Átadták az idei Szalay Annamária-médiadíjakat

facebook megosztás

Nagy Katalin, a Magyar Rádió Vasárnap újság című műsorának felelős szerkesztője és Hanczár János író, újságíró, beszédtanár vehette át hétfőn Budapesten a Szalay Annamária Média Alapítvány most negyedik alkalommal átadott díját.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 2013-ban, Szalay Annamária halálának évében létrehozott elismerést odaítélő kuratórium elnöke az eseményen arról beszélt: egy kitűnő ember emlékét őrzi a díj, amellyel azokat ismerik el, akik az ő elveinek megfelelően alkotnak.
Hozzátette, ahogyan telnek az évek, egyre inkább hiányzik személyisége, mosolya és az az okos világlátás, amellyel a médiára és annak környezetére tekintett - idézte fel a politikus a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) első elnökének emlékét.

Varga Mihály elmondta: a díj névadója hithű keresztényként és igaz magyar emberként azt vallotta, hogy végeznünk kell a munkánkat és nem szabad csüggednünk, ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy ha a médiát "parttalanná tesszük", és nem védjük meg a felnövekvő nemzedékeket a káros tartalmaktól, akkor "a felnövekvő generációk életét fogjuk sokkal nehezebbé tenni".
Elmondta: Nagy Katalin, az MTVA vezető szerkesztője az 1980-as években kezdett rádiózni, majd a televíziózásba is belekóstolt, tevékenységét szakmai ás állami elismerésekkel díjazták, Hanczár János pedig beszédpedagógusként a legfiatalabb korosztályok játékos tanításától kezdve végzi a beszédművelés feladatát, bonyolult ügyekben is a közérthető beszéd fontosságát mutatva fel.

MTI - Kanizsa

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.