Kanizsai hírek

Idén is nagy siker a magyar dinnye

Idén is nagy siker a magyar dinnye

Megérkezett a piaci árusok polcaira az itthon termesztett gyümölcs, a tapasztalatok szerint csaknem háromszor annyian keresik, mint a külföldről behozott árut.

Vintázs fürdőruha lett július műtárgya a Thúry György Múzeumban

A fekete, klottból varrt úszódresszt még az 1930-as években viselte egy nagykanizsai asszony.

OGYÉI: augusztusban visszavihetők a patikákba a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek

Augusztusban visszavihetők a patikákba a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek, amelyeket július 4-én vontak ki a forgalomból.

Földi szúnyoggyérítés lesz Kanizsán

Az önkormányzat illetékességi területén földi szúnyoggyérítés lesz Kanizsán. Az intézkedés a lakókat kevésbé, a méhészeket annál inkább érinti. Alább olvasható a felhívás.

Véradás

A héten a következő helyszíneken várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete.

A hét száma: 50

Ezen a héten zárult a Magyarország legszebb konyhakertjei verseny első helyi fordulója, vagyis a bírák felkeresték a mintegy ötven nevezőt.

Térségi hírek

Pollenhelyzet - Megjelent a levegőben a parlagfű virágpora

Pollenhelyzet - Megjelent a levegőben a parlagfű virágpora

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

15. alkalommal tartották meg az Alig-Vár Gyermektábort

Július elején 20 nemzetiségi fiatal nyaralt Zalamerenyén a háromnemzetiségű gyermektáborban. A német, horvát, roma gyerekek megismerték egymás kultúráját, nyelvét, szokásait, a tematikus nemzetiségi foglalkozások mellett több élményprogramon vehettek részt.

„Woodstock”-i hangulatot varázsolt dolgozóinak a Zalaegerszegi Törvényszék

Koncertek, főzőverseny és jótékonyság, no meg persze, kikapcsolódás és feltöltődés: erről szólt az estébe nyúló jótékonysági délután, amelyet megyénk törvényszéke szervezett munkatársainak.

A zalai bírák nem felejtik el a tragikus sorsú dr. Vlasics Antal bírót

A zalai bíróságok dr. Vlasics Antalra, a Marcali Járásbíróság tárgyalótermében 1973-ban lelőtt, zalai származású bíróra emlékeztek.

Horgásztábor Szentpéterföldén

Első alkalommal táboroztak Szentpéterföldén a horgászat iránt rajongó gyerekek. A nyugodt környezetben kapás is akadt bőven.

Fülöp Imre Lorándot választották Vaspör polgármesterévé

Két független jelölt közül Fülöp Imre Lorándot választották polgármesterré Vaspörben a vasárnap tartott időközi választáson.

Belföld - külföld

Cseresnyés:  a jövő évi büdzsé a biztonságos növekedés költségvetése lesz

Cseresnyés: a jövő évi büdzsé a biztonságos növekedés költségvetése lesz

 Cseresnyés Péter, az innovációs tárca parlamenti államtitkára az Országgyűlésben napirend előtt arra hívta fel a figyelmet, honnét kellett 2010-ben ezt az országot kivezetni. Úgy vélte, a magyar gazdaság felkészült arra, hogy továbbfejlődjön, növelje teljesítményét a foglalkoztatás területén és a gazdasági mutatókban.   

Gyorsabbá válhat a hibaelhárítás az E.ON-nál

Az E.ON új kisfeszültségű üzemirányítási rendszerével a folyamatok a hiba észlelésétől az elektronikus naplózáson és nyilvántartáson át egészen a lezárult, megoldott eseményekig lesznek nyomon követhetők és visszakereshetők, azaz a teljes üzemirányítási folyamat sokkal átláthatóbbá válik. Hasonló rendszer sem Magyarországon, sem a környező országokban nem működik még.

A beszédleíró programoké a jövő – nagysikerű bemutatót tartott a fővárosban megyénk törvényszéke

Az Országos Bírósági Hivatal 2018. július elején tartotta a „Digitális Bíróság” projekt nyitórendezvényét a fővárosban. A nyílt napon a bíróságok informatikai múltját, jelenét és jövőjét mutatták be.

Elballagott a legidősebb öregdiák

„Hát ennél szebb húsvéti ajándékom még nem volt 98 éves koromig.”- Az egykori kanizsai kisdiák e szavakkal köszönte meg a Kanizsának, amikor tavaly közzétette a cikkünk végén olvasható imádságot. Július 19-én csütörtökön 11 órakor temetik a Siklósi köztemetőben Barlay Ödön Szabolcs atyát, aki július 8-án, életének 99., papságának 75. évében tért örök nyugalomra.

ITM: kevesebb szabálytalanság a kalandparkokban

A rendszeres ellenőrzések hatására csökkent a szabálytalanságok száma a kalandparkokban, két év alatt 23 százalékkal kevesebb jogsértést tárt fel a fogyasztóvédelmi hatóság.

Lovász László: a büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások az ITM-mel

A 2019-es költségvetési törvény elfogadása után folytatódhatnak az egyeztetések a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) között annak az összegnek a felhasználásáról, amely az akadémiától a tárcához kerülhet át.

Programok

Madarak, tájak, emberek – Pusztafi Attila fotókiállítása

Madarak, tájak, emberek – Pusztafi Attila fotókiállítása

2018. jún. 5. - 2018. aug. 15.
kiállítás
Adrenalin Csúszdapark Grand Opening

Adrenalin Csúszdapark Grand Opening

2018. jún. 16. - 2018. aug. 31.
szabadidő
Móka Túra

Móka Túra

2018. jún. 18. - 2018. aug. 31.
szabadidő
Senior Club Party

Senior Club Party

2018. jún. 18. - 2018. aug. 31.
szabadidő
 Aquafitness

Aquafitness

2018. jún. 18. - 2018. aug. 31.
szabadidő
Vízi Disco a Kölyökstrandon

Vízi Disco a Kölyökstrandon

2018. jún. 18. - 2018. aug. 31.
szabadidő

Sziréna

Lesodródott az útról,  egy betonhíd állította meg

Lesodródott az útról, egy betonhíd állította meg

Egy 50 éves lengyel férfi  a 74-es főúton közlekedett személyautójával amikor Egervár belterületén lesodródott az útról és egy betonhídnak ütközött. A balesetben két gyermek könnyű sérülést, míg édesanyjuk nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Küldeményeket lopott és leveleket égetett el egy postásként dolgozó diák a társaival Kanizsán

Sikkasztás miatt eljárás indult Nagykanizsán egy 16 éves fiatal és két társa ellen, mert a nyáron postásként dolgozó diák lopott a rábízott csomagokból, több száz levelet pedig elégetett vagy elszórt.

Szalmabálák égnek Nagybakónaknál

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletének tájékoztatása szerint ma hajnalban kigyulladt több szalmabála Nagybakónak külterületén.

Vízmelegítés helyett a lakást gyújtotta föl egy bojler a Damjanich utcában

Vasárnap kora este egy villanybojler okozta tűzhöz riasztották a kanizsai tűzoltókat.

Vadkenderből volt a sövény

Udvarán nevelgette a kannabisz növényeket egy 59 éves keszthelyi nő.

Hamis számlabekérőkre figyelmeztet a Telenor

Hamis számlabekérő leveleket küldenek ismeretlenek a Telenor Magyarország nevében, a cég ügyfelei védelme érdekében kitiltotta hálózatáról a csalók által használt weboldal címet.