Kanizsai hírek

Koronavírus – Visszatérhettek iskolájukba a Bolyai iskola hetedikesei

Koronavírus – Visszatérhettek iskolájukba a Bolyai iskola hetedikesei

Visszatérhettek az intézménybe a Bolyai iskola hetedikesei, akiknek egy igazolt koronavírusos beteg miatt kellett két hétig otthonaikban tanulni. Az Operatív Törzs döntése értelmében az osztálynál visszavonták a korábban bevezetett tantermen kívüli digitális munkarendet.

Race for the cure – Séta és futás a mellrákos nők támogatásáért

RACE FOR THE CURE séta és futás a mellrákos nők támogatásáért találkozót szerveztek vasárnap a Csónakázó-tónál. A program célja a figyelemfelhívás és az adománygyűjtés volt.

Népmesék, mondókák és népdalok a Mesebőrönd-ből/től

Szent Mihály napi vásárba kalauzolta a kicsiket szombaton Tamásné Deme Boglárka és Tőtős Hortenzia. A HSMK-ban tartott programon népmesékkel, mondókákkal és népdalokkal is ismerkedhettek a résztvevők. A két pedagógus már régóta ismeri egymást, pár hete pedig megalapították a Mesebőrönd nevű alkotó-fejlesztő bábos duót.

Színház – Önismereti utazás a Medgyaszay Házban

Vidám, önismereti utazáson vehettek részt a színházkedvelők pénteken a Medgyaszay Házban. A Meddig? című önismereti vígjáték szereplői és szerzői Molnár-Kovács Éva és Kovács Andrea.

Percről percre a közgyűlésről (folyamatosan frissül!)

A meghívó szerint 18 pontról fognak tárgyalni a mai soron kívüli ülésen a képviselők. A közgyűlésről a percről percre tudósításunk mellett a 16 óráig történő eseményekről a Kanizsa TV mai Híradójában láthatnak egy rövid összeállítást, majd a 18 órakor kezdődő Hírblokk után felvételről sugározzuk az ülést, ugyanakkor Youtube-csatornánkon élőben is követhetik az eseményeket. 

Nagykanizsa: október 1-jétől változás a helyi közlekedésben

2020. október 1-jétől (csütörtöktől) Nagykanizsán a helyi közlekedés az alábbiak szerint változik a 18-as vonalon.

Térségi hírek

Nagy öröm érte Becsehelyt, csak a polgármester, alpolgármester és az önkormányzati képviselők nem tudtak róla

Nagy öröm érte Becsehelyt, csak a polgármester, alpolgármester és az önkormányzati képviselők nem tudtak róla

Orbán Viktor Becsehelyre látogatásáról nem minden média kapott értesítést. Ahogy egyes nyomatott és elektronikus szerkesztőségek nem kaptak meghívást, úgy a becsehelyi polgármestert sem értesítették a miniszterelnök érkezéséről a szervezők.

Kéményt, fát döntött, tetőt bontott a vihar Eszteregnyén

Az előzetes becslések szerint akár több millió forintos károkat is okozhatott a péntek éjszakai váratlan vihar Eszteregnyén.

Mától őszi menetrend szerint járnak a balatoni hajók

A következő három októberi hétvégén, szombaton és vasárnap, illetve október 23-án, pénteken járnak még a Bahart hajói az őszi menetrend szerint a Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon.    

A szabad házi pálinkafőzés 10. évfordulóját ünnepelték Becsehelyen

A vasárnapi rendezvényt a Pannnónia Pálinkakultúra Egyesület és a Hungarikum Bizottság szervezte Hajdu Szilárd Öreg-hegyi pincéjénél.

Erdők Hete és Fenntarthatósági Hét a Zalaerdő Zrt.-nél

Túravezetések, szakmai előadások, erdei iskolai foglalkozások az Erdők Hete (szeptember 28. - október 3.) és a Fenntarthatósági Hét (október 5-11.) keretében a Zalaerdő Zrt.-nél.

Még mézontófűmézet is vásárolhatnak a látogatók a felsőrajki termelői piacon

Az érdeklődők a környékbeli kereskedők portékái közül válogathattak a helyi vásáron. 

Belföld - külföld

Nesze semmi fogd meg jól?! – A kormány támogatni fogja a pedelec kerékpárok vásárlását

Nesze semmi fogd meg jól?! – A kormány támogatni fogja a pedelec kerékpárok vásárlását

A kormány bejelentette az elektromos kerékpárokra vonatkozó állami támogatási rendszert. Kicsit olyan lett ez mint a híres „Moszkvában Mercedeseket osztogatnak” viccben… Kaptunk is meg nem is. Nyilván a semminél jobb, de az eredeti tervezetnél sokkal vékonyabb lett.

Koronavírus - Tizenhárman meghaltak, 702-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

24 716-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 749-ra emelkedett, 5152-en már meggyógyultak.

Dinamikusan nőtt a kerékpározók száma a nyári szezonban a nagy tavak körül

Dinamikusan nőtt a kerékpárosok száma a nyári szezonban a nagy tavak - a Fertő-tó, a Tisza-tó, a Velencei-tó és a Balaton - körül, a legnagyobb, kétszeres növekedést a Velencei-tónál mérték június-augusztus közötti három hónapban.

Felhős, többfelé esős idővel indul a jövő hé

Felhős, többfelé esős idővel indul a jövő hét. A hétvégén kissé melegszik a levegő, néhol akár 27-28 Celsius-fok is lehet.

Koronavírus - Hatan meghaltak, 937-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

24 014-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 736-ra emelkedett, 5141-en már meggyógyultak. 

Koronavírus - Tizenketten meghaltak, 950-nel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

23 077-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 730-ra emelkedett, 5099-en már meggyógyultak.

Programok

Szeretetkönyv

Szeretetkönyv

2020. okt. 1.
kultúra
Mesefesztivál

Mesefesztivál

2020. okt. 2.
gyerekprogram
Bacsó Kristóf Quartet koncertje

Bacsó Kristóf Quartet koncertje

2020. okt. 2.
koncert
Bödőcs Tibor Nagykanizsán

Bödőcs Tibor Nagykanizsán

2020. okt. 7.
szórakozás

Sziréna

Árokba hajtott egy autó, két gyermek megsérült

Árokba hajtott egy autó, két gyermek megsérült

A 39 éves nő a 76-os számú főúton Alsónemesapáti irányából Zalaegerszeg felé közlekedett. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott és egy vízelvezető árokba hajtott. A baleset következtében az autóban hátul helyet foglaló két gyermek megsérült.

Egészségügyi intézmények infrastruktúráit támadják kiberbűnözők

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos teendőkre hivatkozó levelekkel támadják kiberbűnözők egészségügyi intézmények infrastruktúráit.

Öt kamion és egy kisteherautó ütközött össze a csörnyeföldi pihenőnél

Öt kamion és egy kisteherautó ütközött össze ma Csörnyeföldénél az M70-es autópályán. Információink szerint a balesetben ketten súlyosan megsérültek.

Öt kamion ütközött az M70-es autópályán a Letenye felé vezető oldalon

Teljes szélességében lezárták az M70-es autópályát pénteken, nem sokkal dél előtt, mert öt kamion összeütközött a szlovén határtól Letenye felé vezető oldalon.

Eloltották a marcali hulladékválogató csarnokban keletkezett lángokat

Eloltották a tűzoltók a marcali hulladékválogató csarnokban keletkezett lángokat.

Ismét szarvas ugrott autó elé

Egy 61 éves somogygeszti nő közlekedett autójával a 71-es számú főúton Keszthelynél. Haladása során a 109-es kilométerszelvénynél egy szarvas ugrott a járműve elé, melyet elütött. A balesetben személyi sérülés nem történt.