Kanizsai hírek

Családi program Nagyszombaton

Családi program Nagyszombaton

A húsvétvárónak már sokéves hagyománya van a Thúry György Múzeumban.

Atyák, szerzetesek emlékhelyei

Újabb temetői sétára invitálta az érdeklődőket a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.

Krisztusért egységben

Keresztútjárást tartottak Nagykanizsán.

Húsvéti köszöntés

Fontos az idősek tisztelete, megbecsülése és a generációk találkozása, hiszen napjainkban egyre kevesebbet törődünk egymással – így fogalmazott Cseresnyés Péter, aki idén nagycsütörtökön köszöntötte a Teleki utcai idősotthon lakóit.

Soha nem volt még akkora tétje európai parlamenti választásnak, mint most

Nagykanizsán tartott lakossági fórumot Gyöngyösi Márton.

Továbbélő zalai kézműves értékek

Tizenhét alkotóközösség munkáit mutatták be a Hevesi Sándor Művelődési Központ legújabb kiállításán.

Térségi hírek

Megkezdődött a balatoni hajózási szezon, a fejlesztéshez állami forrásokat várnak

Megkezdődött a balatoni hajózási szezon, a fejlesztéshez állami forrásokat várnak

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban - mondták el a 173. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden, miután szombaton befutott a Siófokról indult idei első személyhajó.

Felavatták a gyógymedencét és a gyógykertet Karoson

Újabb vendégváró attrakcióval bővült a Zalakarosi Fürdő kényelmi kínálata.

Két balatoni bor lett az idei bioborverseny csúcsbora

Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora.

Pollenjelentés

Az elmúlt napokban megjelent a levegőben a „nyárfaszösz”, mely a fa magjának szél által történő szállítását elősegítő repítőszőr. A közhiedelemmel ellentétben azonban ez nem allergén, az allergiás tüneteket a most virágzó tavaszi fák pollenszemei válthatják ki, közülük is elsősorban a nyír és a platán.

Fiatalok jótékonykodtak gyermekek javára

Bútorokat és egyéb kiegészítőket adományozott a kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának az idei Mura-menti malacságokon versengő egyik csapat.

Beiratkoztak a tankerület leendő első osztályosai

Nagykanizsán 18 osztályban 358 kisgyerek kezdi meg általános iskolai tanulmányait az új tanévben.

Belföld - külföld

Egészen más (munka)kultúra

Egészen más (munka)kultúra

Az asszony a tűző napon kapál, a férfi egész nap kávézik. Közel-Keletet megjárt fúrósok, izzósok beszélik: – Egészen más kultúra, tőlük várja Merkel, hogy dolgozzanak? A mindennapi tapasztalatot alátámasztja a tudós is: – Náluk a kötelesség ismeretlen fogalom. Őket Allah ellátja. Ha olajat ad, az is jó. Ha nincs olaj, megteszi a balek európaiak segélye is – így Maróth Miklós Nagykanizsán.

ITM: elektromos járművekkel segíti a segélyszervezeteket

Az ITM támogatásából a Karitatív Tanács tagjai (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Katolikus Karitász-Caritas Hungarica) hat-hat új elektromos gépkocsit - személyautót, kisbuszt, áruszállító járművet - szerezhetnek be.    

Erdő Péter: Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság.

Húsvét - Este Jézus feltámadását ünneplik a katolikus templomokban

Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már kezdetét veszi húsvét, a kereszténység legnagyobb, Jézus feltámadását hirdető ünnepe. 

A magyarok több mint fele készpénzzel fizet egy felmérés szerint

Magyarországon még mindig népszerű a készpénzhasználat, mivel az emberek több mint fele napi szinten készpénzzel fizet.
 

Nemzeti exportcikk lehet a digitális bíróságból

Együttműködési megállapodást kötött 2019. április 17-én dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mely szerint a jövőben Magyarország bíróságai is bekapcsolódnak hazánk digitális exportjának fejlesztésébe.

Programok

Együtt Ligetvárosért!

Együtt Ligetvárosért!

2019. ápr. 1. - 2019. ápr. 29.
szabadidő
Húsvéti liturgikus rend

Húsvéti liturgikus rend

2019. ápr. 18. - 2019. ápr. 22.
vallás
Moziműsor

Moziműsor

2019. ápr. 18. - 2019. ápr. 24.
mozi
Családi játszó-táncház

Családi játszó-táncház

2019. ápr. 22.
szabadidő
Kerekítő ovimóka

Kerekítő ovimóka

2019. ápr. 24.
szabadidő

Sziréna

Audival hajtott árokba egy jogosítvány nélküli ittas nő

Audival hajtott árokba egy jogosítvány nélküli ittas nő

A 35 éves egerszegi nő a 74-es főúton közlekedett Audi típusú személygépkocsijával Botfa irányából Zalaegerszeg felé, amikor áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd az útpadkán keresztül a vízelvezető árokba hajtott. A nő adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, mivel azt korábban ittas vezetés miatt elvették tőle.

Gyalogost ütött el a Teleki úti zebrán

Egy férfi közlekedett a Teleki úton a Rózsa utca irányából a Szerviz út felé Ford típusú személyautóval, amikor a 7-es számú ház előtt figyelmetlensége miatt elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogost. A balesetben a nő 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Újabb 112 bírósági tárgyalóteremben épülhet ki a Via Video rendszer

A jelenlegi 72 mellé ebben az évben újabb 112 tárgyalóteremben építik ki a Via Videó rendszer - hangsúlyozta a Szekszárdi Törvényszék összbírói értekezletén dr. Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese.

Csalók továbbra is az E-ON nevével próbálnak visszaélni

Az E-ON ügyfélszolgálatára - a januári figyelemfelhívást követően is - még mindig érkeznek jelzések arról, hogy ismeretlenek a cég logójával visszaélve pénzt próbálnak kicsalni az ügyfelektől, de olyan személyektől is, akik nem is ügyfelei a cégnek.

Világítás nélkül vezette éjjel a Suzuki Samurai-t: először balesetet okozott, utána cserbenhagyott

Sem rendszámtábla, sem pedig világítás nem volt a gellénházi fiatalember által, vaksötétben vezetett gépkocsin: baleset és cserbenhagyás, most pedig büntetőeljárás kerekedett a felelőtlenségből.

Kampány indul a vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért

Kampányt indít a vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorításáért az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB) és az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.