Kanizsai hírek

Nyílt napot tartottak a Bolyaiban

Nyílt napot tartottak a Bolyaiban

Az „Iskolanyitogató” programsorozat keretében ma a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket várták az iskolában. Az intézmény ezekkel a rendezvényekkel segíteni akarja jövőbeli diákjainak beilleszkedését.

Ma írták a központi írásbeli felvételi vizsgát a leendő gimnazisták

Ezt Nagykanizsán a Piarista-, a Dr. Mező- és a Batthyány-gimnáziumba jelentkező diákoknak kellett teljesíteniük. A BLG-be készülő 4. osztályos általános iskolások is ma vizsgáztak, ők a nyolcosztályos gimnáziumi oktatásba kerülhetnek megfelelő teljesítmény esetén.

Ökumenikus imahét Kanizsán

Ökumenikus imahét a krisztushívők egységéért. Nagykanizsa, 2018. január 21-28.

25 éves a Szent Imre Kórus

Ünnepel a Jézus Szíve Plébánia énekkara: szombaton öt órától koncertet ad a Felsőtemplomban.

Visszatért az öregdiák

Bognár Angélának, a MOME végzős hallgatójának nyílt kiállítása a Péterfy-iskolában.

Szemét-ügy: szélmalomharcot vív a szolgáltató

Hiába a folyamatos takarítás, a városban található szelektív szigetek környéke néhol újra és újra megtelik odaillő nem hulladékkal.

Térségi hírek

Vince-napi pincejárás Letenyén

Vince-napi pincejárás Letenyén

Egymás borát kóstolták meg a letenyei szőlősgazdák.

Országgyűlési választás: Április 8.

Megérkeztek az április 8-ai országgyűlési választás hirdetményei a nagykanizsai polgármesteri hivatalba.

Elkezdték az idei évet

Évnyitó rendezvényét tartotta ma délután a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete.

Keresik Pannónia párlatkincseit, még lehet jelentkezni a megmérettetésre

Nagyszabású párlatversenyt rendez március 9-én a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület Kanizsán. Jelenleg már száznál is többen neveztek az ország egész területéről, a szervezők összesen háromszáz jelentkezőre számítanak.

NŐ AZ ERŐ! - CSALÁDVÉDŐ SZOLGÁLTATÁSOK NŐKNEK ZALA MEGYÉBEN

200 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete konzorciumi partnerével, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával közösen arra, hogy Zala megyében Női Információs és Szolgáltató Központot működtessen, és családvédő szolgáltatásokat nyújtson.

A tűzmegelőzésről hallhattak előadást a tótszentmártoni idősek

Cselényi Attila tűzoltó százados előadásában a szép korúak az adott időszakra jellemző tűzesetek kiváltó okairól és azok megelőzéséről hallhattak előadást.

Belföld - külföld

A hős, aki legyőzte az elnyomást

A hős, aki legyőzte az elnyomást

Bár a szovjet történetírás mindent megtett, hogy eltorzítsa a róla fennmaradt képet, Józef Piłsudskira hazájában ma is a nagybetűs államférfiként tekintenek. A szabad lengyel állam megteremtője, az európai történelem egyik meghatározó alakja 150 évvel ezelőtt született.

Január elsejétől megszűnt a műszaki biztonsági felülvizsgálat a gázszolgáltatásnál

A megszűnt műszaki biztonsági felülvizsgálat hátrányosan érintette a fogyasztókat, mert az elosztó az elméleti fogalmat jelentő gáztömörséget mérte, nem megfelelő érték esetén pedig automatikusan kizárhatta a fogyasztót a gázszolgáltatásból,  a visszakapcsolás pedig aránytalanul magas költséggel járt.

Sikeresen zárta a múlt évet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Sikeresen zárta a múlt évet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), számos, a gazdálkodást könnyítő intézkedés született a NAK kezdeményezésére.

Péter Árpád: Primitív és náci

„Átkozódik a román, rágalmat s gyűlöletet ont az erdélyi magyarra. Az egész világnak meg kell hallania Erdély hangját!”

Tavaly egy havi keresettel több maradt az embereknél

A keresetek 59 hónapja, gyakorlatilag öt éve folyamatosan nőnek, a tavalyi emelkedésnek köszönhetően egyhavi fizetéssel több maradt az embereknél.

KSH: tavaly novemberben 13,0 százalékkal emelkedtek a keresetek

Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Sziréna

A tűzhelyen felejtett étel és az ágyban dohányzás is komoly veszélyekkel járhat...

A tűzhelyen felejtett étel és az ágyban dohányzás is komoly veszélyekkel járhat...

Nagyon nagy veszélyt jelent tűzhelyen felejteni a készülő ételt, de ugyanígy tüzet okozhat például az ágyban dohányozás.

Ittasan vitte el szülei autóját

A nagykanizsai rendőrök vádemelést javasolnak egy 23 éves zalakomári férfi ellen.

Személyautóval a vásárcsarnok falába hajtott egy 15 éves kanizsai fiú

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel, továbbá hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Kilométeróra-állást és közokiratot hamisított az autónepper

Kilométeróra-állást és közokiratot hamisított, sőt, még hamis magánokiratot is felhasznált az autónepper egy Ausztriából behozott Ford Galaxy adásvétele során.

Megfelelő helyen tároljuk a tűzifát!

Az idei fűtési szezonban is volt rá példa, hogy olyan tűzeseteknél kellett beavatkozniuk megyénk tűzoltóinak, amikor az összehordott, összerakott tűzifa gyulladt meg a kandalló, kazán mellett. Általában csak a gyors tűzoltói beavatkozásnak volt köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia.

Galambokon fosztogattak a betörők, majd megrongáltak egy olajkutat is

Galambok községet fosztogatta két betörő, de átruccantak Sávolyba is, ahol egy olajkutat rongáltak meg a rézkábelek megszerzéséért, míg végül le nem buktak.