orrcsonttörés lett a vége

A gyanúsított Keszthelyen, az egyik strand bejáratánál szóváltásba keveredett a sértettel, aminek következtében arcon ütötte.

Baby Boom a Zala megyei tűzoltóknál

Büszke tűzoltó apukákat és az ő tündéri kislányukat vagy kisfiukat mutatja be a ZMKI honlapja. Mit tehetnénk hozzá ? Gratulálunk, és jó egészséget kívánunk a babáknak, a hétköznapokban keményen helytálló tűzoltóknak, no és az édesanyáknak.

Három kisbusz és egy személyautó ütközött Letenyénél

Tegnap nem sokkal éjfél előtt három kisbusz és egy személyautó ütközött össze az M70-es autóút 4-es kilométerszelvényénél, Letenye térségében.

Az enyhe időjárás ellenére a személyautók fele már téli gumival közlekedik

A Téli átállás akció a tapasztalatok szerint eredményesen hívta fel a járművezetők figyelmét az elodázhatatlan feladatokra,  a megfelelő felkészülésre, az esedékes karbantartások elvégeztetésére a biztonságos közlekedés érdekében.

Súlyos sérülést szenvedett az autóval ütköző motoros

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel és egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.