Minden volt, mi szem-szájnak ingere

facebook megosztás

A szép idő és a programok sokakat lecsalogattak a belvárosba. „A kisfiam most lesz kétéves. Úgy gondoltuk, most már ő is élvezni tudja az itteni programokat, el tud nézelődni. Idén sok sátrat láttunk, versenyzőket, akik főznek, és sok a kulturális program” - mondta Lovretics Anikó.

A nagyszínpad környékén már délután fesztiválhangulat uralkodott. A fellépők palettája minden eddiginél színesebb volt, és a koncertek is tovább tartottak mindkét este. „Tíz óra után is zene fogadta az itt maradókat. Én kicsivel fél tizenkettő előtt köszöntem el a vendégeimtől, de úgy tudom, hogy még éjfél után, egy óra körül is voltak a téren” - fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

Hasonló jókedv uralkodott a főzőcsapatok utcájában is, ahol folyamatosan készült az újabb adag a kanizsai dödölléből, a karcagi birkapörköltből, valamint Murafölde finomságaiból. „Ilyen alkalommal is mutassuk meg, hogy egyek vagyunk, s szeretve ezt a térséget, azért vagyunk, hogy előrelépjen, fejlődjön. Egy-egy ilyen ünnepi alkalommal lehetőséget kell kapnunk arra is, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit, tudjunk találkozni, megmutassuk magunkat másoknak is” - vélekedett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Délután a gasztroversenyek eredményeit is kihirdették. A fesztivál bora a Bezerics Borház 2015-ös zalai shiraza lett. A főzőversenyen három kategóriában lehetett indulni, a zsűritagok elégedettek voltak a felhozatallal. „Mindig élmény itt lenni – nagyon sokakkal megismerkedtünk, tehetséges emberek főztek nagyon jó ételeket. Egy élmény – nekünk is mint zsűrinek” - mondta el Rosenstein Tibor zsűritag.

A legszebb főzőhelyért járó díjat a Thúry Vitézlő Oskola kapta, a tájjellegű ételek kategóriájában a Szárnyaló Galambok nyertek, a dödöllék dödölléjét pedig a Haverok motoron csapata készítette, és ezzel megkapta a bronz vándorserpenyő-díjat. „Azt hiszem, jövőre, mivel jubileumi, nagyon ütős versenyre készülhetünk, sok csapattal. Én azt az ígéretet tettem – remélem, nem könnyelműen –, hogy országossá fogom tenni” - hangsúlyozta Ferenczi István zsűrielnök.

A korcsolyapályára elsősorban a gyerekek merészkedtek, az Erzsébet téren viszont este szinte már moccanni sem lehetett. „Nagyszerűen érezzük magunkat. Igazából nagyrészt a koncert miatt jöttünk.”
„Én is jól érzem magam, és ahogy Petra mondta, én is a koncert miatt jöttem, és a dödölle miatt” - mondta el Horváth Mira és Tóth Petra.

Az egyik szombati sztárvendég Bereczki Zoltán volt, aki a saját dalai mellett feldolgozásokat is énekelt. A koncerttel még nem ért véget a bor- és dödöllefesztivál: később a Best of zenekarral bulizhattak a kanizsaiak.

A 14. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál bormustrájának és főzőversenyének eredményei:

A fesztivál bora díjat kapta: a Bezerics Borház 2015-ös évjáratú zalai shiraza

Főzőverseny:

Legszebb főzőhely: Thúry Vitézlő Oskola

Tájjellegű ételek:
III. Csordási Dalárda
II. Bajcsai Rezedák és Nyugdíjas Klub
I. Szárnyaló Galambok
különdíj: Thúry Vitézlő Oskola

Dödölle:
III. Fa-Feri Gastro Group
II. Thúry Vitézlő Oskola
I. Haverok motoron

Kanizsa TV - Kanizsa

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.