Kanizsai hírek

A Csó-tó reneszánsza: a „város tüdeje” igazi szabadidőparkká vált, egyre többen fedezik fel a bővülő kikapcsolódási lehetőségeket

A Csó-tó reneszánsza: a „város tüdeje” igazi szabadidőparkká vált, egyre többen fedezik fel a bővülő kikapcsolódási lehetőségeket

Befejeződött a Cyclein a Network 2.0 projekt. A 2017 szeptemberében indult munka gyümölcsét ma már a Mura folyó mindkét oldalán élvezhetik az aktív és a kerékpáros turizmus kedvelői. A projektidőszakban, amely 2019. július 31-én zárult, új biciklis utak és pihenőhelyek létesültek, kiépült egy határon átívelő turisztikai klaszter, Murafölde ékszerdoboza, a Csónakázó-tó pedig valódi szabadidős központtá vált.

„Isten éltessen Magyarország, Isten éltessen Nagykanizsa!”

Az államalapítás ünnepén Nagykanizsán is megemlékeztek a magyaroknak ma is utat mutató szent királyról, valamint megáldották és megszegték a város új kenyerét.

Kanizsa nagyON elnyerte a Giro-szervezők tetszését…

A jövő májusi befutó helyszínéről, az oda vezető útvonal technikai és műszaki feltételeiről egyeztetett a nyár közepén Nagykanizsán a Giro d'Italia versenyigazgatója. Mauro Vegni a város vezetőivel, a rendőrség és több intézmény képviselőivel folytatott megbeszéléseket.

Elbúcsúzott Szűcs Imre atya – Imádkozott Nagykanizsa minden lakójáért…

„Nem volt könnyű megbarátkozni a gondolattal: kellett hozzá egy kis idő, de az ész végül utolérte a szívet” – így fogalmazott Szűcs Imre atya pár nappal azelőtt, hogy elköszönt a nagykanizsai hívektől. A plébános csaknem 4,5 évig szolgálta a Jézus Szíve Egyházközséget és a város egészét. Lelkipásztori munkáját augusztustól Balatonlellén folytatja.

Forgalomkorlátozás Nagykanizsán

Ünnepi rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe 2019. augusztus 20-án Nagykanizsán.

„Magyarország erkölcsi és vallási alapja Nagyboldogasszony ünnepe” – búcsú Bagóhegyen

Búcsúi misére hívott a déli harangszó Bagóhegyen. A hívek immár a kívül-belül megszépült kápolnában imádkoztak.

Térségi hírek

Megkezdték a zalakarosi termáltó feltöltését

Megkezdték a zalakarosi termáltó feltöltését

A tóból az alatta húzódó vízelvezető rendszer sérülése miatt elfolyt a víz. A hibát kijavították, megkezdték a meder feltöltését. Varga György fotói.

Kisláma született a Katica Tanyán

Nagy meglepetésre ébredtek a Katica Tanya munkatársai.

Véget ért a 13. Csingahegyi Napok

Újabb szoborral bővült az a történelmi arcképcsarnok, amely a homokkomáromi kegytemplomhoz vezető út mellett áll. Luxemburgi Zsigmond alakját Boa Endre faragta.

Új templomot szenteltek Csapiban

Több száz év után épült új római katolikus templom Csapiban, ahol vasárnap Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára jelenlétében tartották a szentelést.

Sárkány a medencében!

A Zalakarosi Fürdő és a Sárkányjárat Kanizsai Sárkányhajó Sport és Kulturális Egyesület különleges programot kínált azoknak, akik a hosszú hétvégét Zalakaroson töltik.

Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében.

Belföld - külföld

Áder: joggal lehetünk büszkék arra, amit 1989-ben elértünk

Áder: joggal lehetünk büszkék arra, amit 1989-ben elértünk

"Harminc év után ma joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk" - jelentette ki a köztársasági elnök az augusztus 20-ai tisztavatáson mondott beszédében.

Százezernél több külföldi is szavazhat az önkormányzati választáson

Mintegy 114 ezer, nem magyar, de magyarországi lakóhellyel rendelkező európai uniós állampolgár is szavazhat az október 13-ai önkormányzati választáson, ehhez regisztrációra sincs szükségük.

Augusztus 20. - Országszerte az államalapításra emlékeznek

Országszerte ünnepségeket, köztük kenyérszentelést, tűzijátékot tartanak ma, az államalapítás ünnepén, Szent István napja alkalmából.

A tűzijáték miatti óvintézkedésekre figyelmezteti a kutyatartókat a Nébih

A tűzijáték miatti óvintézkedésekre figyelmezteti a kutyatartókat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Augusztus 20.- Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából

Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn.

Országszerte hőségre figyelmeztetnek

Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat, a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között várható.

Programok

Moziműsor

Moziműsor

2019. aug. 15. - 2019. aug. 21.
filmvetítés
Ünnepi műsor Nagykanizsán

Ünnepi műsor Nagykanizsán

2019. aug. 20.
megemlékezés
Moziműsor

Moziműsor

2019. aug. 22. - 2019. aug. 28.
filmvetítés
Retro Music Factory

Retro Music Factory

2019. aug. 24.
szórakozás
„CIÁN”

„CIÁN”

2019. aug. 28.
kiállítás

Sziréna

Bosszúból internetes portálra töltötte fel volt párja félmeztelen fotóit

Bosszúból internetes portálra töltötte fel volt párja félmeztelen fotóit

A 29 éves sümegi férfi párkapcsolatban állt egy fiatalkorú lánnyal. A lány három fotót küldött a részére. A fotók meztelen felsőtestéről és arcáról készültek. A fotókat a lány készítette. Amikor átküldte a fotókat a terheltnek arra kérte, hogy másnak ne mutassa meg, és közösségi oldalakra ne töltse fel.

Súlyos sérülést szenvedett a Tótszerdahelyen elütött kerékpáros

Tótszerdahelyen közlekedett Peugeot típusú személygépkocsival egy helyi nő amikor nekiütközött az előtte azonos irányba haladó kerékpárnak, melyet egy 64 éves szintén helyi nő hajtott. A biciklis elesett és a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett.

Verekedés a pethőhenyei falunapon

A nyomozás adatai alapján a falunapon több személy között szóváltás alakult ki, majd verekedés tört ki közöttük. A bántalmazás során a gyanúsítottak megütöttek és megrugdostak három személyt, és a garázdaság során több szék és a rendezvénysátor is megrongálódott.

Falopás – Árkok tisztításra szerződött, de a szomszédos területeken is kivágott 170 fát

A kivágott fából a terhelt több alkalommal, különböző időpontokban és több fordulóban összesen 101,67 bruttó m3 mennyiséget saját, illetve szülei lakóingatlanának udvarába szállított, illetve szállíttatott, az összesen 2.087.085 Ft értékű faanyagot jogtalanul eltulajdonította.

Drágább lett a letenyei „légyott" a kialkudott árnál

A 19 éves  zajki nő Letenyén a Szabadság tér környékén tartózkodott, amikor összetalálkozott a városba látogatóba érkező sértettel. Ennek során a felek szóba elegyedtek, majd rövid ismeretséget követően megállapodtak abban, hogy a terhelt 10.000 Ft-ért szexuális szolgáltatást nyújt a sértettnek.

Volt élettársát zaklatta egy hahóti férfi

Egy 44 éves hahóti férfi  2015. decembere óta élettársi kapcsolatban élt egy nővel, mely kapcsolatuk 2018. december 30-án megszakadt. Ezt a férfi nem tudta elfogadni, ezért telefonon, elektronikus úton és a Facebook Messenger szolgáltatásán keresztül rendszeresen üzeneteket küldött volt élettársának.