Nyárbúcsúztató - Ismét megtelt élettel a Holnapocska Tábor

facebook megosztás

A zalaszabari élményközpontban 6 napot tölthetnek el a somogyi, a vasi és a zalai gyermekotthonban élő fiatalok, akiket rengeteg programmal várnak a szervezők. Az első nap például Tibus bohóc és az Alma Együttes szórakoztatta a fiatalokat.

Mozgásból most sem volt hiány a zalaszabari Holnapocska Táborban. 100 gyermekvédelmi gondozásban élő fiatal mérkőzött meg egymással a nyárbúcsúztató sportnapon. „Másodszorra vagyok itt, remélem, hogy megint jó lesz, ahogyan tavaly. A hófánk tetszett a legjobban, a csúszdaház is jó volt, mindegyik program jó volt, remélem most is jó lesz” - mondta Illés Donatella.

Sokan már visszajáró vendégek és mindig szívesen jönnek, hiszen rengeteg élménnyel gazdagodnak.  „Igazából ezt szóval nem lehet elmondani, ez érzésből jön. Ezt dalba kellene önteni, amit én itt kaptam sokszor az élményektől elkezdve a vízi csúszdáig, a csúszdaházig” - vélekedett Ráduly Evelin.

Ez is a célja táboroknak, hogy a fiatalokat kiszakítsák hétköznapi életükből. A mostani táborba Somogy, Vas és Zala megyei gyermekei érkeztek. „Nemcsak a mi gyermekeinknek, minden ember lelkének nagyon jót tesz ez a környezet, és aki eljön és leül, annak már egy megnyugtató érzés. De azok a gyerekek, akik a gyermekvédelmi ellátórendszerben élnek, őnekik biztosan egy maradandó élmény. És nemcsak azért, mert a Zala megyében élő társaikkal együtt lehetnek, hanem akár más táborokkal együtt táborozhatnak, más megyék gyermekeivel ugyanúgy találkozhatnak” - fogalmazott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége igazgatója.

A tábor nyitónapján Czibere Károly államtitkár elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy ezeknek a fiataloknak a sorsát megváltoztassák, és mint fogalmazott: sebeiket befoltozzák. „Fontos, hogy a gyermekeink biztonságban tudjanak felnőni, és esélyt kapjanak a teljes és boldog életre. Saját gyermekeink boldogságán múlik Magyarország jövője. Erre épül Magyarország jövője, nem lehet közömbös, hogy ők hogyan nőnek fel, milyen körülmények között. Fontos, hogy ők a testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődésükhöz mindent megkapjanak” - tette hozzá a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

A szervezők két kedves meglepetéssel is készültek a táborozóknak. A sportvetélkedő szünetében ugyanis Tibus bohóc és az Alma Együttes szórakoztatta a fiatalokat. A tábort az Erzsébet a Kárpát-medencei gyermekekért alapítvány is támogatta.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.